Connect with us

Γ Εθνική

Ενέκρινε την προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Published

on

Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την νέα ΚΕΔ, τον τελικό Κυπέλλου και τη Γ’ Εθνική και την χορηγία του ΟΠΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Στη συνεδρίαση μετείχε για πρώτη φορά, με την ιδιότητα του 2ου αντιπροέδρου της Ε.Π.Ο., ο νέος πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, τον οποίο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γραμμένος καλωσόρισε στα νέα του καθήκοντα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία επιλογής του προέδρου και της συγκρότησης της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., όπως αυτή προτείνεται από τις FIFA/UEFA. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή:

α. ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. θα είναι αλλοδαπός και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR,

β. η σύμβαση του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ. θα είναι τουλάχιστον διετής,

γ. στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι FIFA/UEFA, η Ε.Π.Ο., η Super League 1 και ένας εκπρόσωπος από τις Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Π.Α.Ο.Κ., οι οποίοι θα συγκροτήσουν «ομάδα εργασίας»,

δ. η «ομάδα εργασίας», σε τρεις συναντήσεις εντός μίας εβδομάδας θα δρομολογήσει την όλη διαδικασία, ώστε τελικά οι 4 Π.Α.Ε. να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, ως τις 13 Ιουλίου οι ΠΑΕ θα έχουν γνωστοποιήσει στην Ε.Π.Ο. τους εκπροσώπους τους και ως τις 17 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο. στην «ομάδα εργασίας» θα είναι ο πρόεδρός της κ. Ε. Γραμμένος και της Super League 1 ο πρόεδρός της κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Η Ε.Ε. εξουσιοδότησε επίσης τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. να υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας με το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Ενέκρινε την πρόταση της Super League 1 το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Έκανε αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων για διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στο γήπεδο της Ριζούπολης, στις 26 Ιουλίου 2020. Στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος θα τηρηθεί εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Δ.Υ. υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ενέκρινε τις προκηρύξεις Γ΄ Εθνικής και πανελληνίων πρωταθλημάτων Κ12 και Κ14 αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων για διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων της Εθνικής Ανδρών, με αντιπάλους την Εθνική Αυστρίας στις 7 Οκτωβρίου 2020 στην πόλη Κλάγκενφουρτ και την Εθνική Κύπρου στις 11 Νοεμβρίου 2020 στην Ελλάδα, σε έδρα που θα οριστεί αργότερα.

Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. έως τις 31.12.2022, στην κατηγορία του «χρυσού χορηγού».