Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Αν και ακόμα η …όσφρησή μου  δεν έχει επιστρέψει, κατάλοιπα από τα πάθη της “κορόνας”, ωστόσο οσμίζομαι ότι έχουμε μπει σε προεκλογική εποχή φίλοι μου για τα καλά. Και είναι ακόμα πολύ νωρίς. Η στήλη της περασμένης βδομάδας άνοιξε μεγάλο κύκλο συζητήσεων, ερωτήσεων, απαντήσεων, κάτι που δείχνει ότι βαδίζουμε πλέον σε μια περίοδο αρκετά κρίσιμη και για τα σωματεία και για την Ένωση. Όμως, θα επαναλάβω. Είναι πολύ νωρίς. Φαίνεται όμως ότι πλέον τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. Κι αυτό, γιατί ο καθένας θα προσπαθήσει να υποστηρίξει την πλευρά του. Σε αυτό το σημείο, πριν εμβαθύνω, θα ξεκαθαρίσω κάτι και είναι η τελευταία φορά που θα το γράψω. Η συγκεκριμένη στήλη έχει αποδείξει ότι δεν ανήκει πουθενά. Έχει αγαπηθεί και την εμπιστεύεται ο κόσμος γιατί στηρίζεται πάντα σε απόψεις γύρω από πραγματικά , επιβεβαιωμένα και άκρως διασταυρωμένα περιστατικά. Ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει, να κριτικάρει και πολλές φορές να βοηθάει καταστάσεις. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και τα σημερινά μέλη της διοίκησης της Ένωσης, το πόσες φορές έχω προσπαθήσει με παρεμβάσεις μου, να βοηθήσω στο έργο τους.  Τουλάχιστον αυτή την δημοσιογραφία υπηρετώ προσωπικά 15 χρόνια. Χωρίς να έχω δώσει δικαιώματα. Και όσο αντέχω θα συνεχίσω.  Γράφουμε με ονοματεπώνυμο την άποψή μας και δεν κρυβόμαστε πίσω από…ψευδώνυμα. Δεν ανήκω ούτε σε “Τζαφέρηδες”, αλλά ούτε και σε…”Τζανόπουλους” και ούτε πουθενά. Αυτό να το ακούσουν κάποιοι, που θεωρούν τη δημοσιογραφία μας ένα είδος αντιπολίτευσης. Εμείς κρίνουμε τα γεγονότα. Και αυτό θα κάνουμε, με όποια διοίκηση και να είναι πάνω………………………………………………..
  • Είχαμε λοιπόν δημόσια απάντηση με σχόλιό  του στο facebook του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης κύριου Κώστα Καράμπελα, σχετικά με το χρέος της Ένωσης, που η σημερινή διοίκηση κατάφερε να ξεχρεώσει και μάλιστα να έχει και πλεόνασμα, όπως ο ίδιος αναφέρει. Ακολούθησε στα σχόλια, όπως πολλοί θα διαβάσατε μια αντιπαράθεση γύρω από διάφορα ζητήματα. Εγώ να σας πω κάτι; Έχω παρακολουθήσει πολλές Γενικές Συνελεύσεις όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα μας δίνανε ένα χαρτί, που έγραφε ποσά, έσοδα, έξοδα, και πολλά άλλα. Ποτέ δεν καταλάβαινα αυτούς τους αριθμούς να σας πω την αλήθεια. Από πού πηγάζουν, πώς βγαίνουν, πώς υπολογίζονται και τα λοιπά. Και είμαι σίγουρος ότι και οι ίδιες οι διοικήσεις πολλές φορές χάνονται στα νούμερα. Θα αφήσω λοιπόν προς το παρόν τους αριθμούς και θα σταθώ στα λεγόμενα. Και θα επαναλάβω. Όταν χρησιμοποιείς ακόμα και σήμερα το χρέος μιας προηγούμενης διοίκησης ότι το εξυγίανες, είσαι υποχρεωμένος όχι μόνο απλά να αναφερθείς, αλλά να εξηγήσεις αναλυτικά αυτό το χρέος από πού και πώς είχε δημιουργηθεί. Και φυσικά με ποιον τρόπο ξεχρεώθηκε.  Το να αφήνεις υπονοούμενα για κακοδιαχειρίσεις και λοιπά στα λόγια, θα ξανά πω, απλά δημιουργείς εντυπώσεις. Σε αυτό ο κύριος Καράμπελας, απέφυγε να τοποθετηθεί. Δώστε επίσημα στοιχεία ότι τα προηγούμενα χρόνια συνέβησαν αυτά και αυτά τα “περίεργα” και η στήλη θα είναι η πρώτη που θα τα αναδείξει. Όπως επίσης αναπάντητο έμεινε το ερώτημα με τα ποσοστά διαιτησίας. Το οποίο στον απολογισμό του 2021 είναι μηδέν εις το πηλίκο. Και όπως είχα γράψει ξέρω διαιτητές που έχουν καταβάλει αποδεδειγμένα ποσά.  Αν θέλει η Ένωση να απαντάει λοιπόν σε θέματα που θεωρεί ότι την θίγουν, να μην απαντάει επιλεκτικά. Διότι εκεί δείχνει αδυναμία, να το πω ευγενικά………………………………………………………………………
  • Επίσης, σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά, θέση θα έπρεπε να παίρνει μόνο ο Ταμίας της Ένωσης. Ξέρουμε ποιος είναι. Δεν θα πω περισσότερα. Ακόμα και η σιωπή σε τέτοιες περιστάσεις δείχνει αν ένα πρόσωπο μπορεί να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση. Το ότι έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας όλο το βάρος, τον τιμάει, αλλά επιτρέψτε μου να πω, ότι χάνονται για ακόμα μια φορά οι ρόλοι………………………………………………………………………….
  •  Αλήθεια το πλεόνασμα αυτό των 11 χιλιάδων ευρώ που αναφέρει η σημερινή διοίκηση, πώς θα το εκμεταλλευτεί; Μας περιμένει οικονομικά μια άκρως δύσκολη αγωνιστική περίοδος και νομίζω ότι τα σωματεία αξίζουν από αυτό το πλεόνασμα έστω κάτι……………………………………………………………..
  • Κάποιοι σε τοποθετήσεις τους επικαλέστηκαν τι κάνουν άλλες Ενώσεις προς τα σωματεία. Όπως το παράδειγμα της  ΕΠΣΑΝΑ, που μοίρασε ένα σεβαστό ποσό στις ομάδες της, όπως είχε εγγυηθεί πέρσι. Για όποιον μπαίνει σε συγκριτικές τακτικές, ελπίζω να μην το χρησιμοποιεί μόνο σαν “όπλο” πίεσης”, αλλά να είναι και εκείνος της ίδιας φιλοσοφίας, αν… διοικούσε………………………………………………………….
  • Με επίσημη επιστολή του προς της Ένωση, ο Πρόεδρος της Νέας Περάμου Γιάννης Ζουμπλιός ζήτησε από τη διοίκηση να αλλάξει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔΑ. Να το πούμε λαϊκά, “ξήλωμα” των προσώπων. Η αλήθεια είναι ότι φέτος η Πειθαρχική Επιτροπή υπέπεσε σε σοβαρά λάθη και αρκετά παιδαριώδη. Σε πολλές αποφάσεις φάνηκαν διακρίσεις, υπήρχαν ποινές…”χαιδέματα”, που πρόσβαλλαν ακόμα και διαιτητές, αλλά το χειρότερο από όλα, ανέλαβε και ρόλο Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, κάνοντας η ίδια έφεση στον εαυτό της. Με τα σωματεία μάλιστα πληρώνουν κατοστάρικα για εφέσεις στην ίδια την Ένωση. Αυτά η σημερινή διοίκηση πάει να τα κρύψει κάτω από το χαλί. Γνωρίζω ότι ο Πρόεδρος της Νέας Περάμου έχει προτείνει στην Ένωση να γίνει μες τον Ιούλιο μια συνάντηση με όλα τα σωματεία και τα μέλη της διοίκησης, ώστε να συζητηθούν τέτοια θέματα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, ώστε να μην υπάρξουν και πάλι τέτοια παρατράγουδα. Κάτι που το σκέφτεται σοβαρά η διοίκηση, η οποία υποστηρίζει ότι φέτος δεν θα υπάρχει η περσινή ανεκτικότητα σε πολλά και πλέον οι κανονισμοί θα εφαρμόζονται κατά γράμμα. Για να δούμε………………….
  • Μιας και είπαμε για Νέα Πέραμο. Η ομάδα είναι πολύ κοντά σε μεγάλο όνομα παίκτη, με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες……………………………………………………….
