Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Όπως σας είχαμε προϊδεάσει την προηγούμενη βδομάδα, ξεκινάει ο μαραθώνιος στην Α’ Κατηγορία. Από την Τετάρτη 9 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εμβόλιμες αγωνιστικές, ώστε να μπορέσει το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Απριλίου, που πρέπει να έχει βγει ο πρωταθλητής, που θα διεκδικήσει μετέπειτα την άνοδο στη Γ’ Εθνική σε μπαράζ ανόδου με άλλες Ενώσεις. Πολλές ομάδες έχουν εκφράσει ήδη τις ανησυχίες τους, για το πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το πολύ βαρύ πρόγραμμα. Μάλιστα ακούγεται ότι ίσως υπάρξουν και φαινόμενα ομάδες να δυσκολεύονται να κατέβουν και να αγωνιστούν. Σίγουρα σε αυτές τις Τετάρτες και Πέμπτες, η Ένωση θα πρέπει να φροντίσει οι αγώνες να ξεκινούν μετά τις 15.30, ώστε να μπορούν προπονητές και ποδοσφαιριστές, αλλά και οι διαιτητές να βρίσκονται στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όλοι μεσοβδόμαδα έχουν τις δουλειές τους. Από κει και πέρα, η εξέλιξη αυτή θα δείξει όπως γράψαμε και ποιος θα αντέξει να τα βγάλει εις πέρας, καθώς είναι σίγουρο ότι πολλές ομάδες θα δυσκολευτούν να συμπληρώσουν ακόμα και ενδεκάδα. Η κατάσταση είναι πολύ οριακή και τα κουκιά δυστυχώς δεν έβγαιναν για χαλάρωση, ενώ και η ΕΠΟ με επιστολή της έκανε επιτακτική την ανάγκη στην Ένωση να βάλει τις εμβόλιμες, ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα εντός χρονοδιαγράμματος…………………………………………………………………….
  • Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε μέσα στη βδομάδα, αναφορικά με την ιστοσελίδα της ΕΠΣΔΑ, η οποία για πάνω από 48 ώρες είχε πέσει λόγω τεχνικού προβλήματος του κεντρικού server. Πρόβλημα που αντιμετώπισαν κι άλλες Ενώσεις. Η Ένωση υποχρεώθηκε να ενημερώνει τα σωματεία της μέσω emails, για προγράμματα, διαιτητές, ποινές και άλλα. Τελικά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες και η ιστοσελίδα βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία. Αυτό που παρατήρησα πάντως από τις αντιδράσεις και των σωματείων, είναι ότι πλέον είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από το διαδίκτυο και πλέον τα μάτια όλων μας είναι καρφωμένα εκεί. Θυμάμαι παλιότερα, πριν μπούμε στην διαδικτυακή εποχή, όλα γινόντουσαν με φαξ, τηλέφωνα και σωματεία, δημοσιογράφοι ενημερωνόμασταν με αυτό τον τρόπο. Στην εποχή που ακόμα ανθούσαν και οι εφημερίδες, όπου όλοι μας…παλιότεροι κάπως από εκεί ξεκινήσαμε.  Θα μου πείτε εξελισσόμεθα.   Αλλά βλέπετε τελικά, ότι σε περίπτωση black out, ο κυβερνοχώρος αποτελεί τελικά μια ψευδαίσθηση………………………………………………………………………..
  • Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας λοιπόν καλά κρατεί και από την άλλη βδομάδα μπαίνουμε σε ρυθμούς πολύ πρωτόγνωρους για όλους μας. Μέσα σε αυτά, έχουμε και τους ημιτελικούς του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, με τα ζευγάρια που κληρώθηκαν να είναι το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Εθνικό Πανοράματος και Σκορπιό Φυλής, αλλά και το άκρως ενδιαφέρον ζευγάρι του Πανελευσινιακού με τη Μικρασιατική. Οι πρώτοι αγώνες προγραμματίστηκαν την ερχόμενη Τετάρτη 2 Μαρτίου. Οι επαναληπτικοί αποφασίστηκε από την Επιτροπή Κυπέλλου να διεξαχθούν μετά το πέρας του πρωταθλήματος, ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω πίεση στους αγώνες της Α’ Κατηγορίας. Θα έχουμε ένα Πάσχα φέτος με φόντο Κυπέλλου. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι έχουμε ξανά ημιτελικούς αγώνες Κυπέλλου μετά από δύο χρόνια, δηλαδή το ξέσπασμα της πρώτης πανδημίας. Το Γενάρη του 2020 είχαν αγωνιστεί Ηρακλής Ελευσίνας και Βύζας Μεγάρων, καθώς και οι Απόλλων Ποντίων και Ακράτητος. Βύζας και Απόλλων Ποντίων πρόλαβαν να περάσουν στον τελικό, όπου Κυπελλούχος τελικά, που είναι και ο τελευταίος μέχρι σήμερα, αναδείχθηκε τότε τον Ιούνιο του 2020 ο Βύζας κατόπιν κλήρωσης. Την επόμενη χρονιά 2020-2021 λόγω της δεύτερης καραντίνας, ο θεσμός του Κυπέλλου πρόλαβε να φτάσει  μέχρι μόλις τη δεύτερη φάση, τέλη Οκτώβρη του 2020………………………………………………..
  • Κλείνοντας με τα ημιτελικά, να πούμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, κανονικά θα διεξαχθεί την Τετάρτη ο αγώνας του Πανελευσινιακού με την Μικρασιατική. Ο αγώνας των Ελευσίνων αύριο με τον Αστέρα Βάρης αναβλήθηκε από την ΕΠΟ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε επτά ποδοσφαιριστές, όμως την Τετάρτη οι “σταχυοφόροι” θα αγωνιστούν κανονικά, όπως μαθαίνουμε και ίσως χωρίς τους παίκτες που έχουν νοσήσει…………………………………..
  • Όσον αφορά το πού θα γίνει ο φετινός τελικός; Αυτό εξαρτάται και από το ποιο θα είναι το ζευγάρι, ώστε να βρεθεί και η έδρα, που θα πρέπει να είναι ουδέτερη……………………………………………………………
  • Αρκετοί μου εξέφρασαν την απορία τους γιατί δεν ορίστηκε η αναμέτρηση της Β’ Κατηγορίας μεταξύ του Μανδραϊκού και του Αίαντα Παραλίας. Κατόπιν του ρεπορτάζ που κάναμε, Η Επιτροπή Πρωταθλήματος δυσκολευόταν να βρει γήπεδο και ώρα, για να ορίσει την αναμέτρηση. Ποια είναι τα δεδομένα; Ο Μανδραϊκός εδώ και πολύ καιρό ουσιαστικά αγωνίζεται εκτός Μάνδρας. Πότε στη Νέα Πέραμο, πότε στο “Γ. Ρουμελιώτης”. Και αυτό με πολύ ζόρι. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ Μάνδρας. Η Επιτροπή δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να ορίσει τον αγώνα. Μια λύση ήταν το γήπεδο της Γκορυτσάς, όμως ο Μανδραϊκός αρνήθηκε, καθώς είναι ένα γήπεδο, όπου και ο Αίας χρησιμοποιεί σαν….επίσης “νομάς” το τελευταίο διάστημα ως έδρα. Πιο πιθανό ήταν η αναμέτρηση να γίνει Κυριακή πρωί στην Νέα Πέραμο. Όμως με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος Κώστα Καράμπελα, προτιμήθηκε να αγωνιστούν αύριο το πρωί στο Πεύκο τα πρωταθλήματα υποδομών και να οριστεί σε άλλη ημερομηνία μετά από απόφαση της Επιτροπής το Μανδραϊκός- Αίας. Από κει και πέρα ο καθένας κρίνει και βγάζει συμπεράσματα. Δεν θα πάρω θέση για τη συγκεκριμένη απόφαση. Το αφήνω για τις ομάδες, αν και εφόσον θελήσουν κάποια στιγμή να εκφραστούν κι εκείνα επισήμως. Όμως θα τονίσω, ότι