Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

ΕΠΣΠ – Ενημέρωση για το Τουρνουά Κ12

Published

on

 

 

α. Στο πρωτάθλημα Κ-12 θα συμμετέχουν αθλητές, γεννημένοι το έτος 2007, και αθλήτριες, γεννημένες το έτος 2005, και νεότεροι/ες.

 

β. Στο πρωτάθλημα Κ-12 οι ποδοσφαιριστές / ποδοσφαιρίστριες θα αγωνίζονται – ημεδαποί και αλλοδαποί – με δελτίο αθλητικής ιδιότητας Ε.Π.Ο. ή με ειδικό δελτίο της  Ε.Π.Σ.Πειραιά και με την κατάσταση υγείας ποδοσφαιριστών, η οποία θα πρέπει, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, να είναι θεωρημένη από γιατρό {παθολόγο, καρδιολόγο, γιατρό γενικής ιατρικής και παιδίατρο ( άρθρο 18 παρ. 1 ΚΑΠ) και την Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

γ. Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Κ-12 θα ξεκινήσουν το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 .Οι αγώνες της κατηγορίας Κ-12 θα διεξάγονται Σάββατο ή Κυριακή σε αθλητικά κέντρα ή γήπεδα που θα επιλέξει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους.

 

δ.  Όλοι οι αγώνες διεξάγονται με τη παρουσία διαιτητή και ιατρού.

 

ε. Οι αγώνες θα διεξάγονται σε γήπεδο διαστάσεων περίπου (40 Χ 65μ.) ή σε μισό κανονικών διαστάσεων γήπεδο κατά πλάτος και οι διαστάσεις των εστιών είναι 5 μ. μήκος και 2 μ. ύψος. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 30 ́ λεπτών, με ανάπαυλα 10 ́ λεπτών και θα χρησιμοποιείται κανονική μπάλα (4 άρα).

 

στ. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι και δέκα οκτώ (18 ) ποδοσφαιριστές , στους οποίους δύναται να συμπεριλαμβάνονται μέχρι τέσσερις [4] αλλοδαποί.

 

ζ.  Επιτρέπονται εννέα [ 9 ] αλλαγές ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνος, όταν το παιχνίδι δεν είναι σε ροή [έχει σταματήσει]. ́ Ολες οι αλλαγές γίνονται από τη μέση του γηπέδου.

 

η. ΥΠΑΡΧΟΥΝ κόκκινες ή κίτρινες κάρτες, ΥΠΑΡΧΟΥΝ κτυπήματα πέναλτι 8 μέτρα από το κέντρο της γραμμής τέρματος ΙΣΧΥΕΙ ο κανόνας του οφσάιντ και ΤΟ ΠΛΑΓΙΟ ΑΟΥΤ εκτελείται με τα χέρια.

 

θ. Η χρήση των επικαλαμίδων είναι υποχρεωτική για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, καθώς και τα γάντια για τους τερματοφύλακες.

ι. Οι αντιπρόσωποι – υπεύθυνοι των σωματείων που δηλώνονται στη δήλωση συμμετοχής των σωματείων, θα είναι και οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στη διάρκεια των αγώνων των ομάδων τους. Θα πρέπει η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος για τους αθλητές των ομάδων.

Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου ενώ η κλήρωση του Πρωταθλήματος (διαχωρισμός ομίλων – καταρτισμός προγράμματος) θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο για τη Δήλωση Συμμετοχής τόσο από τη Γραμματεία όσο και από το siteτης Ένωσης (ενότητα ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΕΝΤΥΠΑ).