Connect with us

stoplekto

Επιστρέφεται ο χώρος στο ΣΕΦ

Published

on

Στην τελική ευθεία μπήκε η επιστροφή του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ από το ΤΑΙΠΕΔ στη διοίκηση του Φαληρικού Σταδίου και εν συνεχεία η αξιοποίησή του,  όπως συμφωνήθηκε στη χθεσινή  συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Πινελιές στα Σπορ» στο Κανάλι 1 90,4 ο κ. Γαβρίλης απομένει να κατατεθεί, εντός των επόμενων ημερών,  από τα Υπουργεία Αθλητισμού και  Οικονομικών σχετική διάταξη – τροπολογία και υπογράμμισε πως σύντομα θα ξεκινήσουν και τα έργα για την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΣΕΦ που εξυπηρετεί ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά.
Αναλυτικά ο Γιώργος  Γαβρίλης μίλησε
Για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ:  «Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το θέμα του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Έχουμε θέσει ένα αίτημα και ο Δήμος και εμείς, από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας, να επιστραφεί ο χώρος που είναι 370 στρέμματα στη Διοίκηση του ΣΕΦ. Το 2012 είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, ο σχεδιασμός του οποίου ήταν να προβεί στην πώλησή του. Η προσπάθεια που κάναμε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την περιφέρεια, αλλά και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης ήταν να επιστραφεί ο χώρος πίσω στο ΣΕΦ ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις, υπάρχει μία πολιτική συμφωνία με όλους του εμπλεκόμενους και σήμερα αυτή η συζήτηση οδηγήθηκε στη συμφωνία. Ανέλαβε, λοιπόν, το Υπουργείο Αθλητισμού να καταθέσει τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών μία διάταξη – τροπολογία με την οποία ο χώρος θα επιστραφεί στο ΣΕΦ.
Αφού επιστραφεί ο περιβάλλοντας χώρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στη διοίκησή του θα υπάρξει μία δεύτερη συζήτηση για να εκπονηθεί ένα μεγάλο master plan αξιοποίησης του χώρου».
Για το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ: «Στη συνάντηση συμφωνήσαμε μεταξύ άλλων και για το γήπεδο που εξυπηρετεί  εννέα ποδοσφαιρικές ομάδες του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής. Είναι το γήπεδο της ΕΠΣ Πειραιά το οποίο είναι σχεδόν κατεστραμμένο. Η Περιφέρεια έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή αυτού του γηπέδου με 750.000 ευρώ. Από την πλευρά του ΣΕΦ υπήρχαν διάφορες δυσκολίες, προβλήματα και εκκρεμότητες που κράτησαν πάνω από έξι μήνες. Σήμερα συμφωνήθηκε και έχει διοικητικό συμβούλιο το ΣΕΦ το βράδυ και περιμένουμε την απόφασή του, δηλαδή τη σύμφωνη γνώμη του για να υπογραφεί η  προγραμματική με την Περιφέρεια για να εκτελέσουμε το έργο ανακατασκευής του γηπέδου».