οι δήμοι φέτος έχουν αφήσει ξεκρέμαστα αρκετά σωματεία και έχει δημιουργηθεί σοβαρό γηπεδικό θέμα για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Μάνδρα και Ασπρόπυργος έχουν αφήσει τις ομάδες τους να περιπλανιούνται και φαίνεται ότι η χρονιά θα καταλήξει έτσι δυστυχώς. Όμως να σας πω και την πικρή μου αλήθεια. Δεν βοηθούν και οι ίδιες οι ομάδες πολλές φορές, ώστε να βρεθεί μια λύση. Γιατί τελικά φαίνεται ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και όποτε τον συμφέρει. Να τα λέμε όλα………………………………………………………………………………
  • Στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει ο αήττητος μετά από 16 αγωνιστικές Βύζας Μεγάρων. Ακολουθεί κατά πόδας η Νέα Πέραμος και ο Αστέρας Μαγούλας. Βαθμολογικό έδαφος έχασε εκ νέου ο Απόλλων Ποντίων, που ηττήθηκε από την Μικρασιατική, που δείχνει να βρίσκει τη χαμένη της ψυχολογία. Νίκη μετά από εννιά αγωνιστικές για τον Σκορπιό Φυλής.  Αρκετά κρίσιμα παιχνίδια περιλαμβάνει και αυτό το Σαββατοκύριακο η Α’ Κατηγορία. Ο πρωτοπόρος Βύζας δοκιμάζεται στη Φυλή, απέναντι στον εντυπωσιακό Ακράτητο. Ο Απόλλων Ποντίων φιλοξενεί επίσης σήμερα στη Νέα Πέραμο τον ισχυρό Αστέρα Μαγούλας. Στη μάχη της “ουράς”, έχουμε μια αναμέτρηση με πλούσιο παρασκήνιο. Η Λαμπερή Ελευσίνας υποδέχεται τον Ασπρόπυργο, σε ένα ματς που οι Ελευσίνιοι έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να το πάρουν, μετά την ένσταση του Ασπροπύργου στον πρώτο γύρο στο μεταξύ τους παιχνίδι…………………………………………………..
  • Νέα απώλεια βαθμών από τον πρωτοπόρο Κριό Ασπροπύργου στη Β’ Κατηγορία και μάλιστα με βαρύ τρόπο από τον Ερμή Άνω Λιοσίων. Πλέον η υπόθεση της ανόδου παραμένει ανοικτή και μάλιστα ΑΕ Ζεφυρίου, Ίκαρος Νεοκτίστων, αλλά και Ερμής Άνω Λιοσίων, έχουν την ευκαιρία με ανάλογα αποτελέσματα στο τέλος της αγωνιστικής να βρίσκονται στην κορυφή…………………………………………………………
  • Εκκρεμεί στη Β’ Κατηγορία και η αναμέτρηση του Λέοντα με τον Ατρόμητο Ελευσίνας, που είχε αναβληθεί λόγω του χιονιά. Μάλλον η Ένωση αναμένεται να το βάλει την ερχόμενη Τετάρτη……………………………………….
  • Εκ παραδρομής την προηγούμενη βδομάδα λησμονήσαμε να αναφερθούμε στο σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Ποντίων Παναγιώτη Νάκα. Ο πολύπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος Ασπροπυργιώτης ποδοσφαιριστής στάθηκε άτυχος στον αγώνα με τον Σκορπιό Φυλής πριν δυο βδομάδες και υπέστη έναν αρκετά ύπουλο τραυματισμό και σε δύσκολο σημείο(κάκωση Αχιλλείου τένοντα). Ένας αθλητής που με τη διαδρομή του έχει τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο, όπου ομάδα έχει υπηρετήσει, ειδικά στην Δυτική Αττική και είναι μεγάλο πλήγμα η απουσία του. Μάλιστα με την εμπειρία του τα τελευταία χρόνια στον Απόλλωνα είχε διπλό ρόλο, καθώς πολλές φορές υποδείκνυε και καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι της ομάδας. Η στήλη του εύχεται ταχεία ανάρρωση και να μην είναι αυτός ο τραυματισμός ένα πρόωρο τέλος στην καριέρα του………………………………………..
  • Και όλα αυτά γράφονται ενώ η “Γηραιά Ήπειρος” έχει γυρίσει το χρόνο σχεδόν έναν αιώνα πίσω. Ζούμε πραγματικά εν έτη 2022 μια ενεργειακή κρίση, που κινεί αυταρχικά καθεστώτα να πλήξουν την ειρήνη και τη Δημοκρατία. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ελευθερίες κερδίζονται με αίμα. Ευχή μας, η κατάσταση να μην κλιμακωθεί περαιτέρω, που θα φέρει σε επιφυλακή περισσότερα μέτωπα………………………………………..