Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Επιστρέφουμε στην παραδοσιακή μας μορφή. Και ξανά…”αρνητικοί” όπως μας έχετε συνηθίσει. Μάλιστα οφείλω να ομολογήσω, ότι η προσπάθεια που κάναμε μέσω βίντεο να αναφερθούμε σε θέματα της στήλης την περασμένη βδομάδα είχε ιδιαίτερη απήχηση. Και ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να επαναφέρουμε κάποια στιγμή, γιατί είναι ωραίο και για τις ομάδες να υπάρχει μια ανάλυση και προβολή και με αυτό τον τρόπο. Βέβαια από την άλλη οι όποιες εκκλήσεις μας ή σχόλια παραθέσαμε, σχετικά με την πρόσφατη Γενική Συνέλευση, εκ του αποτελέσματος δεν εισακουστήκαμε. Πάμε λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά………………………………………………..
  • Είχαμε πει την περασμένη βδομάδα, ότι ειδικά η φετινή Γενική Συνέλευση ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τις ομάδες και την Ένωση να βάλουν κάτω πολλές παθογένειες. Σε πολλά σημαντικά ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων, αλλά φυσικά και για το μέλλον. Πολλώ δεν περισσότερο, για το ίδιο κυρίως θέμα της Γενικής Συνέλευσης που ήταν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2021, αλλά και ο προϋπολογισμός του 2023.  Η δυσάρεστη είδηση της Συνέλευσης ήταν η πάρα πολύ μικρή προσέλευση των σωματείων. Μόλις 14. Με την ανοχή πλέον του νέου αθλητικού νόμου του Υφ. Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, πλέον θεωρείται νόμιμο χωρίς ουσιαστική απαρτία να εγκρίνονται απολογισμοί και προϋπολογισμοί. Πανηγύριζε η ένωση ότι εγκρίθηκαν όλα ομόφωνα. Από 14 σωματεία. Είμαστε με τα καλά μας; Αυτή είναι η δυναμική της Ένωσης δηλαδή; Αυτό θέλουν οι νέοι “εγκέφαλοι” που διοικούν το ποδόσφαιρο; Να γίνονται οι δουλειές τους νόμιμα από τους λίγους; Να εκλέγονται διοικήσεις από τις μειοψηφίες; Να πληρώνουν οι ομάδες για παράβολα, συμμετοχές πρωταθλήματος, διαιτησίες, δελτία, αλλά για μια…αναγνώριση να τους αφαιρείται το σωματειακό του και εκλογικό δικαίωμα; Σίγουρα αυτό βολεύει πολλούς. Όμως για μια ακόμα φορά ζημιώνεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο πλέον είναι ακραίως ελεγχόμενο και με μεθόδους, που δεν ταιριάζουν στους ίδιους τους θεσμούς…………………………………………………………………………
  • Με μόλις 14 σωματεία λοιπόν την Κυριακή που μας πέρασε στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου οι ομάδες “μίλησαν” δια της απουσίας τους. Στις 11.00 που ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση, μόλις 3 σωματεία είχαν κάνει την εμφάνισή τους, με τους διοικούντες της Ένωσης μάλιστα να μην έχουν μεριμνήσει να έχουν πάει τουλάχιστον λίγο νωρίτερα για να υποδεχτούν τις ομάδες. Αναγκαστικά η Συνέλευση μετατέθηκε για μία ώρα αργότερα, στις 12.00, όπου μαζεύτηκαν 14 ομάδες όλες κι όλες. Η εικόνα της αίθουσας ήταν αποκαρδιωτική. Η σύνθεση του ΔΣ της Ένωσης ήταν η προβλεπόμενη, με την τριπλέτα των Σοφιανίδη(Αντιπρόεδρο), Καράμπελα(Γενικό Γραμματέα) και Σακκά(Ταμία) βρίσκονται το προεδρείο. “Μπάλα” έπαιξε μόνο ένας. Ο κύριος Καράμπελας ανέλαβε όλο το βάρος της Συνέλευσης μπαίνοντας μπροστά