Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Και επίσημα έχουμε πρωταθλητή και Κυπελλούχο στην ΕΠΣΔΑ, στην μετά κορωνοϊό εποχή. Ο Βύζας Μεγάρων κατάφερε φέτος να φτάσει μέχρι τέλους στην πολυπόθητη πρώτη θέση και να πανηγυρίσει τον τίτλο, που διακαώς κυνηγούσε. Και ο Πανελευσινιακός κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο ΕΠΣΔΑ στην ιστορία του.  Πάμε όμως να τα αναλύσουμε βάσει επικαιρότητας ξεκινώντας πρώτα με το Κύπελλο………………………………………..
  • Στη Μαγούλα την Τετάρτη του Πάσχα έγινε ένας τελικός, που ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο τον ευχαριστήθηκε. Και αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία. Να βλέπουμε ξανά γεμάτες κερκίδες, με τον κόσμο να απολαμβάνει το παιχνίδι. Από κει και πέρα. Ανάμεσα στους δύο φιναλίστ υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί. Και ο Πανελευσινιακός το επιβεβαίωσε. Ο Εθνικός Πανοράματος έκανε κάτι παραπάνω από υπέρβαση. Όχι μόνο δυσκόλεψε τους Ελευσίνιους, αλλά τους απείλησε. Σκεφτείτε ότι το έργο της ομάδας του Γιώργου Αδάκτυλου ήταν ακόμα πιο δύσκολο, καθώς ο Εθνικός προερχόταν από έναν βαρύ και επίπονο δεύτερο γύρο 15 αγώνων, που εξελίχθηκε σε σχεδόν ενάμιση μήνα. Παρόλα αυτά, ο Εθνικός Πανοράματος  σε “παρθενική” του συμμετοχή σε τελικό άντεξε για σχεδόν 60 αγωνιστικά λεπτά. Εκεί που άρχισε σιγά σιγά ο ρυθμός και η ποιότητα του Πανελευσινιακού να επικρατούν και δικαίως έφτασε στο τελικό 2-0 και στην κατάκτηση του τροπαίου. Μια επίσης σπουδαία χρονιά για τον Πανελευσινιακό, που πραγματικά βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ομάδας Κώστας Αθανασίου, έκανε ξεκάθαρη την θέλησή του να συνεχίσει να ηγείται της τεχνικής ηγεσίας ο προπονητής Μουράτ Σεροπιάν. Για να δούμε, θα εισακουστεί;…………………………………..
  • Στο οργανωτικό κομμάτι του τελικού, υπήρχε μια αμηχανία. Η απραξία δύο ετών φάνηκε, αλλά παρόλα αυτά οι συνθήκες του τελικού ήταν πολύ καλές και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Γιώτα Σακκά έκανε ό,τι μπορούσε, για την διεξαγωγή του τελικού. Το ίδιο και ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Χρήστος Σοφιανίδης. Παρών στο γήπεδο της Μαγούλας ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Κλέαρχος Τζαφέρης. Αρκετοί επίσης τίμησαν με την παρουσία τους τον 18ο τελικό της ΕΠΣΔΑ. Ανάμεσά τους οι Δήμαρχοι Ελευσίνας και Φυλής Αργύρης Οικονόμου και Χρήστος Παππούς. Ακόμη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της ΒτΕ Ευάγγελος Λιάκος, ο Γεώργιος Καραβασίλης εκπρόσωπος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Μπούρα, ο Αντιδήμαρχος Φυλής Αθανάσιος Σχίζας, οι Αντιδήμαρχοι Ελευσίνας Δημήτριος Παπαγιάνναρος και Μενέλαος Μίχας, ο διευθυντής ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ασπροπύργου Ιωάννης Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Φυλής Γεώργιος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μεγάρων Σπυρίδων Τσιούνης, η Αντιπρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Ελευσίνας Αικατερίνη Κριεκούκη, ο Υπεύθυνος Παιδικών Σταθμών Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου Γεώργιος Κούρκουλος και ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Φυλής Ιωάννης Λιάκος………………………………………………..
  • Απών από τη διοίκηση της ΕΠΣΔΑ ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Καράμπελας, ο οποίος βρισκόταν σε καραντίνα, καθώς νόσησε με κορωνοϊό……………………………………….
