Connect with us

3ος Όμιλος

Εργασίες στο Θώδειο

Published

on

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στον χλοοτάπητα του Θώδειου σταδίου.

Η κατάσταση του χλοοτάπητα  δεν παρουσίαζε τον τελευταίο καιρό την εικόνα που πολλές φιλοξενούμενες ομάδες και ποδοσφαιριστές εγκωμίασαν κατά την περσινή περίοδο.

Ο καλοκαιρινός …πόλεμος με το σύνηθες φαινόμενο των ζιζανίων, των μύκητων και το φαινόμενο της «κάμπιας» άργησε φέτος να κάνει την εμφάνιση του στο Θώδειο.

Την περσινή περίοδο όλα αυτά τα φαινόμενα εμφανίστηκαν νωρίς τον Ιούλιο. Με σωστή και μεθοδική δουλειά ο χλοοτάπητας ήταν έτοιμος στις αρχές Σεπτεμβρίου και διατηρήθηκε σε εξαιρετική κατάσταση έως το τέλος του Πρωταθλήματος.

Φέτος, ο πονοκέφαλος των συντηρητών ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου και ευτυχώς μετά την έγκαιρη παρέμβαση τους, οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε λίγα κομμάτια του αγωνιστικού χώρου.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα ξεκίνησαν αμέσως μετά την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής μεταξύ της ομάδας μας και του Βύζαντα Μεγάρων.

Οι υπεύθυνοι έκλεισαν τις πόρτες του σταδίου για τις προπονήσεις ομάδων και πραγματοποιήθηκαν σταδιακά εργασίες αμμοδιανομής, βαθύ αερισμού, επισποράς και λίπανσης του αγωνιστικού χώρου.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα με τη τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα σε ορισμένα σημεία του αγωνιστικού χώρου στα οποία δεν ήταν εφικτή η ανάταση τους και τα οποία τελικά αντικαταστάθηκαν.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, η εσωτερική βελτίωση του χλοοτάπητα θα είναι αισθητή από τις πρώτες μέρες, ενώ οπτικά, ο αγωνιστικός χώρος θα …εντυπωσιάζει μετά την πάροδο 20 περίπου ημερών.

Οι παροδικές βροχοπτώσεις, που αναμένονται σύμφωνα με το δελτίο καιρού τις επόμενες μέρες στην περιοχή μας, θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στη γρήγορη αποκατάσταση και την ταχύτερη…ανάρρωση του χλοοτάπητα.

Φυσικά, όλα αυτά δεν επηρεάζουν στο παραμικρό τη διεξαγωγή της αναμέτρησης με την Καλαμάτα για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Προκαλούν όμως αλλαγή στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας. Οι οράνιε θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τον Κυριακάτικο αγώνα στο γήπεδο των Ισθμίων.

Οι ποδοσφαιριστές του κ. Μεσολόγγη θα πατήσουν το χορτάρι του Θώδειου για πρώτη φορά μετά από διάστημα δύο εβδομάδων, ταυτόχρονα με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας.