Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Σας πιάσαμε στον… ύπνο κάποιους μάλλον. Δεν επιλέξαμε τυχαία να βγούμε τέτοια ώρα πρωί Κυριακής. Ξημέρωσε μια μέρα στη Δυτική Αττική αρκετά ξεχωριστή. Και θέλαμε η ανάγνωσή μας να είναι φρέσκια στους φίλους που θα βρεθούν σήμερα στα γήπεδα. Και περισσότερο σε αυτό της Νέας Περάμου, όπου θα διεξαχθεί το ματς της χρονιάς. Ματς χωρίς αύριο για Νέα Πέραμο και Βύζαντα Μεγάρων. Ματς που θα κρίνει κατά πολύ ποιος θα φτάσει στο τέλος στην κορυφή της βαθμολογίας. Εδώ θα σταθούμε λίγο και πριν κάνουμε την ποδοσφαιρική μας ανάλυση γύρω από το απόλυτο ντέρμπι θα αναφερθούμε στα εξής. Πέρασε μια βδομάδα, αρκετά τεταμένη γύρω από τους δύο συλλόγους. Με ανακοινώσεις εκατέρωθεν, όπου η κάθε πλευρά είπε την άποψή της. Η ουσία ξέρετε ποια είναι; Ότι επικρατεί ένα περίεργο κλίμα γενικότερα για τη σημερινή αναμέτρηση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχω μιλήσει και να μην μου έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για το τι μπορεί να συμβεί σήμερα στο γήπεδο της Νέας Περάμου. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι σήμερα θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα στο γήπεδο. Έχει ακουστεί, όπως ανέφερε και ο Βύζας Μεγάρων στην ανακοίνωσή του, ότι στο γήπεδο της Νέας Περάμου θα υπάρχει και παρουσία Εισαγγελέα, πέραν της αστυνομικής δύναμης.  Ωστόσο είναι κάτι που επίσημα δεν επικοινωνήθηκε από κανέναν. Όμως για έναν λόγο παραπάνω όσοι βρεθείτε στο γήπεδο σήμερα θα πρέπει να είστε εις διπλούν προσεκτικοί με τις εκδηλώσεις σας. Η αλήθεια είναι περίμενα και από την διοργανώτρια αρχή να έπαιρνε θέση για το σημερινό ντέρμπι με μια ανακοίνωσή της, ώστε να διαφυλάξει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Είναι ένας αγώνας που θα πέσουν όλα τα φώτα και από κόσμο εκτός Δυτικής Αττικής. Δεν ξέρω τι θα συμβεί σήμερα στο γήπεδο της Νέας Περάμου. Εκεί θα είμαστε, για να το διαπιστώσουμε. Εμείς θα τονίσουμε από τη στήλη μας κάτι απλό. Ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα πάνω από όλα ένα παιχνίδι. Όπου ο κόσμος πηγαίνει να παρακολουθήσει και από κει και πέρα να γυρίσει σώος και ασφαλής στο σπίτι του. Εκτιμώ και πιστεύω ότι όλοι θα φροντίσουν από πλευράς τους να γίνει ένας αγώνας γιορτή, χωρίς να επιτρέψουν στον οποιονδήποτε να την αμαυρώσει. Και η ιστορία να καταγράψει ένα ματς που όλοι θα θυμόμαστε για την έκβασή του……………………………………………………………
  • Ας μπούμε στα ενδότερα της αναμέτρησης. Πέρασε μια ακόμα αγωνιστική εμβόλιμη εβδομάδα με τις δύο αυτές ομάδες Νέα Πέραμο και Βύζα Μεγάρων να βγάζουν μπόλικο άγχος. Η Νέα Πέραμος επιβλήθηκε στις καθυστερήσεις με τη “σημαία” της τον Κώστα Πατσιονίδη να καθαρίζει το ματς στον Ασπρόπυργο. Αλλά και ο Βύζας πιο ζόρικα από ό,τι δείχνει το τελικό 5-2 επικράτησε του ΠΑΟΚ Μάνδρας. Είναι σίγουρο ότι και οι δύο ομάδες είχαν το μυαλό τους στη σημερινή αναμέτρηση. Λογικό άλλωστε. Τι διακυβεύεται λοιπόν σήμερα το απόγευμα; Η Νέα Πέραμος ζει και αναπνέει από τον Σεπτέμβρη για αυτή την αναμέτρηση. Και με τη διαφορά στους 3 βαθμούς, έχει μια τεράστια ευκαιρία σήμερα με νίκη να “σκαρφαλώσει” μόνη στην κορυφή, μιας και ο πρώτος αγώνας της 11ης αγωνιστικής στα Μέγαρα είχε λήξει ισόπαλος 1-1. Από την άλλη μεριά, ο Βύζας Μεγάρων, αήττητος ακόμα,  προέρχεται από ένα νικηφόρο σερί 8 συνεχόμενων νικών και έχει μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων να διαχειριστεί στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας βολεύεται με δύο αποτελέσματα, γεγονός που κρύβει πάντα παγίδες. Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε στο μεγάλο ντέρμπι τον Άρη Αλιάγα με βοηθούς του Μανούρα Ν. και Μαυρομάτη Π. Στο γήπεδο θα βρίσκεται και ο Αρχιδιαιτητής της Ένωσης Θοδωρής Τριανταφυλλίδης σαν παρατηρητής διαιτησίας. Ίσως πολλοί να περιμένανε τον Βάτσιο άρχων της συνάντησης, όμως ο κορυφαίος διαιτητής της Ένωσης ορίστηκε στον αγώνα της Football League 2 ανάμεσα στη Ζάκυνθο και τον Καραϊσκάκη Άρτας. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη σημερινή διαιτητική τριάδα, θεωρώ ότι η Ένωση θα μπορούσε με ένα αίτημα στην ΕΠΟ να ζητήσει για το σημερινό παιχνίδι τα “βαριά” της χαρτιά να τα έχει διαθέσιμα. Ακόμα και τη βοηθό Χρυσούλα Κουρομπύλια, που η χρονιά φτάνει στο τέλος της και δεν την είδαμε ούτε σε ένα ματς πρωταθλήματος. Θα μου πείτε ψιλά γράμματα. Αλλά για τέτοια κρίσιμα ματς, φροντίζεις να έχεις ό,τι καλύτερο διαθέτεις……………………………………………………………………………………..
  • Αντιμέτωποι στη σημερινή αναμέτρηση θα είναι και δύο προπονητές, που έχουν κοσμήσει με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι Χάρης Κοπιστής και Δημήτρης Καλύκας. Είναι τιμή αρχικά για τις ομάδες και μετέπειτα γενικά για την ΕΠΣΔΑ να έχουμε δύο τόσο μεγάλες προσωπικότητες στην περιοχή………………………………………………………………………………..
  • Μετά το πέρας του ντέρμπι, όποια κι αν είναι η κατάληξή του, πάμε να δούμε τι απομένει για τους δύο συλλόγους. Όπως προείπαμε, ο Βύζας έχει ένα βαρύ πρόγραμμα μπροστά του, καθώς έχει ακόμα μέχρι τέλους να αντιμετωπίσει τους Σκορπιό Φυλής(Εντός), Μικρασιατική(Εκτός), Αστέρα Μαγούλας(Εντός) και Ασπρόπυργο(Εκτός). Αρκετά δύσκολες αποστολές και μάλιστα όταν έχεις να τις παίξεις και εμβόλιμα. Από την άλλη η Νέα Πέραμος έχει ακόμα να αγωνιστεί με Ακράτητο(Εκτός), Λαμπερή Ελευσίνας(Εντός), Απόλλων Ποντίων(Εντός) και Μεγαρικό(Εκτός). Λίγο πιο βατό πρόγραμμα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κόπος για να περάσεις και αυτές τις ομάδες. Ό,τι και να συμβεί λοιπόν σήμερα, παραμένει απλά μια μάχη, μέχρι το τέλος του “πολέμου”………………………………………………………………
  • Την οριστική παραμονή τους στην Κατηγορία εξασφάλισαν οι Ασπρόπυργος και Ζωφριά. Ο Ασπρόπυργος, που μπήκε ετεροχρονισμένα στο πρωτάθλημα, σε μια πολύ περίεργη χρονιά για εκείνον, αν και βρέθηκε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε από 3 βαθμούς είχε, να φτάσει στη σωτηρία του. Κάτι στο οποίο συνέβαλε πολύ ο προπονητής της ομάδας Μιχάλης Κατσάφαρος, που είναι η δεύτερη φορά που σώζει ομάδα με ανάλογο τρόπο, όπως είχε κάνει και με τον Ηρακλή Ελευσίνας πριν κάποια χρόνια. Επίσης η Ζωφριά, μια σταθερή και παραδοσιακή αξία στην Α’ Κατηγορία, αθόρυβα και με έντιμη δουλειά, έφτασε και φέτος στην παραμονή της. Ένα σωματείο που όπως έχουμε γράψει, έχει ίσως μια από τις πιο υγιής διοικήσεις και δεν κρύβονται να λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Όπως η τελευταία ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Κωνσταντινίδη στον αγώνα με τη Μικρασιατική………………………………………………….