  • Έξοχοι και οι δύο παρατηρητές του τελικού. Ο πανταχού παρών Κώστας Βαλσαράς, αλλά και ο…”μαέστρος” Μέγας Καραμπίνης, τόσο λεπτομερής και τυπικός σε όλα, που μέχρι και τη φιλαρμονική ορχήστρα της Ελευσίνας έβαλε στη θέση της…………………………………………………………………………………………
  • Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε αρκετές παραλείψεις στον τελικό. Αλλά είναι πράγματα που τα γνωρίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ένωσης καλύτερα και σίγουρα για την επόμενη χρονιά θα έχουν προβλέψει………………………………………………….
  • Σπουδαία δουλειά από τον φωτορεπόρτερ της ΕΠΣΔΑ Θοδωρή Γεωρνταμιλή. Που οι φωτογραφίες του είναι από τις πιο ποιοτικές και θα ζήλευαν και επαγγελματίες φωτογράφοι. Μεγάλη δουλειά να προβάλλεται μια Ένωση με τέτοια ανάλυση εικόνας. Ο Θοδωρής πέρα από το περιβόητο…καρεκλάκι του, είχε μαζί του και για βοηθό τον γιο του Βασίλη, ο οποίος βοήθησε και εκείνος στην φωτογραφική κάλυψη του τελικού. Είναι αυτό που λέμε, “το μήλο κάτω από τη μηλιά”…………………………………………………………..
  • Μας το είπε ο προπονητής του Εθνικού Πανοράματος Γιώργος Αδάκτυλος και όντως είχε δίκιο. Ο Εθνικός Πανοραμάτος έφτασε πρώτη φορά σε τελικό. Αλλά είναι και η πρώτη ομάδα που από ίδρυση της Ένωσης το 2003 κατάφερε να παρευρεθεί σε τελικό Κυπέλλου από την περιοχή της Φυλής…………………………………………………………..
  • Εκ παραδρομής στη ζωντανή περιγραφή του τελικού, κατά τη διάρκεια των απονομών, μπερδέψαμε την κόρη του Προέδρου Φάνη Μαλανδρίνου, με του αδελφού του Γιάννη. Ενώ αναφερθήκαμε επίσης λάθος ότι ο Φάνης έχει δύο κόρες και περιμένει οσονούπω από την καλή του σύζυγο Κυριακή ο τρίτο τους τέκνο, ένα αγοράκι. Ως γνωστόν ο Φάνης έχει ήδη ένα αγόρι και ένα κοριτσάκι και με το καλό να έρθει και το νέο μέλος σε λίγο καιρό………………………………………………………………………
  • Κλείνοντας το κεφάλαιο του τελικού, θα αναφερθούμε και στον Γιάννη Κατσίκη, που αποτελούσε ένα ξεχωριστό κομμάτι της αναμέτρησης. Ο αγέρωχος ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε μια συγκινητική εμφάνιση στο γήπεδο της Μαγούλας, που έκανε πραγματικά του πάντες στο 86′ κατά την αντικατάστασή του να τον χειροκροτήσουν. Μια μικρή αναγνώριση, για έναν ποδοσφαιριστή, που αν σήμερα συνεχίζει και παίζει, περισσότερο ευθύνεται ο ίδιος, από κινήσεις και ενέργειές του. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όπως πρέπει να εστιάζει στις μικρές ηλικίες, έτσι θα πρέπει όμως να σέβεται και ανθρώπους, που ακόμα και μετά τα 40 μπορούν να το απολαμβάνουν, όσο τους το επιτρέπει η υγεία τους και το σώμα τους. Ο Γιάννης πάντως δεν μας ξεκαθάρισε αν ο τελικός ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στην καριέρα του. Θα το αποφασίσει μες το καλοκαίρι. Αν θέλετε τη γνώμη μου; Και για να φεύγουμε σιγά σιγά από το Κύπελλο. Ό,τι και να επιλέξει.  Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος να ασχοληθεί με την ομάδα που ίσως τον έχει περισσότερο ανάγκη από όταν πρωταγωνιστούσε μαζί της στην Α’ Εθνική. Που κάτι μου λέει, ότι και εκείνος θα το έχει ήδη στο μυαλό του. Τον Θρασύβουλο…………………………………………………………………………..
