Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

ΕΠΣΠ: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη Γ.Ιωακειμίδη

Published

on

Σε συνέχεια επικοινωνίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με τον Δήμαρχο Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη κ. ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ με την παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ.κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ Πρόεδρος, ΛΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Β΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής, ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ Γεν.Γραμματέας, ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ταμίας και Πρόεδρος των Επιτροπών Υποδομών και Μικτών ομάδων, ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ Αναπλ. Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ Πρόεδρος των Επιτροπών Παρατηρητών και για Θέματα Ασφάλειας & Πρόληψης της Βίας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού για την αποδοχή να δεχθούν την αντιπροσωπεία της Ένωσης και να συζητήσουν μαζί τους τα αιτήματα των ποδοσφαιρικών σωματείων μελών της της περιοχής τους.

Ήδη από την Παρασκευή 2.11.2012 είχε αποσταλεί στον κ. Δήμαρχο το ακόλουθο συνοπτικό σημείωμα, με βάση το οποίο εξελίχθηκε η συνάντηση – παρουσίαση των θέσεων αιτημάτων και προτάσεων της Ε.Π.Σ.Π.

Τα θέματα που τέθηκαν είναι τα κάτωθι:

1. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ & ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

α) Στο γήπεδο «Π.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ» προτείνουμε να γίνουν έργα βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου, να ανοιχτεί εξωτερική θύρα εισόδου φιλάθλων προς την πλευρά του γυμναστηρίου της άρσης βαρών και να βελτιωθούν τα προστατευτικά αφρολέξ, που τοποθέτησε η Ένωση μας στους τσιμεντένιους τοίχους πίσω από τα δυο τέρματα.

β) Στο Δημοτικό γήπεδο ΝΙΚΑΙΑΣ να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος και να αντικατασταθούν τα σπασμένα καθίσματα.

γ) Στο Δημοτικό γήπεδο ΝΕΑΠΟΛΗΣ να αντικατασταθούν τα σπασμένα καθίσματα.

δ) Στο Δημοτικό γήπεδο ΡΕΝΤΗ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ» να γίνει ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και αντικατάσταση ορισμένων σανίδων στην εξέδρα.

ε) Προτείνουμε επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας αγωνιστικού γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή «ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ» ή σε άλλο χώρο, καθώς και η δημιουργία προπονητηρίων στου ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ και στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ για τις ομάδες της περιοχής.

στ) Παρακαλούμε επίσης για την μέριμνα από την πλευρά του Δήμου σας έκδοσης, από την Περιφέρεια Αττικής, σχετικής άδειας λειτουργίας και καταλληλότητας των γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου σας.

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Για την οικονομική στήριξη των σωματείων προτείνουμε:

α) Την ετήσια οικονομική επιχορήγηση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων από τον Δήμο σας.

β) Την δωρεάν παραχώρηση γραφείων σε σωματεία (εάν υπάρχουν ιδιόκτητα διαθέσιμα) του Δήμου σας.

γ) Την διάθεση επιβατηγών αυτοκινήτων του Δήμου σας για μετακίνηση ομάδων στα εκτός έδρας γήπεδα αγώνων τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

δ) Αιτούμεθα επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης υπό την αιγίδα του Δήμου σας και σε συνεργασία της Ένωσης μας με τα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής, με σκοπό την διάθεση των εσόδων στα σωματεία και την οικονομική στήριξη τους.

ε) Την χορήγηση από τον Δήμο τεχνολογικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.)και αθλητικού υλικού στα σωματεία και τη διάθεση επιστημονικού προσωπικού επιμόρφωσης διοικητικών μελών των σωματείων.

 

3. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο ετήσιας ιατρικής εξέτασης (check up) ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών σωματείων της περιοχής στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με τη συμβολή του Δήμου, ως και της κάλυψης από τον Δήμο σας δαπάνης ιατρών επίσημων αγώνων (ανδρών, εφήβων, παίδων, προπαίδων) των ποδοσφαιρικών σωματείων ή μέσω όποιας άλλη δυνατότητας προτείνεται, μια πράξη κοινωνικής προσφοράς προς τους αθλούμενους νέους και τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Ένωσης κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ενημέρωσε τον Δήμαρχο Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη κ. ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ότι μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ, του θέτει για ενημέρωση, συνάντηση και συζήτηση πρόταση, σε συνέχεια παλαιότερης συζήτησης που είχε η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ μαζί του, να εξεταστεί η παραχώρηση χώρου, περί τα 10 στρέμματα, σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη, για τη δημιουργία Ενωσιακού Κέντρου που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί με μορφή χρησιδανείου από την ΕΠΟ και θα είναι ιδιοκτησία του Δήμου Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη, για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των υποδομών της Ε.Π.Σ.Π., των διοργανώσεων της Ε.Π.Σ.Π., των Νικαιώτικων και Ρεντιώτικων σωματείων, ως και φυσικά των αθλητικών δραστηριοτήτων και δράσεων των κατοίκων και άλλων πρωτοβουλιών που θα υλοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Π. για την πλήρη, ουσιαστική και έγκαιρη ενημέρωση, ώστε να είναι αποδοτική η σημερινή συνάντηση.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την πολύ μεγάλη ανηφορική πορεία της δημοτικής αρχής και για τον αγώνα που κάνει για να κρατηθεί ανοικτός ο Δήμος, ώστε να μπορεί να βάζει στο τραπέζι για διεκδίκηση και λύση και τα θέματα του αθλητισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής πρόνοιας.

Δεν θέλω να υπόσχομαι είπε ο κ. Δήμαρχος για θέματα – αιτήματα, τα οποία είναι δίκαια, αλλά αντικειμενικά η σημερινή σύνθετη πραγματικότητα δεν δημιουργεί προϋποθέσεις να δώσουμε άμεσες λύσεις που θα εξυπηρετούν τα σωματεία σας, τα δίκαια αιτήματα σας και την ηθική υλική βοήθεια προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Υπόσχομαι όμως ότι θα προσπαθήσω μαζί με τους συνεργάτες μου να συμβάλλω σε κάθε αίτημα και αισιοδοξώ ότι οι συνθήκες θα μας το επιτρέψουν και μαζί θα παλέψουμε να υλοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων.

Για δυο θέματα που μου θέσατε σας απαντώ:

α) Να εξετάσουμε μαζί με την Ε.Π.Σ.Π. και μαζί με τα σωματεία του Δήμου μας που είναι μέλη της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ τη δημιουργία μιας πολιτιστικής εκδήλωσης περί τον Απρίλιο του 2012, ώστε μέσω αυτής να ενισχυθούν από τα κέρδη της αναλογικά όλα τα σωματεία του Δήμου μας που είναι μέλη σας.

β) Αποδέχομαι να εξεταστεί σε συνεργασία με την ΕΠΟ και με συντονισμό της Ε.Π.Σ.Π., η δυνατότητα να αξιοποιηθεί χώρος περί τα 10 στρέμματα στην περιοχή του Δήμου Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη για την υλοποίηση αυτού του στόχου του Ενωσιακού Κέντρου, όπως αναφερθήκατε.

Τέτοιος χώρος, ιδιοκτησίας του Δήμου μας, υπάρχει πίσω από την αθλητική εγκατάσταση ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ και μαζί και με την Ομοσπονδία μπορούμε να εξετάσουμε την προώθηση όλης αυτής της διαδικασίας.

Καταλαβαίνω την αγωνία των σωματείων, καταλαβαίνω την προσπάθεια εξάντλησης που κάνει η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, ώστε να ανασάνει γηπεδικά το παμπειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γι΄ αυτό στέκομαι αρωγός στην προσπάθεια και στην πρόταση που μου καταθέσατε και για την οποία ήδη έχουμε συζητήσει και προ μηνών.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. και τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού για την προσπάθεια που καταβάλλουν μέσα στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα και κρατούν ανοικτή την πόρτα τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής τους.

Δήλωσε δε προς τον κ. Δήμαρχο πως η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ είναι μόνιμος σύμμαχος των δημοτικών αρχών και των περιφερειών της περιοχής της – γνωρίζει δε ότι όπως ο σημερινός Δήμαρχος Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη βοήθησε με κάθε τρόπο και ως Δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη το Ρεντιώτικο ποδόσφαιρο, το ίδιο θα πράξει, εξαντλώντας κάθε περιθώριο του για όλα τα σωματεία του νέου Δήμου Νικαίας Αγ. Ι. Ρέντη, για τα παιδιά και για όλους τους στυλοβάτες των σωματείων της περιοχής του.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply