Connect with us

stoplekto

ΕΠΣΠ : « Όχι στις ομαδικές εξαιρέσεις διαιτητών »

Published

on

Από το γραφείο Τύπου & Δημοσίων  Σχέσεων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ενόψει της τελικής ευθείας των πρωταθλημάτων αλλά και των αγώνων play-out, play-off που θα ακολουθήσουν, το γραφείο Τύπου & Δημοσίων  Σχέσεων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κρίνει σκόπιμο να  επισημάνει τα εξής:

Επειδή κάποιες ενοχλήσεις προσώπων, παραγόντων αλλά και θεσμών αντί να μειώνονται, συνεχίζονται και αυξάνονται και με αυτήν την πρακτική οι προϋποθέσεις ενός ισόνομου και δίκαιου πρωταθλήματος καταστρατηγούνται.

Και επειδή ειδικά για την Επιτροπή Διαιτησίας, έχουμε κρούσει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα των εξαιρέσεων διαιτητών από σωματεία.  Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις  σωματείων όπου ζητείται η εξαίρεση 4-5-6 διαιτητών.

Με την παραπάνω συλλογιστική λοιπόν απομένουν άλλοι τόσοι διαιτητές που το σωματείο επιθυμεί να ορίζονται στα παιχνίδια του και αν γινόταν κάτι τέτοιο αποδεκτό,  θα μπορούσε ένα τρίτο πρόσωπο εύκολα να σκεφτεί ότι το συγκεκριμένο σωματείο το παίζουν συγκεκριμένοι διαιτητές.

Ύστερα από τα παραπάνω, επισημαίνεται για τελευταία φορά στα σωματεία ότι δεν  έχουν δικαίωμα να εξαιρούν διαιτητές, άλλωστε το έχουμε αναφέρει ξανά  ότι δικαίωμα εξαίρεσης έχουν μόνο οι ίδιοι οι διαιτητές, βάση του κανονισμού.

Σε αντίθετη περίπτωση μελλοντικά δεν μένει παρά να αποκαλύπτουμε τα πρόσωπα που προβαίνουν στις παρόμοιες ενέργειες. »

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply