Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Επιασε κορυφή η Νέα Ιωνία, 3-1 τη Δόξα Βύρωνος

Published

on

Κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση ειδικά στο πρώτο μέρος η Νέα Ιωνία νίκησε τυπικά εκτός έδρας (το ματς έγινε στους Αγίους Αναργύρους) τη Δόξα Βύρωνος με 3-1 και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Διάνας πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Εφτασε έτσι τους 59 βαθμούς, ενώ η Δόξα έμεινε στους 30 διατηρώντας μια σχετική απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Νέα Ιωνία ήταν ανώτερη σε όλο το ματς και έφτασε δίκαια στη νίκη. Θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Τζίνα που έσωσε πολλές φορές την εστία του. Μόλις στο 2′ ο Φερναντίνιο έφυγε μόνος απέναντι στον Τζίνα και προσπάθησε να τον περάσει, αλλά ο γκολκίπερ της Δόξας έπεσε στα πόδια του και αποσόβησε ένα γκολ που φαινόταν βέβαιο. Στο 12′ και πάλι ο Φερναντίνιο βρέθηκε απέναντι από τον Τζίνα σε πλάγια θέση, με τον τελευταίο να αποκρούει και πάλι σωτήρια. Στο 13′ μετά από γύρισμα του Πλατέλλα ο Μαρίνου από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ στο 18′ το σκορ άνοιξε. Ο Πλατέλλας από δεξιά έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, και με ένα φανταστικό συρτό σουτ από πολύ πλάγια έκανε το 0-1. Στο 30′ από μαρκάρισμα αμυντικού ο Φερναντίνιο βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής παρά τις διαμαρτυρίες είπε όχι. Στο 32΄και πάλι ο Τζίνας βγήκε ταχύτατα από την περιοχή του και έδιωξε προ του Φερναντίνιο, ενώ στο 34′ ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Μαρίνου βρήκε τον Πλατέλλα, αυτός την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Βεζυρτζόγλου που με δυνατό σουτ έκανε το 0-2. Στο 41′ ο Πλούμης βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή σε μονομαχία του με αμυντικό, αλλά και πάλι ο διαιτητής είπε παίζετε.

Με την έναρξη του 2ου μέρους στο 48′ ο Πλατέλλας γύρισε στον Μαρίνου που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Χιώτη. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τη Νέα Ιωνία να ελέγχει απόλυτα το ματς. Ανέβασε και πάλι ταχύτητα μετά το 70′, και μέσα σε 3 λεπτά έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, με τον Τζίνα να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Βεζυρτζόγλου στο 70′ και την κεφαλιά του Ταβάρες στο 71′, ενώ η κεφαλιά του Αλέμη στο 72′ πέρασε μόλις άουτ. Στο 74′ η Νέα Ιωνία κλείδωσε τη νίκη όταν ο Αντωνόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με μακρινο ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 0-3. Η Δόξα πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90+2′ όταν από αδράνεια της άμυνας ο Μανώλης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΔΌΞΑ ΒΎΡΩΝΟΣ: Τζίνας, Παραπονιάρης (76′ Δούνα), Χιώτης (76′ Κύλογλου), Χαλβατζής, Βακερλής, Γιορδαμνής, Μαυρίκος (60′ Βουτάς), Πεχλιβανίδης, Πλούμης (74′ Μανώλης), Φυρίγος (60′ Γκιόκα), Κουτσαυτίκης.

ΝΕΑ ΙΩΝΊΑ: Μπαλασάκης, Ραυτόπουλος (67′ Σταύρου), Χατζηγεωργίου, Αποστόλου, Αλέμης, Κωνσταντίνου, Φερναντίνιο (55′ Ταβάρες), Τζαμάι (77′ Πατσατζόγλου), Βεζυρτζόγλου (77′ Ντεμπά), Πλατέλλας (55′ Αντωνόπουλος), Μαρίνου.