Connect with us

stoplekto

Επιστολή Επιτροπής γηπέδου ΣΕΦ προς ΟΠΑΝ

Published

on

Σε συνέχεια της κινητοποίησής της, η Επιτροπή γηπέδου του ΣΕΦ απέστειλε προς τον ΟΠΑΝ την παρακάτω επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΟΠΑΝ,
Πρώτα από όλα θεωρούμε ανεπίτρεπτη την πρωτοφανή απόφαση να κλείσει το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ εντελώς αναιτιολόγητα, αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα μια μόλις ημέρα μετά την κοινοποίηση της επιστολής- διαμαρτυρίας μας, αδιαφορώντας για τις ομάδες του Δήμου μας, τους αθλητές, τις οικογένειες τους, τα μέλη και τους φίλους των ομάδων και των Ακαδημιών.
Ο λόγος κλεισίματος του γηπέδου που αναφέρεται στο ανυπόγραφο χαρτί που κολλήθηκε έξω από το γήπεδο, είναι παντελώς αβάσιμος, αλλά και να ίσχυε σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την ανεπίτρεπτη αυτή ενέργεια.
Δεν είναι δυνατόν με την με αρ. πρωτ. 2.035/8-9-2021 απαντητική επιστολή σας, να καλούμαστε σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΣΠ προκειμένου να καταλήξουμε στον τρόπο λειτουργίας και το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου και ταυτόχρονα να κλείνει το γήπεδο. Όπως είναι προφανές με ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καλόπιστος ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της ανωτέρω με αρ. πρ. 2.035/8-9-2021 απαντητικής επιστολής σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα κάτωθι:
• Ύστερα από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο του Πειραιά –που φυσικά και θυμόμαστε με κάθε λεπτομέρεια- αποφασίστηκε το πρόγραμμα των προπονήσεων να καταρτίζεται από την επιτροπή ομάδων μετά την 16/8/2021, διότι έως την ημερομηνία αυτή ήσασταν εσείς προσωπικά υπεύθυνος.
• Αποδεχόμενοι την επιθυμία σας, να προστεθεί στις προπονήσεις του γηπέδου και ο Α.Ο. Καραβά, παραχωρήθηκαν δικαίως και σε ομόφωνο ποσοστό αποδοχής από τις ομάδες 8 ώρες προπονήσεων.
• Αδυνατούμε λοιπόν να αντιληφθούμε την πίεση που ασκείται στις ομάδες των σωματείων του Πειραιά για να φύγουν από το γήπεδο του ΣΕΦ.
• Η νεολαία του Πειραιά στηρίζει οικονομικά τα Σωματεία μας και διατηρεί την υστεροφημία των ομάδων μας έστω και με αυτές τις λιγοστές ώρες που μας αναλογούν να προπονούμε τις ακαδημίες μας. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε και πίνακα όπου είναι εμφανής η μείωση σε ποσοστό 13.4% από το 2019 στο 2022.

Εν κατακλείδι τα Πειραϊκά Σωματεία που προπονούνται στο γήπεδο του ΣΕΦ έχουν συμφωνήσει ομόφωνα στο πρόγραμμα και στις ώρες προπονήσεων μεταξύ τους χωρίς προστριβές και εντάσεις.
Επιθυμούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε αφενός από ποια συγκεκριμένα σωματεία έχετε γίνει δέκτης παραπόνων (εάν όντως υπάρχουν) σχετικά με το πρόγραμμα που κατάρτισε η Επιτροπή και αφετέρου για ποιό λόγο διαφωνείτε εσείς ως Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού της Νεολαίας του Πειραιά και αντιδράτε στην προσπάθειά μας για την κοινή συνύπαρξη των 13 ήδη ομάδων που μοιράζονται τον διαθέσιμο χρόνο χρήσης του γηπέδου.
Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια στοχοποίησης μελών της επιτροπής, (τα οποία εκφράζουν τις θέσεις τις απόψεις και τις συμφωνίες όλων των ομάδων, που στην συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ), ενώ θα πρέπει να σας κάνουμε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Καστέλλας δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, δεν συμμετέχει στην επιτροπή και συνεπώς το να διαβάλλεται δημόσια το πρόσωπό του στην πινακίδα που τοποθετήθηκε για το κλείσιμο του γηπέδου στην είσοδό του, μπορεί να αποτελεί και αξιόποινη πράξη.

Με εκτίμηση,
Η επιτροπή γηπέδου του ΣΕΦ που εκπροσωπεί τις ομάδες

Εθνικός, Καραβάς, Καστέλλα, Φίλαθλοι, Πειραϊκός, Πανφαληρικός, Αργοναύτης, Χατζηκυριάκειο, Προφήτης Ηλίας, Ποσειδών, ΑΣ Κωφών, Προμηθέας”.