Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Ζούμε νομίζω επικές στιγμές. Από πού να πρωτοξεκινήσω; Η τροπολογία/προσθήκη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μεσοβδόμαδα για αναστολή διαγραφής των σωματείων που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση για ένα έτος, δηλαδή μέχρι τις 31/7/2023 υποβλήθηκε σχεδόν μισό μήνα πριν την αρχική διορία που ήταν στις 31 του τρέχοντος μηνός. Αμετάβλητο παρέμεινε το ότι όμως από 1/8/2022 δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα ομάδες που δεν είναι επικαιροποιημένες και για το 2022. Αν ισχύσει όντως αυτό; Τρεις και ο κούκος θα παίζουν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων. Αρκετές ομάδες πανελλαδικώς συνεχίζουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην έγκρισή τους. Οι περισσότερες βρίσκουν πολλά εμπόδια, όπως αυτό στη σύμβαση του προπονητή, ο οποίος πρέπει μάλιστα να είναι και εκείνος εγγεγραμμένος στο μητρώο της ΓΓΑ. Τώρα, αν ο Υφυπουργός τέλος του μήνα κινηθεί…πολιτικά και κάνει “δωράκι” μια νέα παράταση, θα το δούμε. Όμως θα αναφερθώ στα σωματεία που δεν έχουν ακόμα καν ειδική αθλητική αναγνώριση. Μιλάμε για τρία χρόνια. Πλέον δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Νομίζω για αυτές τις ομάδες είναι δεδομένο ότι δύσκολα θα παίξουν μπάλα τη νέα σεζόν. Εκτός αν πέσουν και εκεί…δήμαρχοι, βουλευτές και ό,τι άλλο συνεπάγεται, για να τους ξανά “σώσουν”. Ουσιαστικά φίλοι μου, μιλάμε για έναν νόμο, ο οποίος από τότε που ψηφίστηκε έχει αλλάξει τρεις φορές και δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ κατά γράμμα. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Γιατί σε άλλα αθλήματα γνωρίζω ότι υπήρξαν περιπτώσεις που απαγορεύτηκε σε σωματεία  που δεν ήταν ενημερωμένα να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα.  Θα φανεί λοιπόν στο τέλος του μήνα αν η τροπολογία του Υφυπουργού ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών ή αποτελεί ακόμα ένα πολιτικό παιχνίδι και μάλιστα εις βάρος πολλών που έχουν κοπιάσει και ψυχολογικά, αλλά κυρίως οικονομικά…………………………………………………………………………………………………………
  • Από κει και πέρα έχει ξεκινήσει μια μάχη “μεγαλοκαρχαρίων” ανάμεσα σε Σούπερ Λιγκ 1 και ΕΠΟ με τη διαιτησία να αποτελεί το μήλον της έριδος. Δεν θα ταχθώ με κάποια πλευρά. “Κιτρινόμαυροι” και “ασπρόμαυροι” κατά “ερυθρόλευκων”. Και το αντίθετο. Από τη μεριά της η ΕΠΟ λέει ότι θέλει να ελέγχει εκείνη τα πάντα 1000%. Εδώ δεν μπορεί να διευθύνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καλά καλά, θέλει και το επαγγελματικό. Αλλά αυτό που με εξέπληξε είναι ότι ακούστηκε όσοι δεν θέλουν τη…”Νέα Τάξη Πραγμάτων”, να μην βάζουν τα λεφτά τους.  Αλήθεια ο αυτός ο…”τοποθετημένος” κύριος τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο και πότε έβαλε ένα ευρώ για αυτό; Παρά τον διορίσανε και θέλει ξαφνικά να τα ελέγχει όλα; Α ρε Ζαγοράκη, καλά έκανες και τα βρόντηξες……………………………………………………………………..