  • Οπότε στην ουρά της βαθμολογίας έχουμε τους Θρασύβουλο και Λαμπερή, που κάθε αγωνιστική που περνά είναι όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό με τα αποτελέσματά τους. Και αυτό με τον ΠΑΟΚ Μάνδρας να μην έχει μαθηματικά σωθεί, αλλά να παίρνει βαθμολογικές “ανάσες” ουσιαστικά από τις ήττες τους. Υπάρχουν ακόμα πάντως ευκαιρίες στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικής, καθώς και οι 3 αυτές ομάδες αναμένεται να αναμετρηθούν και μεταξύ τους……………………………………………………………………………..
  • Καριέρα… προπονητικής ακούγεται ότι ξεκινάει ο Χρήστος Παπαγεωργίου. Ο γενικός αρχηγός του Πυρρίχιου την περασμένη Τετάρτη εκτέλεσε χρέη προπονητή, απόντος του Μιχάλη Κάσδαγλη, που βρισκόταν σε καραντίνα, λόγω επαφής συγγενικού του προσώπου με covid 19. Μάλιστα ο Χρήστος τα πήγε πολύ καλά, με την ομάδα να αποδίδει και ωραίο ποδόσφαιρο στο ματς με τη Λαμπερή και ήδη η διοίκηση σκέφτεται να του παραχωρήσει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας. Μιχάλη, “τρέμει” η καρέκλα” σου……………………………………………
  • Πέρα από την πλάκα, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Παπαγεωργίου είναι ένας ακούραστος εργάτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και το σωματείο του Πυρρίχιου είναι πολύ τυχερό που τον διαθέτει στις τάξεις του………………………………………………………………………………..
  • Η κατάσταση με τις εμβόλιμες, όπως έχουμε ξανά γράψει έχει κουράσει αρκετά τα σωματεία. Κάποια όμως δείχνουν να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο λόγος για τον Σκορπιό Φυλής. Μια ομάδα που απαρτίζεται όπως πολλάκις έχουμε γράψει καθαρά από παιδιά των υποδομών της και που δείχνουν να μην επηρεάζονται από τα συνεχόμενα ματς. Ο Σκορπιός του Γιώργου Σύρου είναι από τα σωματεία που επενδύουν στον μικρό ποδοσφαιριστή και όχι με μπάτζεντ και μισθοφόρους, όπως δηλαδή θα πρέπει να λειτουργεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο………………………………………………………………….
  • Κάτι ανάλογο γίνεται και στον Μανδραϊκό. Η ομάδα είναι σχεδόν…ενήλικη και απαρτίζεται από ένα σύνολο παικτών με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, που φτάνει μόλις τα 18,7 έτη, ενώ η πλειοψηφία των παιδιών προέρχεται από την περιοχή της Μάνδρας. Όμως το πιο σπουδαίο στο φετινό Μανδραϊκό μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, είναι ότι δεν έχει δεχτεί ούτε μια κόκκινη κάρτα μέχρι τώρα, καθώς και ελάχιστες κίτρινες. Δείγμα του ήθους αυτών των παιδιών και της σπουδαίας δουλειάς που κάνει ο κόουτς Γιώργος Σωτήρχος……………………………………………………………………………………………..
  • Μιας και αναφερθήκαμε στο Μανδραϊκό πάμε στα της Β’ Κατηγορίας. Όπως περνούν οι αγωνιστικές, είναι βέβαιο ότι όλα θα κριθούν στο νήμα. Χθες ο Ερμής Άνω Λιοσίων πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο με 4-3 επί του Μανδραϊκού και είναι πιο κοντά από ποτέ, για να κατακτήσει την άνοδο. Πληροφορίες μας θέλουν την ερχόμενη βδομάδα ο Ερμής να δίνει και την εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Αίαντα Παραλίας. Ένα θέμα για τις ομάδες που θα προβιβαστούν στην Α’ Κατηγορία είναι να έχουν και τμήματα υποδομών, όπως ορίζει ο κανονισμός. Ο Ερμής όλοι γνωρίζουμε ότι είναι από τους πρωτοπόρους σε όλη την Ένωση. Οι υπόλοιπες ομάδες της Β’ Κατηγορίας όμως; Είναι ένα θέμα, που θα αναλύσουμε στην επόμενη στήλη, και σίγουρα θα προβληματίσουμε και ομάδες από την Α’ Κατηγορία………………………………………………………….
  • Έλαβα αρκετές κλήσεις αυτή τη βδομάδα, για το αν θα παρευρεθώ στο γήπεδο της Νέας Περάμου. Κάποιοι μάλιστα προσπάθησαν και να με ψαρέψουν. Δεν ξέρω γιατί τόσο ενδιαφέρον για το πού θα βρισκόμαστε. Αλλά ναι, το stoplekto θα έχει παρουσία στο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς να καταγράψει πάντα αυτά που βλέπει αντικειμενικά και αμερόληπτα………………………………………………………………..