σε ό,τι ακούστηκε. Ακόμα και την ανάλυση του οικονομικού απολογισμού, όπου είναι καθαρά αρμοδιότητα του Ταμία, ο Γενικός Γραμματέας έδινε τις απαντήσεις. Οι υπόλοιποι…διακοσμητικοί. Ουσιαστικά λοιπόν το ΔΣ της ΕΠΣΔΑ στην ετήσια Γενική Συνέλευση πέρα από…”παραφωνία”, είχε και μονοφωνία. Διότι μόνο μία φωνή ακούστηκε από τη διοίκηση. Και φυσικά αναφορά για την απόφαση κατά του Προέδρου της Ένωσης Κλέαρχου Τζαφέρη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ούτε λόγος. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ δεν είχε δικαίωμα παράστασης στη Γενική Συνέλευση. Όμως ανέμενε τα γεγονότα σε…κοντινή και γνωστή καφετέρια της περιοχής…………………………………………
  • Από τα λίγα που ακούστηκαν στη Γενική Συνέλευση, ήταν για μια ακόμη φορά η  αναφορά στον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Μιχάλη Τζανόπουλο και στο χρέος που άφησε. Υπήρξαν ομάδες που τοποθετήθηκαν και ζητήσανε επίσημα πορίσματα από τους ορκωτούς λογιστές για όλα αυτά. Η απάντηση ήταν ότι πορίσματα ακόμα δεν υπάρχουν γιατί ακόμα οι ορκωτοί ψάχνουν. Τέσσερα χρόνια ακόμα ψάχνουν……. Άλλοι καταδικάζονται επίσημα έκπτωτοι και άλλοι με λόγια προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας……………………………………………….
  • Εκ της τριμελής εξελεγκτικής επιτροπής υπήρξε ένα μέλος που δεν υπέγραψε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, αλλά και τον προϋπολογισμό. Η κυρία Αθανασία Λάσκου από τη Λαμπερή Ελευσίνας, η οποία δημόσια ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα για το περιεχόμενο, ενώ έκανε λόγο και για μη αριθμημένα μπλοκάκια, κάτι το οποίο συνυποστήριξε και από τον Εθνικό Πανοράματος ο κ. Παππούς. Στο τέλος βέβαια η κυρία Σούλα προφορικώς έδωσε το οκ, χωρίς όμως να υπογράφει. Πάρα ταύτα όλα εγκρίθηκαν ομόφωνα με 14 από τα 37 σωματεία της Ένωσης………………………..
  • Με και τη βούλα η Γενική Συνέλευση…”καλωσόρισε” ένα νέο σωματείο όπως είχαμε γράψει, τους Λύκους Δυτικής Αττικής.  Μάλιστα παράγοντας ομάδας ρώτησε που θα εδρεύουν οι Λύκοι. Και μέλος του ΔΣ της Ένωσης απάντησε: “Οι Λύκοι είναι για τα βουνά”. Ωραίο καλωσόρισμα……………….
  • Όλα τα παραπάνω γραφόμενα δεν έχουν σκοπό να βλάψουν κανέναν. Είναι όμως γεγονότα, που μόνο ελπίδα για το μέλλον δεν σου εμπνέουν. Όταν σε άλλες Ενώσεις βλέπεις τουλάχιστον τα 2/3 των σωματείων να παρευρίσκονται σε τέτοιες διαδικασίες και τις διοικήσεις να είναι απανταχού παρούσες. Όλα τους τα μέλη.  Θα κλείσω γράφοντας το σχόλιο που έκανα την περασμένη βδομάδα. Η επιλογή της Ένωσης να γίνει Κυριακή πρωί η Γενική Συνέλευση, ίσως να είχε και λόγο. Εγώ ποτέ άλλοτε δεν θυμάμαι Γενική Συνέλευση να έχει γίνει Κυριακή. Συνήθως Κυριακές πρωί γίνονται…μνημόσυνα……………………………………………….
  • Και κάτι για τον οικονομικό απολογισμό.  Ποσοστά διαιτησίας μηδέν; Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι διαιτητές για το 2021 έχουν καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό της Ένωσης για ποσοστά. Τώρα γιατί ο απολογισμός είχε το απόλυτο μηδέν, δεν θα το μάθουμε ποτέ μάλλον……………………………………………………..
  • Επίσης βάσει του προϋπολογισμού του 2023, όποιος, λέω… όποιος θα είναι υπάλληλος στην Ένωση θα θησαυρίσει. Αφού ο προϋπολογισμός αναφερόταν σε ένα ποσό της τάξεως των 22 χιλιάδων ευρώ. Μισθοδοσία και ΙΚΑ μαζί. Ενώ ο απολογισμός για το 2021 στην αντίστοιχη κατηγορία είχε ένα ποσό κοντά στις 4 χιλιάδες ευρώ. Κατανοώ ότι το 22 χιλιάδες είναι προϋπολογισμός.  Αλλά σαν μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει, τι λέτε; Και το ποσό αυτό θα αφορά έναν υπάλληλο; Δύο; Τρεις; Μάλλον μόνο εγώ αναρωτιέμαι……………………………..
  • Συνεχίζουμε με πολλά και διάφορα. Είχαμε γράψει για τον διπλό ρόλο του Μιχάλη Κατσάφαρου φέτος και να που αποκαλυφθήκανε όλα. Προπονητής στον Πυρρίχιο, αλλά και τεχνικός στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Ελευσίνας. Πολλή δουλειά για τον έμπειρο προπονητή……………………………………….
  • Τέλος εποχής στη Μικρασιατική. Παρελθόν από τον πάγκο του συλλόγου αποτελεί ο Χάρης Κουστέρης. Ένας από τους καλύτερους προπονητές στη Δυτική Αττική, που επιλέχτηκε από τη “γέννηση” της ομάδας και για έξι χρόνια πιστά προσέφερε πολλά. Ακόμα και σε κάποια καλοκαίρια που του είχαν έρθει καλύτερες προτάσεις, εκείνος παρέμεινε πιστός στο λόγο του. Φαίνεται όμως ότι ο κύκλος έκλεισε. Και πλέον η Μικρασιατική μπαίνει σε μια διαδικασία για πρώτη φορά από την ίδρυσή της. Στην αναζήτηση νέου προπονητή. Είναι και αυτό ένα δείγμα της διοίκησης, ότι ήταν από μεριάς της φερέγγυα και σωστή στις υποχρεώσεις της. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα ένας προπονητής να παραμείνει σε μια ομάδα έξι χρόνια………………………………………..
  • Με έγγραφο που έστειλε στα σωματεία η Ένωση, διακόπηκαν τα πρωταθλήματα υποδομής Κ16, τα οποία είχαν καθυστερήσει πολύ. Φτάσαμε τέλη Ιουνίου και οι υποδομές δεν είχαν ολοκληρωθεί. Και αυτή τη φορά δεν ήταν ο λόγος ο κορωνοϊός, αλλά η ασυνεννοησία της Ένωσης με τα σωματεία. Κάτι που θα πρέπει για του χρόνου να προσεχθεί και να μην επαναληφθεί…………………………………………….
  • Αρκετά δυναμικά κινείται στο σχεδιασμό του ο Μανδραϊκός. Το ιστορικό σωματείο έχει διατηρήσει σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ του, ενώ ήδη προχώρησε και στις πρώτες του μεταγραφές. Το πλάνο της διοίκησης του Χρήστου Παπακωνσταντίνου είναι σε καλό δρόμο και όλα δείχνουν ότι ο Μανδραϊκός φέτος ετοιμάζεται για κάτι παραπάνω………………………………………………
  • Μιας και έχουμε μπει σε…μεταγραφικό “οργασμό”, να αναφέρουμε ακόμα κάτι. Οι οικονομικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει όλους μας. Παρατηρείται το φαινόμενο ποδοσφαιριστές να ζητούν εξωπραγματικά ποσά, για να ενταχθούν σε μια ομάδα. Δεν είμαι κατά των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών. Αλλά μην ξεχνάμε ότι υποτίθεται μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και τα ποσά που ακούω, δεν τα παίρνουν έξω ακόμα και επαγγελματίες μισθωτοί. Σίγουρα υπάρχουν διοικήσεις, που μπορεί να δώσουν τόσα χρήματα. Αυτό όμως χαλάει την ισορροπία και των υπολοίπων ομάδων, που μένουν αγωνιστικά πολύ πίσω. Όπως και να έχει, εγώ θα πω, οι έχοντες να τα δίνουν εκεί που αξίζουν και όχι σε ό,τι κάτσει. Γιατί τα…καλάμια δεν θέλουν και πολύ να σηκωθούν………………………………………
  • Αυτά για σήμερα. Μπήκαμε στον Ιούλιο και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Και όταν χρειάζεται θα επανεμφανιστούμε……………………………………………..