  • Φεύγοντας λοιπόν από τα του Κυπέλλου, πάμε στην Α’ Κατηγορία, που ολοκληρώθηκε πριν το Πάσχα. Τέλος του Μαραθωνίου πραγματικά. Πάμε λοιπόν ανάποδα. Ιστορικός υποβιβασμός για τον Θρασύβουλο, που πέφτει στην Β’ Κατηγορία. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα της Φυλής τις τελευταίες αγωνιστικές, τελικά την  δεν μπόρεσε να νικήσει πάνω από 1-0 τον ΠΑΟΚ Μάνδρας και έτσι μοιραία ήρθε αντιμέτωπη με την κάθοδο. Κάτι που ίσως να είχε γίνει από πέρσι, όπως πολλοί λένε, αν το πρωτάθλημα δεν το “φρέναρε” ο κορωνοϊός. Ο Θρασύβουλος τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από πολλές αντιθέσεις. Κουβαλάει όμως στα σπλάχνα του κάτι πολύ σημαντικό. Τις Ακαδημίες του. Το μέλλον της ομάδας λοιπόν, αν θέλει να επιστρέψει, κρύβεται στις υποδομές της……………………………………………………………………………….
  • Την προετοιμασία του λοιπόν για τα επερχόμενα μπαράζ της Γ’ Εθνικής έχει ξεκινήσει ο πρωταθλητής της ΕΠΣΔΑ Βύζας Μεγάρων. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στον 7ο Όμιλο τους Άρη Πετρούπολης (Αθήνας Β’), Ελλάδα Ποντίων (Πειραιά Α’), ΑΟ Τυμπακίου (Ηρακλείου), Απόλλων Αγ. Ιωάννη (Χανίων), Νίκη Σητείας (Λασιθίου) και Αστέρας Περάματος (Ρεθύμνου)Πρεμιέρα η ομάδα του Δημήτρη Καλύκα θα κάνει στα Μέγαρα με αντίπαλο τον Άρη Πετρούπολης, που αν και βγήκε υπερπρωταθλητής στην Αθήνα, κληρώθηκε από την ΕΠΣΑ να πάει στον 7ο Όμιλο, που κανονικά βάση της κλήρωσης της ΕΠΟ, θα έπρεπε να πήγαινε η δευτεραθλήτρια, δηλαδή η Αγία Παρασκευή. Οπότε ουσιαστικά ο Βύζας Μεγάρων έχει μπροστά του ένα πολύ δυσκολο έργο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες ομάδες από Αθήνα και Πειραιά, τους Άρη Πετρούπολης και Ελλάδα Ποντίων. Και φυσικά τους τέσσερις πρωταθλητές από την Κρήτη. Τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί διάφορα περί αναβολής των μπαράζ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, λόγω ενστάσεων και εφέσεων που εκκρεμούν από κάποιες ομάδες. Πάντως ο Βύζας είναι έτοιμος κανονικά για την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου. Από κει και πέρα, ό,τι αποφανθούν από το…διευθυντήριο της ΕΠΟ…………………………………
  • Σε τελευταίο φιλικό αγώνα που έδωσε ο Βύζας, στα πλαίσια της προετοιμασίας του, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον ΑΟ Χαϊδαρίου. Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε για την προσφορά του ο αείμνηστος Πρόεδρος της ομάδας Λεωνίδας Νικολάου. Την πλακέτα παρέλαβε παρέλαβε η σύζυγός του. Στο τέλος της αναμέτρησης τα δύο σωματεία ήρθαν σε συμφωνία, ώστε να προχωρήσουν στην επίσημη αδελφοποιήσή τους……………………………….
  • Μια ωραία τελετή λήξης πραγματοποίησε η Νέα Πέραμος το προηγούμενο Σάββατο για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Παρουσία και πάλι αρκετού κόσμου στο γήπεδο, οι “κιτρινόμαυροι” έπαιξαν φιλικό αγώνα με την ισχυρή ΑΕ Μοσχάτου, η οποία και εκείνη θα συμμετάσχει στα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική. Μάλιστα η Νέα Πέραμος επικράτησε με 4-3, χάρη σε τέρματα των Πατσιονίδη, Τοπτίδη, Δουκάκη και Λημνιάτη. Μετά το ματς, η διοίκηση της Νέας Περάμου παρέθεσε τραπέζι στην φιλοξενούμενη ΑΕ Μοσχάτου στο γνωστό μαγαζί της περιοχής Pallete, με παρόντες τους Πέτρο Δημητρίου και Αντώνη Καρπούζα επίσης. Σε ένα όμορφο κλίμα ακολούθησε ενδιαφέρουσα ποδοσφαιροκουβέντα, με τη συνοδεία από πίτσες και αναψυκτικών…………………………………………………….
  • Μες τη βδομάδα αναμένεται η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΔΑ να επικυρώσει και τυπικά τη βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας. Η έφεση που έκανε στην ΕΠΟ η Νέα Πέραμος για τον αγώνα με τον Ακράτητο, έχει εκδικαστεί και μένει να καθαρογραφεί η απόφαση. Ό,τι και να αποφασίσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η βαθμολογία δεν επηρεάζεται, αφού η Νέα Πέραμος είναι 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Βύζαντα. Οι πληροφορίες μας θέλουν πάντως η απόφαση να καταδικάζει εν μέρει τον Ακράτητο, αλλά και εν μέρει την ίδια την Ένωση. Εν αναμονή λοιπόν……………………………………………………
  • Στην Α’ Κατηγορία ανήλθε μετά από 4 χρόνια ο Κριός Ασπροπύργου. Η ομάδα του Πάρη Λιάκου μετά την δύσκολη επικράτησή της επί του Λέοντα με 3-2 στο Πανόραμα εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδο, η οποία ήταν και ο απόλυτος στόχος του συλλόγου από την αρχή της χρονιάς. Πλέον η ομάδα εστιάζει το Σάββατο να κλειδώσει και το πρωτάθλημα, στον αγώνα με την ΑΕ Ζεφυρίου. Και η διοίκηση επιφυλάσσει μετά το ματς τρελή φιέστα. Για να μην αφήσει κανέναν….”κακομαθημένο”………………………………………………………….
  • Με τη νίκη του Κριού την Κυριακή, έμεινε αυτομάτως εκτός διεκδίκησης της ανόδου ο Αίας Παραλίας. Ο οποίος έκανε φέτος ένα φοβερό πρωτάθλημα και στις λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να μπει στη δυάδα. Σε κάποια παιχνίδια μάλιστα ο Αίας βγήκε και δημόσια και διαμαρτυρήθηκε. Όμως και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι αν δεν γκέλαραν σε κάποια ματς στην αρχή της χρονιάς, ίσως να ήταν διαφορετική η κατάσταση. Δεδομένου ότι ήταν η προτελευταία αγωνιστική και υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, Αίας και Κριός θα έπρεπε να παίξουν την ίδια μέρα. Η Ένωση έβαλε τον Αίαντα Σάββατο και τον Κριό Κυριακή. Κάτι που και οι δύο ομάδες δεν είχαν πρόβλημα, βάσει των πληροφοριών μας. Ωστόσο η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρη για ευθυγράμμιση στις τελευταίες αγωνιστικές. Αλλά μάλλον οι επιθυμίες των ομάδων ξεπερνούν και τις προκηρύξεις και η Ένωση υποχρεούται σε χατίρια. Δεν παύει όμως να είναι λεπτομέρειες αυτές που αλλοιώνουν τη μορφή ενός πρωταθλήματος. Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρήθηκε όπως είχαμε γράψει και στην Α’ Κατηγορία τις τελευταίες αγωνιστικές…………………………………………..
  • Τα “φώτα” όμως την ερχόμενη βδομάδα στη Β’ Κατηγορία πέφτουν στο απόλυτο ντέρμπι ανόδου. Ερμής Άνω Λιοσίων και Ίκαρος Νεοκτίστων ισοβαθμούν με 47 βαθμούς. Προβάδισμα έχει ο Ίκαρος, καθώς στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει με το ευρύ 4-1, οπότε τον βολεύει και η ισοπαλία. Μονόδρομος λοιπόν η νίκη για τον Ερμή, που είναι πιο κοντά από ποτέ να πανηγυρίσει την πρώτη του άνοδο στην ιστορία…………………………………………………………………………………….
  • Στον τελικό της Μαγούλας, είχα τη χαρά να συναντηθώ μετά από χρόνια με μια πολύ καλή και γλυκιά συνεργάτιδα, με την οποία συνεργαζόμασταν από τον καιρό που αρθρογραφούσαμε στην εφημερίδα “Φως των Σπορ”. Η Σόφη Αδάκτυλου, που και εκείνη να γνωρίζετε, έχει βοηθήσει πολύ στην προβολή των πρωταθλημάτων της Ένωσης……………………………………………….