Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Ζωφριά: “Να τιμωρούνται οι διαιτητές με διαφάνεια…”

Published

on

Από τη διοίκηση της Ζωφριάς και τον Πρόεδρο Γιώργο Γκούβρα, λάβαμε την παρακάτω επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ Κλέαρχο Τζαφέρη και στον Αρχιδιαιτητή Θοδωρή Τριανταφυλλίδη:
“Αξιότιμε Κύριε Τζαφέρη Κλέαρχε Πρόεδρε  ΕΠΣΔΑ ,
Αξιότιμε Κύριε αρχιδιαιτητή Τριανταφυλλίδη Θοδωρή,
Σε μια εποχή που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μαστίζεται από εξωγενείς παράγοντες χωρίς να υπάρχει  καμία βοήθεια από πουθενά, δυστυχώς σε κάθε αγωνιστική που περνάει διαπιστώνουμε ότι οδεύουμε στην αποτυχία της διοργάνωσης του πρωταθλήματος διότι βασικοί παράγοντες ενδογενείς, επηρεάζουν άμεσα τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Κάποιοι δεν μπορούν να διορθωθούν (τυχόν αδυναμίας ομάδας να συνεχίσει στο πρωτάθλημα) αλλά κάποιοι άλλοι μπορούν (διαιτησία). Έχουν περάσει για εμάς 5 αγωνιστικές πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου και στο τέλος κάθε αγώνα η κουβέντα μας είναι (έλα μωρέ ,ανθρώπινο λάθος είναι, σύμπτωση) όμως, επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις.
Τη μία «δεν βλέπουμε αν πέρασε η μπάλα την γραμμή του τέρματος», την άλλη ανάποδο φάουλ γίνεται κόκκινη, την παρ’ άλλη οφσάιντ ανύπαρκτο, σε κάθε ματς πάντα κάτι θα υπάρχει και πάντα ανθρώπινο λάθος.
Και το πιστεύουμε ότι έτσι είναι, δεν υπάρχει πρόθεση, δηλαδή δεν πιστεύουμε ότι ξαφνικά έρχεται ένας διαιτητής να μας αδικήσει. Όμως κάπως πρέπει και εμείς οι ομάδες να παίρνουμε μια ηθική ικανοποίηση και θεωρούμε ότι όπως εμείς όταν είμαστε σε κακή μέρα χάνουμε το ματς έτσι και οι διαιτητές όταν δεν είναι σε καλή μέρα θα πρέπει να τιμωρούνται πάντα με διαφάνεια.
Ρωτάμε τον κύριο αρχιδιαιτητή πως εξασφαλίζεται αυτό και ποια είναι η τοποθέτησή του.
Εμείς προτείνουμε να υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια παρατηρητής διαιτησίας ,να υπάρχει δημοσιοποίηση στις βαθμολογίες των διαιτητών καθώς και στις τιμωρίες τους, αν υπάρχουν. Κατά αυτό τον τρόπο, κατά την ταπεινή μας γνώμη, θα βοηθηθεί γενικά η διαιτησία και οι διαιτητές να διορθωθούν προς το καλύτερο, αλλά και να μην μένουν ατιμώρητα τα τυχόν λάθη τους.
Και δεν συζητάμε για ανούσια λάθη, αλλά για αυτά που αλλοιώνουν αποτελέσματα, όπως πιστεύουμε εμείς για το χθεσινό παιχνίδι μας.
Επίσης προτείνουμε στους διαιτητές και στους επόπτες όταν δεν αισθάνονται καλά (όπως εχθές κατά ομολογία στο ημίχρονο του αγώνα της κυρίας Τσαγανού ότι δεν αισθάνεται καλά, επικαλούμενη πονοκέφαλο) να ζητάνε αντικατάσταση και όχι να έρχονται για να φεύγουμε εμείς με πονοκέφαλο και ταχυκαρδίες.
Εάν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό όλοι μας, δηλαδή στη διαφάνεια, τότε το μυαλό μας θα κάνει κακές υποθέσεις!
Κύριε Τζαφέρη, κύριε Τριανταφυλλίδη αν έχετε ακόμα καλύτερη πρόταση από τη δική μας που να εξασφαλίζει τη διαφάνεια θα μας βρείτε σύμφωνους και εμάς.
Διευκρινίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωσή μας (παράπονο) δεν έχει να κάνει με αντιπαλότητα με κανένα σωματείο καθώς θεωρούμε ότι όλοι μας στο ίδιο καζάνι βράζουμε, σήμερα εμείς, αύριο εσείς.
Διευκρινίζουμε επίσης ότι ούτε με την Κυρία Τσαγανού έχουμε κάτι προσωπικό απλά θεωρούμε ότι ήταν σε μια… ΚΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γκούβρας Γιώργος”.