Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ηράκλειο – Νέα Ιωνία 2-4

ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΟΔΟΥ

Published

on

Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες η Νέα Ιωνία επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι του 2ου ομίλου της Α ΕΠΣΑ της Α.Ε Ηρακλείου με 4-2 στο δημοτικό γήπεδο Ηρακλείου.

Το ματς ήταν σκληρό από την αρχή με μαρκαρίσματα στα όρια της κίτρινης κάρτας και καμιά ομάδα δεν έπαιρνε επιθετικές πρωτοβουλίες. