Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Μαύρη βδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας. “Έφυγαν” τόσο άδικα δύο νέα παιδιά στο άνθος της ηλικίας τους και δυστυχώς για μένα καθόλου τυχαία. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες, τόσο για τον γενναίο Άλκη, όσο και για τον φιλόδοξο Αλέκο. Δυο παιδιά που στο πέρασμα των χρόνων απλά θα προστεθούν στην αμέλεια μιας Πολιτείας να φροντίσει τα παιδιά της. Και δυστυχώς με το φόβο ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και δεν αποκλείεται τέτοια φαινόμενα να τα ξανά βιώσουμε. Και ξέρετε γιατί; Θα το γράψω και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Γιατί ….κάποιους εκεί ψηλά, αλλά πολύ ψηλά,  τους βολεύει οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν έξω ελεύθεροι και η δημόσια υγεία να είναι στον πάτο. Βλέπετε είναι και αυτά στο παιχνίδι της εξουσίας τους. Η σημερινή στήλη τιμά τη μνήμη των δύο παλικαριών, και συλλυπείται τις οικογένειές τους……………………………………………………………………
  • Αγωνιστική δράση ξανά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ μετά από μια βδομάδα. Και μάλιστα με παιχνίδια κομβικά. Στην Α’ Κατηγορία κοντράρονται αύριο(5/2) οι θέσεις 1 εώς 4. Τέσσερις ομάδες που από την τέταρτη εώς την πρώτη θέση υπάρχει μια διαφορά μόλις 4 βαθμών. Με τις από κάτω τους, Ακράτητο και Μικρασιατική να αναμετρώνται επίσης αυτή την αγωνιστική και να καιροφυλαχτούν για γκέλες, ώστε να πλησιάσουν, μιας και εκείνες δεν απέχουν πολύ.  Στις 15.00 λοιπόν  στη Μαγούλα Αστέρας Μαγούλας- Βύζας Μεγάρων και στις 15.30 στη Γκορυτσά Απόλλων Ποντίων- Νέα Πέραμος. Το δεύτερο ματς είχε αρχικά ορισθεί την Κυριακή στις 15.30, αλλά μετά από αίτημα των Πόντιων, ο αγώνας άλλαξε και πήγε Σάββατο. Με την ώρα όμως να παραμένει η ίδια………………………………………………………………………………………..
  • Η Επιτροπή διαιτησίας έβαλε ό,τι καλύτερο διαθέτει, τον Ντάουλα στη Μαγούλα και τον Βάτσιο στη Γκορυτσά. Ευχή λοιπόν να γίνουν δυο ματς, χωρίς παρατράγουδα και ο καλύτερος ας κερδίσει…………………………………………………………………………………………….
  • Και μιας και αναφέρθηκα σε διαιτησία. Σε όσα λάθη,  αν υποπέσει ένας διαιτητής, δεν δικαιολογείται να ξυλοκοπείται από τον οποιονδήποτε. Όπως συνέβη στην Ραφήνα την προηγούμενη βδομάδα και την αδικαιολόγητη επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής της Ένωσης Δυτικής Αττικής Άρης Αλιάγας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις τη διαμαρτυρία σου σε διαιτητικές αποφάσεις. Όχι όμως με βία. Και δυστυχώς από τέτοιες καταστάσεις την πληρώνουν οι ομάδες…………………………………………………………………………………….
  • Ιδιαίτερη απήχηση είχε η στήλη της προηγούμενης εβδομάδα, αναφορικά με το σχόλιο που κάναμε στην ανακοίνωση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού προγράμματος των Μικτών Γιάννη Φατόλια. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Τελικά επικράτησε η λογική και ο υπεύθυνος των Μικτών με νέο email που απέστειλε στα σωματεία, αναίρεσε την τιμωρία περί αποκλεισμού ποδοσφαιριστή από τις Προεθνικές Ομάδες, σε περίπτωση που παρέκαμπτε να ενημερώσει τις Μικτές για την οποιαδήποτε επαφή του με ομάδα που τον προσέγγιζε. Διευκρινίζουμε ότι είμαστε υπέρ του να προστατεύονται οι νεαροί αθλητές από όποιον τους προσεγγίζει και ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Αυτό είναι αυτονόητο νομίζω, όταν έχουμε να κάνουμε μάλιστα με ανήλικα παιδιά. Από κει και πέρα, ο ρόλος των Μικτών πρέπει να είναι καθαρά εκπαιδευτικός. Και νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι…………………………………………………………………………
  • Τέλος μεταγραφικής περιόδου και κάποια σωματεία, όπως σας είχαμε προϊδεάσει, επιφύλασσαν τις εκπλήξεις τους για το τέλος. Ένα από αυτά, ο Θρασύβουλος, που όχι μόνο παραενισχύθηκε, αλλά έφερε και παίκτες με παραστάσεις, που ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας. Η ομάδα της Φυλής ξεκινάει την αντεπίθεσή της, για την παραμονή της στην κατηγορία. Και στη “μάχη” αυτή, έχει στο “τιμόνι” της, έναν άνθρωπο που στα δύσκολα του συλλόγου φωνάζει πάντα “παρών” για το καλό της ομάδας. Και φυσικά μιλάμε για τον Κώστα Στάμου…………………………………………………………………………………….
  • Κι άλλες ομάδες ενισχύθηκαν, όπως ο Ηρακλής Ελευσίνας, που προσέθεσε ποιότητα με τους Ζώτο και Τζαπάρα στο ρόστερ του. Και ο Ασπρόπυργος μες το Γενάρη κινήθηκε δυναμικά, ώστε να καλύψει βαθμολογικά περισσότερο το χαμένο έδαφος. Από τη Β’ Κατηγορία, ο Κριός μονοπώλησε στις μεταγραφές, με κινήσεις που δείχνουν ότι η ομάδα προετοιμάζεται και για ενδεχόμενη παρουσία της του χρόνου στην Α’ Κατηγορία. Επιστροφή στα γήπεδα της ΕΠΣΔΑ για τον έμπειρο γκολκίπερ Χάρη Μποζίκη, που συμφώνησε με τον ιστορικό Αίαντα Παραλίας………………………………………………………….
  • Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η πρώτη σειρά των προημιτελικών του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Με το ένα πόδι στα ημιτελικά ο Πανελευσινιακός, που λύγισε στα Μέγαρα με 3-1 τον Βύζαντα Μεγάρων. Ξεκάθαρο προβάδισμα για Εθνικό Πανοράματος με το 3-1 επί του ΠΑΟΚ Μάνδρας. Ανοιχτά παραμένουν τα πράγματα για Νέα Πέραμο και Μικρασιατική, που “κόλλησαν” στο 0-0. Σε ένα ματς που διαβάσαμε κάποιες ανακοινώσεις από τα δύο σωματεία, με τη Μικρασιατική μάλιστα να καταγγέλλει και επίθεση σε παράγοντά της. Ο Πρόεδρος της Νέας Περάμου Γιάννης Ζουμπλιός απάντησε “αστραπιαία” και με τον τρόπο του κατεύνασε τα πνεύματα. Πάντως, γενικότερα το κλίμα των ομάδων φέτος στα Μέγαρα, δεν είναι και το πιο… φιλικό. Από αυτά που έχουμε δει από το ξεκίνημα του καλοκαιριού. Αρκετή ένταση και αντιδικίες, που ίσως σε κάποιες περιπτώσεις ξεφεύγουν και από τα καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Αυτή τη στιγμή η περιοχή εκπροσωπείται στην Α’ Κατηγορία από τέσσερις συνολικά ισχυρές ομάδες, με διοικήσεις δυνατές και κόσμο να τις ακολουθεί. Γεγονός που έχει χρόνια να επιδείξει η περιοχή των Μεγάρων. Ο ανταγωνισμός αυτός κάνει καλό, για τα σωματεία, αρκεί να μπορέσουν όμως να συμπορευτούν μέσα στην ίδια πόλη…………………………………………………..
  • Τέλος από τις ακαδημίες του Πυρρίχιου ο Μιχάλης Κάσδαγλης, που συνεχίζει ως προπονητής της αντρικής ομάδας στο σύλλογο. Ο έμπειρος τεχνικός μένει εκτός ακαδημιών μετά από πολλά χρόνια, καθώς ανέκαθεν, όπου είχε δουλέψει, το μεράκι του ήταν οι ακαδημίες και η ανάδειξη ταλέντων. Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά και ο Μιχάλης πήρε αυτή την απόφαση να αποχωρήσει. Μιας και στον ΠΑΟΚ Μάνδρας είχε αναδείξει σπουδαίο έργο. Ίσως το…”γυαλί” να έχει ραγίσει γενικότερα ανάμεσα στις δύο πλευρές και η κίνηση αυτή να φέρει στο μέλλον και κάτι ακόμα………………………………………………………………..
  • Συνήθεια τείνει να γίνει η καθυστέρηση των ιατρών αγώνα στα γήπεδα. Δεν θέλω να “φωτογραφίζω”, γιατί πάλι θα με πουν κακό, αλλά και την τελευταία αγωνιστική υπήρξαν σε τουλάχιστον δύο αναμετρήσεις μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ σε άλλο ματς, ο γιατρός σύμφωνα με πληροφορίες μου, που δεν κατάφερα να διασταυρώσω και τις μεταφέρω με επιφύλαξη, ίσως να μην πήγε και καθόλου. Κάτι που αρνούμαι να το πιστέψω ότι συνέβη. Όπως και να έχει, είναι κάτι που γίνεται από την αρχή της χρονιάς κατ’ εξακολούθηση και το θέμα αυτό δεν έχει διορθωθεί. Στην Ηλιούπολη, το παιδί “έφυγε” από τη ζωή με παρουσία γιατρού και απινιδωτή στο γήπεδο(Το τι συνέβη και εκεί είναι μια άλλη ιστορία, που δεν θα αναλύσουμε εμείς). Αν η Υγειονομική Επιτροπή της Ένωσης δεν μπορεί να συνετίσει τους συνεργάτες της, ας γίνουν πιο αυστηροί οι διαιτητές σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι καθαρά θέμα ευσυνειδησίας. Ήδη θρηνήσαμε άδικα ένα παιδί……………………………………………………………
  • Και μιας και ανέφερα Υγειονομική Επιτροπή. Ελπίζω να υπάρχει, γιατί Επιτροπές ακόμα δεν έχουμε δει να βγαίνουν από τη διοίκηση της Ένωσης…………………………………………………..
  • Αναβλήθηκαν για αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγώνες των υποδομών, ενώ και τα πρωταθλήματα των Προεθνικών Ομάδων είναι στον “πάγο”. Μεγάλο πλήγμα και φέτος για τις ακαδημίες, που ουσιαστικά “φυτοζωούν” στην κανονικότητα. Τα πολλά κρούσματα στις μικρές ηλικίες, έχουν δυσκολέψει πολύ το έργο των υποδομών και την λειτουργικότητα των πρωταθλημάτων υποδομών, που είναι σχεδόν σε αδράνεια τα τελευταία δύο χρόνια………………………………………………………………..
  • Ετοίμαζα κάτι διαφορετικό για σήμερα, αλλά λόγω των θλιβερών γεγονότων σε Θεσσαλονίκη και Ηλιούπολη, το πήγαμε αλλιώς. Από βδομάδα η στήλη θα έχει μια…ανέκδοτη εκδοχή…………..