Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Εργομετρικός έλεγχος στα παιδιά της ακαδημίας της Α.Ε. Χαλανδρίου

Published

on

Στην ΑΕ Χαλανδρίου οι άνθρωποι της Ακαδημίας δουλεύουν ασταμάτητα, έχοντας στόχο, τόσο την εξέλιξη των παιδιών, όσο και στη συνέχεια την προώθησή τους. Έτσι θέλοντας να ελέγξει επίσημα τη φυσική τους κατάσταση αποφάσισε σε συνεργασία με την Life-Ergo , επίσημο συνεργάτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να πραγματοποιήσει, σε προνομιακή τιμή, εργομετρικό έλεγχο στα παιδιά της ακαδημίας.

Δεν είναι τυχαίο που η  διοίκηση του συλλόγου εμπιστεύτηκε τους αθλητές του ανδρικού τμήματος να υποβληθούν σε εργομετρικές εξετάσεις, για ακόμη μια χρονιά στις εγκαταστάσεις του.

Η Life – Ergo θα έρθει στο χώρο της ομάδας, με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που υπάρχουν στον χώρο του αθλητισμού για να προσφέρει έναν πλήρες εργομετρικό έλεγχο, σε αθλητές ηλικίας 10 ετών και άνω για την καταγραφή τις απαιτούμενης εμπέδωση των βασικών στοιχείων του αθλήματος ενασχόλησης, δίνοντας έμφαση στην σωματική μάζα, στην μυϊκή δύναμη & την πλήρη καταγραφή τις φυσικής κατάσταση.

Τι είναι ο εργομετρικός έλεγχος ?
Με τον γενικό όρο » Εργομετρικός έλεγχος » εννοούμε την διαδικασία αξιολόγησης των παραμέτρων φυσικής κατάστασης. Με τον όρο «φυσική κατάσταση» εννοούμε την ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να εκτελέσει συγκεκριμένο μυϊκό έργο. Η έννοια της φυσικής κατάστασης είναι πολυπαραγοντική και συνίσταται από 11 παραμέτρους (καρδιο-αναπνευστική αντοχή, δύναμη, τοπική μυϊκή αντοχή, ευλυγισία, σωματική σύσταση, ταχύτητα, ευκινησία, ισορροπία, συναρμογή, μυϊκή ισχύς, χρόνος αντίδρασης) πολύ περισσότερες από όσες θα πίστευε κανείς στο άκουσμα του όρου φυσική κατάσταση.

Οι μετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της ομάδας :
* Ανθρωπομετρικά : Βάρος, Ύψος, ανάλυση σύστασης σώματος, BMI, BMR, %λίπους, μυϊκή, μάζα, άλιπη μάζα, συνολικά υγρά, επιθυμητά φυσιολογικά όρια.
* Ευλυγισία κάτω άκρων.
* Δύναμης κάτω άκρων.
* Αναλογία δύναμης δεξί, αριστερό πόδι.
* Εκρηκτικής και ελαστικής ισχύος.
* Αξιολόγηση ταχυδύναμης διαμορφώνοντας ανά άθλημα .
* Ταχύτητας 5m – 10m – 20m με φωτοκύτταρα.
* Μεγίστης συχνότητας & προπονητικών εντάσεων.
* Μέγιστης αερόβιας ικανότητας VO2max.
* Ανάλυση βάδιση ορθωντικών πελμάτων ( πελματογράφημα )

Οι ηλικίες που θα πραγματοποιηθούν οι μετρήσεις αφορά παιδιάγεννημένα 2008 και άνω.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να πραγματοποιηθούν μετρήσεις στα παιδιά τους μπορούν να ενημερωθούν για το κόστος και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στη γραμματεία του συλλόγου και τους προπονητές κάθε τμήματος.

 

Eργομετρική αξιολόγηση  Life-Ergo

Internet: www.lifergo.gr E-mail: info@lifergo.gr
Tel /Fax : 210 6811482
Drakogiannopoulos Nikos