  • Αναφορικά με την ΕΠΣΔΑ τώρα, στα δικά μας. Μίλησα με αρκετές ομάδες αυτή τη βδομάδα με το θέμα του μητρώου. Υπάρχει άγχος και ανασφάλεια από πολλούς, που ενώ έχουν καταθέσει το φάκελο από την Περιφέρεια και αγωνιούν για την κατάληξη της αίτησής τους. Αν και λίγο πολύ είναι γνωστά τα σωματεία που έχουν πρόβλημα, θα αναμένουμε τέλος του μήνα τις εξελίξεις, ώστε και ονομαστικά να τις επισημάνουμε. Είναι όμως δεδομένο ότι μιλάμε για αρκετές ομάδες, που μάλιστα κάποιες από αυτές αποτελούν και μεγάλα ονόματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ΕΠΣΔΑ είναι πολύ κρίσιμο ποια σωματεία θα είναι κομπλέ. Διότι ακολουθούν του χρόνου και εκλογές και αντιλαμβάνεστε ότι εδώ διακυβεύονται πολλά για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Από τα παράλογα του νέου αθλητικού νόμου, όπως έχουμε ξανά γράψει, αλλά και που η αλήθεια είναι λίγες Ενώσεις έχουν προσπαθήσει πανελλαδικώς να αναδείξουν………………………………………………………………………………….
  • Την προηγούμενη βδομάδα η στήλη υπέβαλε κάποια ερωτήματα, σχετικά με τον απολογισμό της Γενικής Συνέλευσης. Ειδικά με τα ποσοστά διαιτησίας που ήταν μηδενικά. Μας έγινε η σύσταση, ότι αν παίρναμε ένα τηλέφωνο, θα μας είχαν απαντήσει. Εμείς τα ερωτήματα δεν τα υποβάλλουμε για προσωπικό μας ενδιαφέρον. Αλλά για να γνωρίζει το σύνολο των ομάδων, που πολλές φορές ρωτάνε, αλλά δεν λαμβάνουν τις απαντήσεις που θέλουν. Δεν βγαίνει όμως η Ένωση επίσημα να απαντήσει, όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις. Και αυτό δημιουργεί απορίες……………………………………………………………………..
  • Και ενώ το πεδίο είναι αρκετά αινιγματικό για το τι μέλλει γενέσθαι με το νέο πρωτάθλημα, οι ομάδες έχουν μπει σε μεταγραφικούς ρυθμούς, με την κινητικότητα να είναι αρκετά αισθητή. Μεταγραφές, ανανεώσεις, προετοιμασίες. Θυμόμαστε και λίγο ποδόσφαιρο μέσα σε όλα. Μεταγραφή “αεροδρομίου” για τη Νέα Πέραμο, που έφερε τον Μάριο Φιαμέγκο στην πόλη. Στον Απόλλωνα Ποντίων, ο Γιώργος Αδάκτυλος, έφερε μαζί του και τους…”τρεις σωματοφύλακες”. Κολιάκης, Γεγές και Τσουτσάνης, παίκτες που στηριζόταν τα τελευταία χρόνια ο έμπειρος κόουτς, ακολούθησαν τον προπονητή τους και σε αυτή την προσπάθεια. Μετακινήσεις είχαμε και από τον Πυρρίχιο προς τον ΠΑΟΚ Μάνδρας. Με τους Σωπιάδη και Τσιριγώτη να “μετακομίζουν” προς Μάνδρα, ενώ ίσως ακόμα ένας ποδοσφαιριστής του Πυρρίχιου να τους συναντήσει εκεί. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ Μάνδρας μαθαίνω είναι πολύ κοντά και σε δεινό επιθετικό………………………………………………………………
  • Καταλυτικές ανανεώσεις στη Μικρασιατική, που “έδεσε” τα δυο της βαριά επιθετικά χαρτιά. τους Λαοκράτη Μπαγδάτογλου και Λευτέρη Μάκρα. Μάλιστα ο τελευταίος προχώρησε σε μια τολμηρή δήλωση, κάνοντας λόγο για κατάκτηση πρωταθλήματος. Η Μικρασιατική έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχει αποκτήσει μια δυναμική. Και πλέον οι παίκτες που την πλαισιώνουν προσπαθούν να φτιάξουν έναν χαρακτήρα, για να γίνει ακόμα ένα βήμα παραπάνω…………………………………………………………………………………………
  • Μπορεί πολλές ομάδες να αγωνιούν όπως γράψαμε για το μητρώο, όμως στον Σκορπιό Φυλής όλα πάνε ρολόι. Και πώς να μην πάνε, όταν διαθέτει έναν άνθρωπο σαν τον Γιώργο Σύρο, που ασχολείται με όλα τα διαδικαστικά και έχει εξασφαλίσει και για το 2022 την αναγνώριση και απλά ακόμα δεν έχει φανεί στο σύστημα του μητρώου. Ο Σκορπιός Φυλής όπως μας έχει συνηθίσει θα συνεχίσει και φέτος με παιδιά των ακαδημιών, μια πετυχημένη “συνταγή”, που μάλιστα έχει πετύχει με αποτελέσματα όπως τα φετινά του Σκορπιού, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ είχε και πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα………………………………………………………………………….
  • Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική παραίτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου από τα διοικητικά του Βύζαντα Μεγάρων. Σίγουρα κάποια ρήξη θα έκανε τον Μεγαρίτη παράγοντα να πάρει αυτή την απόφαση. Ένας άνθρωπος, που για παραπάνω χρόνια και όχι δύο, όπως ανέφερε ο Βύζας στην ανακοίνωσή του, έχει  βοηθήσει πάρα πολύ οικονομικά το ιστορικό σωματείο και σε δύσκολες στιγμές, αλλά και πέρσι στην επιστροφή της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Και δεν ξέρω πόσα…”παιδιά της εξέδρας” υπάρχουν και να έχουν καταβάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όπως ο Δημήτρης………………………………………………………………..
  • Στις ακαδημίες του Ερμή Άνω Λιοσίων θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις ιδέες του ο εργατικός προπονητής Κώστας Στάμου. Ένας ανερχόμενος τεχνικός, που κατέχει άψογα το κομμάτι των ακαδημιών. Και φυσικά ο Ερμής, που είναι…”μανούλα” στις υποδομές, δεν έχασε την ευκαιρία και τον “τσίμπησε” Μια πολύ σημαντική προσθήκη στις τάξεις των ακαδημιών του Ερμή. Ο Κώστας είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια αποτελούσε την “υγιή” πλευρά του Θρασύβουλου από το έργο του στις ακαδημίες……………………………………….
  • Μέχρι τη 1/8 η ΕΠΣΔΑ έχει ενημερώσει τα σωματεία της για τις συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όμως η προκήρυξη των πρωταθλημάτων ακόμα δεν έχει βγει……………………………………………………………
  • Ακόμα πιο δυνατός φαίνεται ότι θα παρουσιαστεί στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Πανελευσινιακός. Οι “σταχυοφόροι” κινούνται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, με τελευταίο δυνατό απόκτημα τον Στέλιο Σερέπα, γνωστό σε όλους μας “Μπεμπέτο”………………………………………………
  • Μεγάλη απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Πανελευσινιακό ο χαμός του Σωτήρη Καρποδίνη, ενός ανθρώπου που έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 94 ετών και είχε υπηρετήσει την ομάδα τόσο σαν ποδοσφαιριστής και κυρίως μετέπειτα σαν προπονητή τη δεκαετία του ’60 και του ’70………………………….
  • Σχόλιο για  λίγους, που γνωρίζουν. Αν και δεν είμαι λάτρης της…τραπ. Αλλά μου διηγήθηκαν μια ιστορία από Ελευσίνα μεριά. Και μου ήρθαν στο μυαλό τυχαία οι παρακάτω στίχοι του γνωστού τράπερ Sin Boy: “Διακόσια στη στροφή και με ρωτάνε μαμά, όχι δεν είναι μαμά, να με βρουν οι μπάτσοι ψάχνουν ξανά, θα μαι στον Παναμά”…………………………………………………………………………..
  • Κλείνοντας… Καλέ φίλε και συνάδελφε  Θάνο Λογοθέτη με έπιασες στον ύπνο. Σε ευχαριστώ πολύ που με δικιά σου πρωτοβουλία μου έκανες ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα στην εφημερίδα Κοινωνική. Εύχομαι έστω τα μισά από αυτά που έγραψες και ανέπτυξες για το πρόσωπό μου, να τα πιστεύεις και φυσικά να τα αντιπροσωπεύω. Ο τρόπος που ασχολείσαι στο ρεπορτάζ και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η ιδιαίτερη “πινελιά” που δίνεις με τη συνοδεία των σκίτσων σου, είναι κάτι που δίνει ένα ξεχωριστό “χρώμα” στην παρουσίαση των γεγονότων και της ειδησεογραφίας. Είσαι μια καθαρή φωνή στο χώρο και σου εύχομαι τα καλύτερα. Πιο πολύ συγκινήθηκα, που μια τοπική εφημερίδα του Πειραιά, της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα (μεγαλώνω…), μέσω εσού, αναγνώρισε και ανέδειξε ένα κομμάτι από τον τρόπο της δουλειάς μου. Σε ευχαριστώ πολύ……………………………………………………….