Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

* Καλημέρες φίλες και φίλοι μου. Νομίζω η κίνηση των Μικτών ΕΠΣΔΑ μεσοβδόμαδα να φορέσουν εμφάνιση αφιερωμένη στον αδικοχαμένο 19χρονο Άλκη, στον αγώνα με τα αντίστοιχα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των Αθηνών, είναι κάτι που αξίζει να ξεκινήσουμε στη σημερινή μας στήλη. Όπως ανέφερε και ο Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος των Μικτών Γιάννης Φατόλιας σε ανάρτησή του: “Κρίναμε σωστό να φορέσουμε μπλουζάκια με τα τελευταία του λόγια “Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο”, ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη του και να βοηθήσουμε στην βελτίωση του χώρου που αγαπάμε, αλλά και της κοινωνίας στην οποία ζούμε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού να έχει σαφές μήνυμα “Νo to racism”…….Μια κίνηση, που έγινε με πρωτοβουλία των Μικτών, η οποία είχε και την υποστήριξη της Ένωσης για να υλοποιηθεί και πέρασε ένα πολύ ωραίο μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και σεβασμού στον αντίπαλο. Μπορεί οι Μικτές στο αγωνιστικό κομμάτι να μην πήγαν καλά, όμως για αυτό που πρέπει να υποστηρίζουν εκπαιδευτικά, πήραν άριστα. Τα μικρά παιδιά βάλανε μυαλό στους μεγάλους. Και γιατί το λέω αυτό; Λίγες μέρες νωρίτερα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στον αγώνα Θρασύβουλος- Εθνικός Πανοράματος κάποιοι ξέφυγαν. Πολύ όμως. Ενώ πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη του Άλκη, μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάποιοι ποδοσφαιριστές έδειξαν να μην συγκινούνται από αυτά. Δεν θα ασχοληθώ ποιος φταίει και από πού ξεκίνησαν τα πολύ βαριά επεισόδια που εξελίχθηκαν μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο της Φυλής. Θα σταθώ όμως στην ουσία. Ότι σε μια βδομάδα που είχαμε μια άγρια δολοφονία ενός παιδιού και έναν απρόσμενο θάνατο ενός 22χρονου ποδοσφαιριστή του Αλέκου Λάμπη της Ηλιούπολης μέσα στο γήπεδο, δυστυχώς κάποιοι δεν συγκινήθηκαν και δεν εκτίμησαν ότι εκείνοι βρισκόντουσαν στο γήπεδο, για να παίξουν μπάλα. Παρά αναλώθηκαν σε νεύρα και επίδειξη πολεμικών τεχνών, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο από το “Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο”, κρατώντας υποκριτικά και πριν τον αγώνα ενός λεπτού σιγή. Τα μικρά παιδιά της ΕΠΣΔΑ λοιπόν, με τους εκπαιδευτές τους έδειξαν το δρόμο για το πώς θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο και να λειτουργεί ο αθλητισμός. Οι υπόλοιποι ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν αν μετά από όλα αυτά που έγιναν, αισθάνονται πιο πολύ μάγκες ή κάτι άλλο…Και μέσα στις σκέψεις τους, ίσως βαθιά να τους πλησιάσει η φωνή του 22χρονου Αλέκου, να τους ψιθυρίσει “Παίξτε μπάλα παιδιά”……………………………………………………………………………..
* Την ερχόμενη Πέμπτη 17/2 έχουν κληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔΑ και τα δύο σωματεία, Θρασύβουλος και Εθνικός Πανοράματος, για απολογία σχετικά με το τι έχει γράψει στην έκθεσή του ο παρατηρητής του αγώνα, αφού ο διαιτητής Φαρμάκης δεν ανέγραψε κάτι στο φύλλο αγώνος, καθώς δεν ήταν μπροστά στο ξύλο που έπεσε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Σίγουρα οι ποινές αναμένονται να είναι βαριές, ανάλογα με το τι έχει γραφτεί στην έκθεση του παρατηρητή. Αυτό όμως που είναι αδικαιολόγητο είναι ότι μετά τον αγώνα, καμιά από τις δύο ομάδες δεν καταδίκασε επίσημα τα γεγονότα αυτά. Σαν να θέλανε να τα κάνουνε “γαργάρα”. Επειδή έχουμε να κάνουμε με δυο γειτονικά σωματεία, καλό είναι να μπει ένα τέλος στο ό,τι έγινε και οι δυο ομάδες να προχωρήσουν και να τα βρούνε……………………………………………………………..
* Πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά. Νομίζω ούτε ο πιο φαντασμένος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να γράψει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας το πώς εξελίχθηκε το “διαζύγιο” του Θοδωρή Παχατουρίδη με τον Βύζαντα Μεγάρων. Ο Βύζας την προηγούμενη βδομάδα επικρατούσε με 0-3 του Αστέρα στη Μαγούλα και τελικά η ομάδα του Κώστα Λινάρδου κατάφερε στο τέλος να ισοφαρίσει σε 3-3. Τραγική ειρωνεία; Ο Παχατουρίδης και στη προηγούμενή του ομάδα με τον Απόλλωνα Ποντίων, στο πέρασμά του από τη Μαγούλα, συνέβη ακριβώς το ίδιο. Νίκαγε με 1-3, για να ισοφαρίσει και τότε ο Αστέρας σε 3-3 στο φινάλε. Μιλάμε για διαβολικές συμπτώσεις. Που όμως είχαν το ίδιο αποτέλεσμα και ως προς το σκορ, αλλά και ως προς…τη λύση της συνεργασίας. Παρελθόν λοιπόν και ο Θοδωρής Παχατουρίδης από τον πάγκο του Βύζαντα Μεγάρων. Είναι άξιο αναφοράς ότι ο Βύζας από τον Σεπτέμβρη έχει αλλάξει τρεις προπονητές, ενώ η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Δημήτρης Καλύκας. Από τον…Πρόεδρο δηλαδή του Συνδέσμου Προπονητών Πειραιά, στον Ταμία. Μάλιστα είχε ακουστεί για τον Βύζαντα και η περίπτωση Καλύβα, ο Γενικός Γραμματέας δηλαδή του Συνδέσμου. Τελικά το ιστορικό σωματείο συμφώνησε με τον Καλύκα, έναν προπονητή με πολύ σημαντικό έργο στο βιογραφικό του, που έχει μάλιστα και ανόδους στην Γ’ Εθνική…………………………………………………..
* Πάντως επιβεβαιώνομαι απόλυτα σε κάτι που είχα γράψει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ότι φέτος δύσκολα κάποιος θα περάσει από τη Μαγούλα και αν το καταφέρει θα έχει πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Εκτός βέβαια, αν τελικά είναι η ίδια η ομάδα της Μαγούλας, που είναι για τα καλά στο κόλπο του τίτλου…………………………………………………
* Στο ντέρμπι της Μαγούλας είχαμε και…ενδοοικογενειακή μάχη. Τα αδέλφια Φυσαράκη. Ο Γιώργος που αγωνίζεται στον Αστέρα και ο Απόστολος στον Βύζαντα. Στις κερκίδες οι γονείς τους Καίτη και Νίκος βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, καθώς δεν ξέρανε ποιον να πρωτουποστηρίξουν, ενώ δεν έλειψαν και τα πειράγματα που δέχθηκαν από τους υπολοίπους τριγύρω τους. Από τις ωραίες ιστορίες στα γήπεδα. Τελικά το ματς έληξε ισόπαλο και γύρισαν στο σπίτι όλοι ικανοποιημένοι………………………………………………………………….
* Σπουδαία νίκη, με πολύ καλή εμφάνιση για τον Απόλλωνα Ποντίων. Το σύνολο του Κώστα Κρασώνη πήρε στο άλλο ντέρμπι της ημέρας με 3-1 τη Νέα Πέραμο και όχι μόνο την έφτασε στη βαθμολογία, αλλά πλησίασε περισσότερο και εκείνος στην κορυφή. Αντίθετα, η Νέα Πέραμος έχασε μεγάλη ευκαιρεί μετά την ισοπαλία του Βύζαντα να αναρριχηθεί στην κορυφή. Σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος στην Α’ Κατηγορία, με επίσης πολύ σημαντικά παιχνίδια. Ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Σκορπιό Φυλής, σήμερα η Νέα Πέραμος αντιμετωπίζει στο γειτονικό ντέρμπι τον Μεγαρικό, ο Βύζας Μεγάρων αντιμετωπίζει αύριο τον σκληροτράχηλο Ασπρόπυργο και ο Ακράτητος τον Αστέρα Μαγούλας. Τυπικά θα έχουμε δηλαδή πρωταθλητή χειμώνα το βράδυ της Κυριακής……………………………………………………………………….
