Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ηλιούπολη – Χαραυγιακός 2-1

Published

on

Το πάθος και η θέληση της Ηλιούπολης έκρινε το τοπικό ντέρμπι με τον Χαραυγιακό, αφού η «κυανέρυθρη» ομάδα επικράτησε των «νερατζούρι» με 2-1. Οι 1.000 περίπου φίλαθλοι των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν να διεξάγεται ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, με λίγες φάσεις μπροστά από την εστία των δύο τερματοφυλάκων. Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης δεν καταγράφηκε καμία αξιόλογη φάση, όμως τελικά το λάθος του Συμεών στο 30′, όπου και έπιασε την μπάλα με το χέρι, έδωσε την ευκαιρία στον Τζανέτο από την άσπρη βούλα να κάνει το 0-1 για τον Χαραυγιακό στο 31′. Στο 41′ ο ΓΣΗ έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 1-1, όμως το πλασέ του Δωματιώτη στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Κωνσταντάρα έφυγε άουτ. Στο 43′ η επικίνδυνη κεφαλιά του Πασπαλιάρη κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντάρα, ενώ στο 44′ και ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Τζανέτου, ο Νικόλας έκανε κακό τελείωμα και έχασε την ευκαιρία για το 0-2. Στο δεύτερο μέρος οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν το υπέρ τους 0-1, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Καταχανάκη. Στον αντίποδα, η ομάδα του Παύλου Κυριακουλέα είχε απλά δύο υποψίες ευκαιρίας.

 

Όμως μέσα σε δύο λεπτά, άλλαξαν τα πάντα! Συγκεκριμένα στο 74′ και ύστερα από σύγχυση που υπήρξε μέσα στην περιοχή του Χαραυγιακού η μπάλα έφτασε στον Δωματιώτη και περίπου από το ύψος της μεγάλης περιοχής «κεραυνοβόλησε» τον Βακερλή για το 1-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «κυανέρυθρων» η «χρυσή» αλλαγή των γηπεδούχων Γεμιστός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασίστ του Γιαννακόπουλου, όπως και την απουσία της άμυνας του Χαραυγιακού, και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε στο 76′ το 2-1, φέρνοντας «τούμπα» το ματς. Στα τελευταία λεπτά ο Χαραυγιακός προσπάθησε να πιέσει με βαθιά γεμίσματα, χωρίς όμως να πετύχει κάτι αξιόλογο. Το τελικό 2-1 βρήκε την Ηλιούπολη αλλά και τους φιλάθλους της να πανηγυρίζουν έντονα την πολύ μεγάλη νίκη τους απέναντι στον Χαραυγιακό, αφού το ματς αυτό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τοπικά ντέρμπι της Αττικής. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Παπαπέτρου, Γεωργαράκος και Νακόπουλος.

 

Τέλος, έντονα παράπονα για την διαιτησία του Παπαπέτρου εξέφρασαν στα αποδυτήρια οι παίκτες και η διοίκηση του Χαραυγιακού, κατηγορώντας τον πως άφησε το σκληρό παιχνίδι να εξελιχθεί υπέρ της Ηλιούπολης.

 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καταχανάκης, Παπανικολάου, Συμεών, Ρωμανός, Ζιαμπάρας, Γιαννακόπουλος, Ζουμπουνέλης (62′ Γεμιστός), Πασπαλιάρης, Πετρίτσης, Δωματιώτης, Μάκος (72′ Τρυφέρης)

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Κωνσταντάρας (54′ λ. τρ. Βακερλής), Ντότσικας, Παπαδημητρίου, Ράμμος, Γάγγος (46′ Μόνγκα), Τσιούγκος, Νικόλας, Παπαδόπουλος (76′ Μπρούνο), Τσαφταρίδης, Τζανέτος, Καρζής

Κωνσταντίνος Ράπτης (kraptis1449@hotmail.com)

foto: sportifico Xristos xostikidis

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply