Connect with us

Γ Εθνική

Ετοιμάζονται για Super League 2 στον Πανιώνιο

Published

on

Πανιώνιος: Η SL2 φέρνει αλλαγές στα πάντα

Ο Πανιώνιος θα πει το ναι στην πρόσκληση της Super League 2 και στη Νέα Σμύρνη έχουν σηκώσει μανίκια για το πως θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα στους «κυανέρυθρους».

Αυτό που περίμεναν όλοι στη Νέα Σμύρνη έγινε πραγματικότητα. Μια θέση στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Super League 2 άνοιξε και οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να τρέξουν την ομάδα στην Γ’ Εθνική έχουν σηκώσει μανίκια με στόχο αρχικά να συγκεντρώσουν το ποσό των 150.000 ευρώ που χρειάζεται για την εγγυητική επιστολή και στη συνέχεια να τρέξουν την ομάδα στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Το αν θα είναι μόνοι τους ή με άλλους ή άλλοι μόνποι τους είναι μια κουβέντα που δεν είναι της παρούσης, αφού αυτό που προέχει για τον Πανιώνιο είναι να εξασφαλίσει ότι θα αγωνιστεί στην SL2.

 

Να μην γελιόμαστε η Γ’ Εθνική για ομάδες όπως ο Πανιώνιος μπορεί να αποτελέσει «νεκροταφείο». Όσο πιο γρήγορα φύγεις από την εν λόγω κατηγορία τόσο πιο εύκολα δυνητικά μπορείς να βάλεις τις βάσεις για να μπορέσεις κάποια στιγμή να επανέλθει στα στάνταρ που τον έχουν συνηθίσει οι φίλοι του.

 

Το γεγονός ότι ήρθε η πρόσκληση για την SL2 δεν αλλάξε τα δεδομένα που επικρατούν στον σύλλογο. Η διοικούσα επιτροπή που μπήκε από πέρυσι, μια ομάδα Πανιώνιων που αποφάσισε να βγει μπροστα όταν το ποδοσφαιρικό τμήμα έφτασε στο σημείο να κινδυνέψει μέχρι και με αφανισμό, δεν είναι κάποια επιτροπή που της τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια. Οπότε αν περιμένει κανείς από τα παιδιά αυτά να βάλουν εκατομμύρια τότε μάλλον ήρθαν ήμερα στην Ελλάδα.

 

Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει κανένας σωτήρας και αυτό αποδείχτηκε και την περσινή σεζόν. Όταν από τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων η ομάδα καταστράφηκε δεν υπήρξε κανένας να βγει μπροστά ένας από αυτούς τους επενδυτές-επιχειρηματίες που όλοι οι οπαδοί ονειρεύονται. Ούτε παλιός ούτε καινούργιος. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος του Πανιωνίου να το αποδεχτεί και να το καταλάβει.

 

Η διοικούσα επιτροπή είχε ξεκαθαρίσει πως στόχος της ήταν η ομαλή μετάβαση από τα ερασιτεχνικά στις επαγγελματικές κατηγορίες προσπαθώντας παράλληλα να βρει λύση τόσο για το χρέος (που βρέθηκε με την ρύθυμιση που επιτρέπει στον σύλλογο να έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα έχοντας παράλληλα το Δημόσιο συνέταιρο) αλλά και να προσπαθήσει να βρει ανθρώπους που θα συνεισφέρουν με ό’τι μπορεί ο καθένας ώστε ο σύλλογος να ξέρει μέχρι που πατάνε τα πόδια του και κυρίως να είναι ανεξάρτητος.

 

Μακάρι να εμφανιζόταν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει. Και όταν λέμε μεγαλοεπιχειρηματίας εννοούμε επιπέδου Τσακίρη (επειδή αυτός είναι το μέτρο σύκρισης για τον σύλλογο). Τέτοιος δεν υπάρχει δυστυχώς οπότε η διοικούσα επιτροπή έχει επικεντρωθεί στο να βρει ανθρώπους που θα μπούνε συμπαίκτες στην SL2 που θα εγγυηθούν ότι τα λεφτά που θα βάλουν, ακόμα και αν αυτά δεν είναι πολλά, θα είναι αξιόπιστα, θα μπούνε για τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μην ζήσει η ομάδα ξανά στιγμές προηγφούμενων ετών. Και η αλήθεια είναι ότι γίνονται επαφές με ορισμένους ανθρώπους που έχουν δείξει ενδιαφέρον.

 

 

Την ίδια ώρα αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να είναι και ο αγνός φίλαθλος του Πανιωνίου. Και τώρα είναι ώρα ευθύνης και γι αυτούς. Είναι η ώρα να αναμετρηθούν και να αποφασίσουν τι θέλουν, γιατί μέχρι στιγμής η μεγάλη πλειοψηφία ζητάει – και δικαίως- να δει τον Ιστορικό εκεί που του αρμόζει κι εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται. Στην μεγάλη κατηγορία και να παλεύει και να μάχεται για σπουδαία πράγματα. Γι αυτό και ήρθε και για τον κόσμο η ώρα της ευθύνης. Όπως πέρυσι το καλοκαίρι όλο το καλοκαίρι με τους Πάνθηρες μπροστάρηδες έγιναν όλες εκείνες οι ζυμώσεις ώστε να βρεθεί μια λύση, έτσι και τώρα θα πρέπει οι φίλαθλοι να δείξουν έμπρκατα τι θέλουν.

 

Και πως θα το δείξουν; Με την οικονομική στήριξη με τον οποιοδήποτε τρόπο. Είτε μέσω αγοράς εισιτηρίων είτε μέσω διαρκείας (τα οποία αναμένεται άμεσα να τεθούν στην διάθεση του κοινού, μπορεί ακόμα και μέχρι την Δευτέρα να είναι έτοιμα). Άλλωστε φέτος θα μπορεί να δίνει ξανά το παρών στις εξέδρες, κάτι που προφανώς του έχει λείψει μετά από 1,5 χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας.

 

Προσωπικά θεωρώ ότι το ποσό της εγγυητικής θα συγκεντρωθεί και μέχρι την Τετάρτη (που είναι η διορία για την τελική απάντηση) ο Πανιώνιος θα πει ναι στην κλήση της SL2. Από κει και πέρα όπως είναι λογικό με το ναι αυτόματα αλλάζει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας.

 

 

Και αυτό γιατί αλλάζει ο βαθμός δυσκολίας του πρωταθλήματος. Και ο πρώτος στόχος θα είναι μια αξιοπρεπή πορεία που θα του δώσει το δικαίωμα να εξασφαλίσει αρχικά την παρουσία του στην κατηγορία και στη συνέχεια να κοιτάξει αν μπορεί για το κάτι παραπάνω. Αυτό σημαίνει κινήσεις από ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν την κατηγορία και μπορούν να δώσουν εμπειρία ώστε η μετάβαση να είναι όσο γίνεται πιο ομαλή. Και γι αυτούς ο Πανιώνιος ως το μεγάλο όνομα της κατηγορίας αποτελεί κι ένας ελκυστικός προορισμός που τα έχει όλα (brand name, πόλη, κόσμος, πρωταγωνιστικός ρόλος σε ένα νεανικό ρόστερ

ΠΗΓΗ: Gazetta.gr