* Οι πάγκοι στο γήπεδο της Γκορυτσάς μετατράπηκαν σε…αποδυτήρια. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της Ζωφριάς δεν έβρισκαν αποδυτήρια στον αγώνα με τον Ασπρόπυργο, για να αλλάξουν. Τι συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο της Γκορυτσάς, για να φτάσουμε σε αυτή την τριτοκοσμική λύση; Μίλησα με όλες τις ομάδες που έχουν έδρα το γήπεδο της Γκορυτσάς. Αρχικά να τονίσουμε το εξής. Ότι το τελευταίο διάστημα, τα γήπεδα των Νεοκτίστων και της Παραλίας Ασπροπύργου είναι υπό ανακατασκευή. Όπως και το γήπεδο του Ασπροπύργου, το οποίο αν δεν είχε προηγηθεί ο χιονιάς, θα ήταν ήδη έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος. Ως εκ τούτου, έχουν συνωστιστεί αυτή τη στιγμή στο γήπεδο της Γκορυτσάς πέντε σωματεία. Γεγονός που δημιουργεί θέμα στον ορισμό των αγώνων. Στις 12.30 την Κυριακή είχε οριστεί το Κριός Ασπροπύργου- Μανδραϊκός και στις 15.00 το Ασπρόπυργος- Ζωφριά. Μετά δεν υπήρχε άλλο παιχνίδι. Το πρώτο ματς άργησε να τελειώσει, με αποτέλεσμα στις 14.30 η Ζωφριά να πρέπει να περιμένει την ομάδα του Μανδραϊκού να αλλάξει, για να μπει στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων. Δημιουργήθηκε μια σύγχυση, με αποτέλεσμα τελικά οι παίκτες της Ζωφριάς να αλλάξουν στον πάγκο μες το γήπεδο. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, κανείς όμως δεν ανέλαβε την ευθύνη. Καταγράφοντας παράλληλα και τα πειραϊκά πρωταθλήματα, θέλω μέσω της στήλης να σας ενημερώσω, ότι αυτό που έγινε στο γήπεδο της Γκορυτσάς, στον Πειραιά συμβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο, λόγω της έλλειψης γηπέδων. Όμως οι ομάδες έχουν συνηθίσει και ξέρετε πώς; Γιατί συντονίζονται και συνεννοούνται, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια θέματα. Και κάθε Κυριακή γίνονται σε ένα γήπεδο ακόμα και τέσσερα παιχνίδια, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Εδώ έτυχε το τελευταίο διάστημα μια ειδική συνθήκη στο γήπεδο της Γκορυτσάς και δεν μπόρεσαν οι ομάδες μεταξύ τους να τα βρουν, ώστε να διεξαχθούν δύο αγώνες σε μια μέρα. Θέλετε γιατί ο καθένας θα κοιτάξει τη βολή του; Μην ψάχνουμε όμως ευθύνες λοιπόν αλλού για όλα……………………………………………………………………………………………
* Στη Β’ κατηγορία ο Μανδραϊκός θύμισε κάτι από το ένδοξο παρελθόν του και σάρωσε με 5-2 τον πρωτοπόρο Κριό. Ο τελευταίος πλέον απέκτησε και πάλι συγκάτοικο στην κορυφή, την ΑΕ Ζεφυρίου. Ο Αίας Παραλίας συνεχίζει να είναι από κοντά, που παραμένει χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα………………………………………………………………..
* Μεγάλη επιστροφή στα γραφεία της ΕΠΣΔΑ, καθώς επανήλθε μετά την άδεια εγκυμοσύνης της η πιστή γραμματέας Κωνσταντίνα Φράγκου. Μια πραγματική εργάτιδα του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, που με την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει πολύ την Ένωση. Της ευχόμαστε καλή επάνοδο…………………………………………………………………
* “Έφυγε” από τη ζωή ο πατέρας της διαιτητή της ΕΠΣΔΑ Ζωής Κορέστη, Γιώργος Κορέστης. Η στήλη εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη Ζωή και την οικογένειά της, για αυτό το νέο μεγάλο πλήγμα που υπέστη, μετά και την απώλεια του αδελφού της Ζωής, Αντώνη πριν 4 χρόνια…………………………………………………………………….