Connect with us

stoplekto

ΕΠΣΠ: Ενημέρωση για τους φιλικούς αγώνες

Published

on

ΕΠΣ Πειραιά

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τα σωματεία Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, όπως και αυτά που μετέχουν στα πρωταθλήματα μας Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ότι με βάση τον κανονισμό διαιτησίας ποδοσφαίρου Ε.Π.Ο. – Σύστημα Υλοποίησης Διαιτησίας Ποδοσφαίρου 2, δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών χωρίς την έγκριση της Ε.Π.Σ.Π. , όπως φυσικά δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων χωρίς την παρουσία επισήμων διαιτητών που θα ορίζει η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης (τα γηπεδούχα σωματεία θα πρέπει να ενημερώνουν εγγράφως την Ε.Π.Σ.Π. τουλάχιστον 2 ημέρες πριν).

Οι διαιτητές υποχρεούται στους φιλικούς αγώνες να συντάσσουν Φύλλο αγώνα το οποίο θα αποστέλλεται αρμοδίως στις προκαθορισμένες ημερομηνίες στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Π.

Στα σωματεία της Γ΄ Εθνικής και αυτά Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σε περίπτωση παράβασης των ως άνω θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 500 ευρώ.

Τυχόν επιβολή ποινών (π.χ. ποδοσφαιριστών) στους Φιλικούς αγώνες θα προσμετρούνται κανονικά στις επίσημες διοργανώσεις .

Στους διαιτητές που παραβαίνουν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα επιβάλλεται τρίμηνη απαγόρευση ορισμού στους αγώνες των κατηγοριών που ανήκουν.

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ λαμβάνοντας υπόψη της, την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας διατηρεί τα μειωμένα περσινά εξοδολόγια διαιτησιών Φιλικών αγώνων ως εξής:

Γ΄ Εθνική Κατηγορία : 80 ευρώ

Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία : 50 ευρώ

Β΄- Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία : 40 ευρώ

Η παρουσία Ιατρού

Στους η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ υπενθυμίζει ότι επιβάλλεται η παρουσία Ιατρού κατά την διεξαγωγή των Φιλικών αγώνων και τα σωματεία είτε θα αιτούνται γιατρό από την γραμματεία στους ένωσης είτε θα πρέπει να μεριμνούν τα ίδια για την παρουσία πιστοποιημένου ιατρού στους φιλικούς αγώνες. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα διεξάγεται ο φιλικός αγώνας.