Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Εύκολη πρόκριση για Διαγόρα

Published

on

Σαν σίφουνας προκρίθηκε στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ο Διαγόρας που επικράτησε με 5-1 του Ηρακλή Θυμιανών στην Χίο. Χατ τρικ από τον Αντώνη Γεωργαλλή, ενώ από ένα τέρμα σκόραραν οι Χατζηκοσμάς και Τσαγκάρης. Ο Πουλιός μείωσε για τον Ηρακλή στην επανάληψη, που έπαιζε και με δέκα παίκτες από το 5΄ λόγω της αποβολής του Ζαμπετάκη.

Το ματς

Η αγωνιστική ανωτερότητα του Διαγόρα στο ματς ήταν φανερά και φάνηκε εξ αρχής. Μόλις στο 5ο λεπτό σε γρήγορη αντεπίθεση του γηραιού, το σουτ του Μαθιού χτύπησε στο χέρι του Ζαμπετάκη Α με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτυ και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων καθώς η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γεωργαλλής βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ανδρέα Σταύρου. Με παίκτη παραπάνω ο Διαγόρας πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα χάνοντας σωρεία ευκαιριών για να πετύχει το δεύτερο γκολ. Εν τέλει το κατάφερε στο 39΄ με τον Μαθιό να βρίσκει εξαιρετικά τον αμαρκάριστο Χατζηκοσμά και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα σε ακόμα μια αντεπίθεση ο Μαθιός με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Γεωργαλλή και ο τελευταίος σε κενή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με το ξεκίνημα της επανάληψης όταν ο ο Πουλιός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αμυντική γραμμή του γηραιού και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέτυχε το 1-3. Η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου έλεγξε απόλυτα το ματς και στην συνέχεια, καταφέρνοντας να πετύχει ακόμα δύο τέρματα. Στο 55΄ ο Μαρίνου βρήκε με ωραία πάσα τον Γεωργαλλή και ο τελευταίος με πλασέ στην αριστερή του γωνία πέτυχε το 1-4 σημειώνοντας παράλληλα και χατ τρικ. Στο 81΄ οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ με τον Τσαγκάρη να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Μαρίνου από δεξιά. Να σημειωθεί πως οι Κυπελλούχοι Δωδεκανήσου είχαν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ.

MVP: Ο Αντώνης Γεωργαλλής σημείωσε χατ τρικ και φυσιολογικά αναδεικνύεται ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Ο Παναγιώτης Μαθιός τον ακολούθησε σε απόδοση δημιουργώντας τα τρία πρώτα γκολ της ομάδας του. Οι συνθέσεις:

Ηρακλής Θυμιανών: Σαββίδης, Ζαμπετάκης Α, Τσαγκώτος, Ποπώλης, Τομάζος, Σίμος, Ζαμπετάκης Ν (84΄ Καΐμακης), Νούρε, Λάιος, Πούλιος, Αφενδής

Διαγόρας (Ανδρέας Σταύρου):Κεφάλας, Πομπού, Παπαδημήτρης (68΄ Κόρλος), Πεταυράκης, Χειμωνέττος, Αθανασίου Α. , Αθανασίου Π. , Χατζηκοσμάς (76΄ Φλεβάρης), Μαρίνου, Μαθιός (63΄ Τσαγκάρης), Γεωργαλλής

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply