Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

«Επαιξε» με τη φωτιά ο Ήφαιστος

Published

on

Ο Ήφαιστος επικράτησε 2-1 της Αγίας Ελεούσας στο Περιστέρι σε έναν αγώνα με έντονο ενδιαφέρον, σκληρό και για γερά νεύρα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως όσο δεν καθάριζαν την υπόθεση νίκη, το συγκρότημα του Πάρη Βάλβη καραδοκούσε και ήλπιζε στη ζημιά. Τελικά, οι Περιστεριώτες χαμογέλασαν φτάνοντας τους 16 βαθμούς, τρεις πίσω από τον πρωτοπόρο Θρίαμβο Χαϊδαρίου που ηττήθηκε στο Ηράκλειο. Από την άλλη, οι «κυανόλευκοι» παρέμειναν προτελευταίοι με πέντε πόντους και βρίσκονται σε δυσμενή θέση, με τη συνέχεια να είναι δύσκολη.

Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 9′, όταν το σουτ του Χίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη ευκαιρία, η ομάδα του Θοδωρή Τρανού άνοιξε το σκορ χάρη στο κοντινό πλασέ του Μπότη που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κίτσιου και το «τσαφ» του Ζαχαριουδάκη για το 1-0 στο 20′. Τρία λεπτά αργότερα, έγινε το 2-0 με δυνατό σουτ του Χίου που εκτέλεσε μέσα από την περιοχή ύστερα από αδράνεια της άμυνας σε κόρνερ του Σφίχτη. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα ο Κλωνάρης μείωσε σε 2-1 με γυριστή κεφαλιά μετουσιώνοντας το φάουλ του Μουστάκη στο 31′. Επίσης, πριν από την ανάπαυλα, ο Καρατζάς στο 39′ και ο Μπότης στο 41′ αστόχησαν από καλή θέση για γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά το ρυθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι πάλευαν για τον βαθμό, με την κούραση να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τους μετά το 70′. Το τακουνάκι του Νησαριώτη πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια στο 58′ και ένα λεπτό αργότερα η «Αγία» ζήτησε πέναλτι στη διεκδίκηση των Αβίντογλου και Ζώγκου. Ο διαιτητής Κωστούλας ήταν κοντά στη φάση και έδειξε τη συνέχεια, ενώ στο 84′ χρειάστηκε τη βοήθεια του επόπτη Τσολακίδη για να δει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή σε έξυπνο φάουλ του Μπότη σε μια δύσκολη φάση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Σταυριανουδάκης απέκρουσε σωτήρια, όπως και στο 78′ και το 88′ παρ’ ότι ήταν τραυματίας.

Διαιτητές: Κωστούλας Α., Τσολακίδης Π., Τσαλίκης Ε.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Θοδωρής Τρανός): Στουραΐτης, Ζαφειράτος, Σφίχτης, Ζώγκος Β., Γιάκας, Μαργαρώνης (46′ Παπαγιάννη), Μπότης, Τύρπος, Νησαριώτης, Κίτσιος (83′ Τσαγρής), Χίος (76′ Χριστόπουλος).

ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ (Πάρης Βάλβης): Σταυριανουδάκης, Μπαμπίκης, Τζωρτζάτος, Μουστάκης, Διονυσόπουλος, Κλωνάρης, Κακαβάς, Ζαχαριουδάκης (46′ Κάτσικας), Ηλιόπουλος, Καρατζάς (68′ Παπαναστάσης), Αβίντογλου (87′ Κοντοπύργιας).