Connect with us

5ος Όμιλος

Επέστρεψε δυναμικά ο Φονέας που “άλωσε” την Καλλιθέα (0-1 τον Εθνικό)

Published

on

Ήταν ένα ντέρμπι που θύμιζε παλιές δεκαετίες. Ένταση, πάθος, ευκαιρίες και παλμό από την εξέδρα.

Εθνικός και Φωστήρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, με τον Φονέα των γιγάντων να είναι ο μεγάλος νικητής του ματς αφού επικράτησε με 0-1 στα τελευταία λεπτά.

Το συγκρότημα του Θύμιου Γεωργούλη παρότι είδε απέναντι του μια ομάδα που έβγαλε διάθεση να παίξει, δημιουργώντας ευκαιρίες, πήρε αυτό που ήθελε παίζοντας έξυπνα και με στρατηγικό πλάνο.

Από την άλλη, ο Εθνικός ξεκίνησε πολύ καλά έχοντας κάποιες ευκαιρίες στο α’ μέρος που δεν αξιοποίησε και στην επανάληψη είδε τον Φωστήρα όσο περνούσε η ώρα να κερδίζει μέτρα και να προειδοποιεί πριν το γκολ.

Στο 9′ ο Χατζηεμμανουήλ απέκρουσε το σουτ του Πολίτη, με τον Γκέτσι στο 10′ να πιάνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα του Φονέα να εκτινάσσεται και να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 28′ ο Ηλιάδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Βουτσινά να αποκρούει.

Στο 34′ σημειώθηκε η φάση του αγώνα όταν ο Σάμιος πέτυχε γκολ, με το διαιτητή να ακυρώνει το γκολ των φιλοξενούμενων θεωρώντας ότι στην αρχή της φάσης υπήρξε αλλαγή στο πλάγιο άουτ που εκτελέστηκε.

Στη συγκκεριμένη φάση ο διαιτητής απέβαλλε τον Θύμιο Γεωργούλη.

Προηγουμένως βέβαια ο Εθνικός είδε το διαιτητή να σφυρίζει κάτι πρωτόγνωρο καθώς ο Πολίτης έκλεψε καθαρά την μπάλα έξω απο την περιοχή του Φωστήρα και βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων με τον διαιτητή να σταματάει την φάση χωρίς κανείς να γνωρίζει γιατί!

Στο 41′ ο Λαμπράκης έκανε το σουτ όμως ο Κατσέρης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα

Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και έχασαν την ευκαιρία του αγώνα όταν ο Ηλιάδης σε τετ α τετ είδε τον Βουτσινά να διώχνει σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Μπιμπισίδης με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μαρίνου νίκησε τον Βουτσινά και χάρισε τον τρίποντο στο Φονέα.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος) Βουτσινάς, Νταούλιας (86′ Διάκος), Δημακάκος, Ευαγγέλου, Μουσταφίδης, Σκεντεράι, Λαμπράκης (65′ Σαραντόπουλος), Τσιντώνης, Κατσέρης (79′ Τσιάβος), Πολίτης, Γκέτσι (75′ Κούρτι).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Θύμιος Γεωργούλης) Χατζηεμμανουήλ, Κωνσταντινίδης, Καλλιμούκος, Αργκιλέσι, Μπιμπισίδης, Αλεξίου, Ηλιάδης (90+4′), Πίσσας, Σάμιος, Μαρίνου (90′ Πετριτάι), Μπερνιδάκης.