  • Πάμε τώρα στο μεγάλο θέμα που έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για τις επικαιροποιήσεις των σωματείων στο μητρώο. Δώστε λίγο προσοχή σε αυτά που θα γράψουμε, γιατί είναι σημαντικά. Κάναμε ρεπορτάζ και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι στο καλό σημαίνει να μην έχει μια ομάδα επικαιροποιήσει τα στοιχεία της στη ΓΓΑ μέχρι 31/7/2022 που είναι η διορία που έχει δώσει. Η όποια ομάδα λοιπόν δεν έχει επικαιροποιηθεί, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ενώ δεν θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αθλητικές εγκαταστάσεις για προπονήσεις. Ενώ θα πρέπει να διαγραφούν μάλιστα και από τη λίστα. Προσέξτε τώρα. Αναφορικά με τα σωματεία της ΕΠΣΔΑ. Αυτή τη στιγμή για το 2022 έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους μόλις τέσσερα σωματεία. Που φαίνονται στο σύστημα.  Η Ζωφριά, η Λαμπερή Ελευσίνας, ο ΔΑΣ Ζεφυρίου και ο Ευκλείδης μόλις πριν λίγες μέρες. Πώς θα γίνει πρωτάθλημα θα μου πείτε; Μαθαίνω ότι αρκετά σωματεία έχουν στείλει το φάκελό τους, αλλά λόγω αυξημένου φόρτου στη Γενική Γραμματεία, δεν έχουν φανεί στο σύστημα. Σε περίπτωση που περάσει η 31/7 και κάποια ομάδα δεν έχει καταφέρει να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της, αλλά η Ένωση κάνει δεκτή τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, η ίδια η Ένωση κινδυνεύει να βγει έκπτωτη, αν κάποιο σωματείο που είναι κομπλέ, την καταγγείλει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ΕΠΟ, αν επίσης δεχτεί στο πρωτάθλημα σωματείο Γ’ Εθνικής, που δεν είναι τακτοποιημένο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το θέμα είναι άκρως σημαντικό. Και πολλές Ενώσεις σε όλη τη χώρα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Τα σωματεία που χρίζουν επικαιροποίησης λοιπόν, πρέπει να τρέξουν μέχρι τέλος του μήνα να καταθέσουν το φάκελό τους. Διαφορετικά αν δεν υπάρξει για ακόμα μια φορά παράταση, βλέπω να μην μπορούν να γίνουν καν πρωταθλήματα………………………………………………………………
  • Με έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο η διοίκηση της Ζωφριάς αποφάσισε να ανακοινώσει τον νέο της προπονητή. Μέσω διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής στο Planet Web Radio και τον Αναστάση Ατζάμπο, ο Πρόεδρος Γιώργος Γκούβρας παρουσίασε στον…”αέρα” τον νέο τεχνικό Γιώργο Μαχειμάρη. Κίνηση ματ από το ΔΣ της Ζωφριάς, καθώς έφερε στη Δυτική Αττική, έναν ελπιδοφόρο νέο τεχνικό, που πέρσι μίλαγε όλη η Αθήνα, όχι μόνο που ανέβασε τον Άγιο Θωμά στην Α’ Κατηγορία, αλλά και για το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Μάλιστα χθες η Ζωφριά πραγματοποίησε μια όμορφη καλοκαιρινή εκδήλωση, με πολύ μεγάλη επιτυχία στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Νικολάου, όπου πολύς κόσμος έδωσε το παρών και είχε την τύχη να ακούσει ζωντανά θρυλικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, όπως του Ζαφείρη Μελά, του Κώστα Σαφέτη και άλλων………………………………………………………………………………..
  • Σήκωσαν…μανίκια στον Αστέρα Μαγούλας. Όπως σας είχαμε προϊδεάσει, το ΔΣ του συλλόγου είχε επαφή εδώ και αρκετό καιρό με πολύ κοντινό του πρόσωπο. Ο Δήμος Ρόκας λοιπόν επιστρέφει ξανά στον Αστέρα, σε ένα περιβάλλον που το γνωρίζει πολύ καλά. Από κει και πέρα, ξεκίνησαν οι ανανεώσεις ποδοσφαιριστών. Και μες τη βδομάδα θα ακολουθήσουν…”βόμβες” μεταγραφών……………………………………………………………..
  • Η μετά Κουστέρη εποχή στη Μικρασιατική ξεκίνησε. Ο σύλλογος ανακοίνωσε τον μόλις δεύτερο προπονητή από την ίδρυσή του, που είναι ο Νίκος Πατσίρης. Ένας εργατικός προπονητής, χαμηλών τόνων, με πολλή δουλειά, επιτυχίες σε επίπεδο ακαδημιών και που έχει το σεβασμό και την αναγνώριση από πολλούς στην περιοχή των Μεγάρων, ενώ η διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια χαρακτηρίζεται από την όρεξή του να προσφέρει. Μια νέα αρχή λοιπόν στην Μικρασιατική, που είναι από τα σωματεία που έχουν εξελιχθεί αρκετά μέσα σε λίγα χρόνια…………………………………………………………………………………………….
  • Το κενό που άφησε ο Δήμος Ρόκας στον Ατρόμητο Ελευσίνας, καλύφθηκε αστραπιαία θα λέγαμε. Αφού την ίδια μέρα ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της ομάδας ο Γιώργος Αγγελαίνας. Τα αντανακλαστικά του Ατρόμητου δουλέψανε, καθώς φάνηκε ότι σαν να γνώριζε τι θα γινότανε. Μάλιστα μετά την αποχώρηση Ρόκα, υπήρξαν μάθαμε και αλλαγές στα τμήματα υποδομών. Γενικά ο Ατρόμητος Ελευσίνας έδειξε αυτές τις μέρες ότι παρά τα λίγα χρόνια που βρίσκεται “εν ζωή”, ξέρει να κινείται και να ελίσσεται , αφού διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις διοικητικές του τάξεις……………………………………………………………………………….
  • Εντατικά κινούνται τις τελευταίες μέρες στον Ηρακλή Ελευσίνας. Η διοίκηση του συλλόγου έχει προχωρήσει σε αρκετές ανανεώσεις ποδοσφαιριστών που θα τις ανακοινώσει συντόμως, ενώ έχουμε και πληροφορίες για σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες, που θα κάνουν τον Ηρακλή περισσότερο ανταγωνιστικό στο νέο πρωτάθλημα…………………………………………………………………………
  • Τρέχει και δεν προλαβαίνει ο Θοδωρής Καζάντζης στον Απόλλωνα Ποντίων. Ο νέος τεχνικός διευθυντής  της ομάδας, έχει στρωθεί στη δουλειά και ήδη έφερε τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα. Σε μια πορεία καλύτερη ελπίζουν στο σωματείο και πώς να μην το πιστεύουν, όταν φέτος στον πάγκο βρίσκεται ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές της Δυτικής Αττικής, ο Γιώργος Αδάκτυλος………………………………………………………
  • Σαν τη…μύγα μες το γάλα θα ξεχωρίζει όπως όλα δείχνουν ο Μανδραϊκός στη Β’ Κατηγορία. Και αυτό γιατί η διοίκηση…”απασφάλισε” και  έδειξε τις διαθέσεις της με τις κινήσεις της. Οι μεταγραφές των Ταμπουράκη και Απαζίδη δείχνουν ξεκάθαρα ότι μοναδικός στόχος είναι η επάνοδος στην Α’ Κατηγορία. Το τρίχρονο πλάνο της διοίκησης Χρήστου Παπακωνσταντίνου δείχνει να υλοποιείται……………………………………………….
  • Γίναν εκλογές πρόσφατα σε σωματείο της Ελευσίνας, όπου βγήκε νέα και άκρως ανανεωμένη διοίκηση, σε σχέση με το τι υπήρχε πολλά χρόνια τώρα. Όμως η ομάδα κρατάει μια μυστηριώδη μυστικοπάθεια. Εκείνοι ξέρουν. Μην ξεχνάμε όποιος είναι Πρόεδρος σε ΔΣ σωματείου, είναι εκείνος που έχει και δικαίωμα ψήφου στις εκλογές………………………………………………………………………………….
  • Σε ένα πολύ όμορφο κλίμα ο Ερμής Άνω Λιοσίων πραγματοποίησε μια όμορφη γιορτή τελετής λήξης. Μεγάλη συγκίνηση όταν το ΔΣ τίμησε τη μνήμη του αείμνηστου Σάκη Κυριακόπουλου. Μια απώλεια που όσα χρόνια και να περάσουν, το σωματείο δύσκολα θα ξεπεράσει……………………………………………………..
  • Ολοκληρώθηκαν και οι φετινές αξιολογήσεις της ΚΕΔ. Δεν ξέρω αν η Δυτική Αττική βγήκε κερδισμένη. Όσοι ασχολούνται με τη διαιτησία γνωρίζουν καλύτερα. Ο Άρης Βάτσιος προωθήθηκε στην κατηγορία Σούπερ Λιγκ 1 development. Μια κατηγορία που ουσιαστικά θα του δώσει και κάποια παιχνίδια Α’ Εθνικής, ενώ θα σφυρίζει και Σούπερ Λιγκ 2. Έστω και καθυστερημένα δικαίωση και για τον Άρη Αλιάγα, που στα 34 του ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ 2, όπως και ο βοηθός Παύλος και η βοηθός Τσαγανού. Αντίθετα η ΚΕΔ όσοι ήταν άνω των 35 τους έκοψε και έτσι οι Δημόπουλος και Οικονόμου είναι εκτός Σούπερ Λιγκ 2. Στάσιμοι παρέμειναν οι Χρόνης, Κωνσταντινίδης, Λάμπρου, και Γιαπιτζόγλου, που παρέμειναν στη Γ’ Εθνική. Τελευταία χρονιά στην Σούπερ Λιγκ για την βοηθό Χρυσούλα Κουρομπίλια, η οποία θα παρευρεθεί και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του Κατάρ…………………………………….
  • Αλήθεια στον Ασπρόπυργο τι γίνεται; Πολλά ακούγονται, αλλά τίποτα δεν βλέπουμε………………..