Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Επιτέλους τρίποντο για την Αγία Παρασκευή

Published

on

Σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, η Αγία Παρασκευή επικράτησε εντός έδρας 2-1 των Αγίων Αναργύρων και επέστρεψε, ξανά, στις επιτυχίες για το πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ανδρέας Νταουτάι, ο οποίος σκόραρε δις ανεβάζοντας την ομάδα του στους 8 βαθμούς και την όγδοη θέση. Αντίθετα, οι ‘κυανέρυθροι’ τα έδωσαν όλα, όμως το δεύτερο γκολ τους αποδιοργάνωσε και ηττήθηκαν για δεύτερη φορά φέτος. Έτσι, έπεσαν στην πέμπτη θέση έχοντας 12 βαθμούς σε έξι αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 10′ κέρδισαν πέναλτι. Ο Νταουτάι ανατράπηκε από τον Μεταλλινό σε μια φάση που ο νεαρός αμυντικός δεν υπολόγισε σωστά στην αρχή. Έτσι, ο ικανός επιθετικός από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Σαράντη για το 1-0. Η Ένωση κυνήγησε την απάντηση και στο 14′ κέρδισε έμμεσο από λάθος του Γιαννόπουλου, αλλά ο Ρούσεφ έκανε κακή εκτέλεση. Όμως, δύο λεπτά αργότερα ο Κοντογουλίδης με κεφαλιά-ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1 αξιοποιώντας την σέντρα του Δημαρά. Στο 25′ ο Σαράντης μπλόκαρε την δυνατή κεφαλιά του Κράσι και στο 33′ ο Γιαννόπουλος κράτησε όρθια την ομάδα του. Ο Πλεξίδας έπιασε ένα δυνατό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, ο Γιαννόπουλος αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού κατέληξε κόρνερ. Το εντυπωσιακό πρώτο μέρος έκλεισε στο 45′ με την κεφαλιά του Καρβούνη να βρίσκει το εξωτερικό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δύο σύνολα ήταν προσεκτικά στην άμυνα και έψαχναν το γκολ της νίκης με γρήγορες αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν σε γενικές γραμμές ανώτεροι και στο 62′ ο Βυζανιάρης πρόλαβε τον Καρβούνη που ήταν φάτσα με το γκολ από σέντρα του Τζίτζη. Το χρυσό γκολ για την Santa ήρθε στο 67′ χάρις την όμορφη συνεργασία Τζίτζη-Νταουτάι και δυνατό διαγώνιο σουτ του τελευταίου που άφησε άγαλμα τον έμπειρο Σαράντη. Μετά το 75′ οι ‘Αγιοι’ έψαξαν την ισοφάριση, όμως το καθαρό μυαλό έλειπε, ο Ρούσεφ ήταν μπλοκαρισμένος και ο Πλεξίδας αποχώρισε με πρόβλημα στην γάμπα.

Διαιτητές: Ζαραβίνος Α., Κορτέσης Π., Λυμπερόπουλος Δ.

Santa (Βαγγέλης Ιντζέκαρος): Γιαννόπουλος, Τζίτζης, Αλευρής Α., Βελέντζας, Σταματέας, Τσώνης, Μυλωνάς (46′ Ξηντάρας), Καφετζής, Νταουτάι (84′ Μπότης), Καρβούνης (69′ Τσοπανάκος), Κράσι.

Ένωση (Ανδρέας Μαντζούνης): Σαράντης, Γεωργίου (49′ Βυζανιάρης), Τούρλας, Μεταλλινός, Γεωργούλης, Σερδενές, Δημαράς, Κοσμάς, Πλεξίδας (84′ λ.τρ. Κοκότης), Ρούσεφ, Κοντογουλίδης (63′ Καλογριάς).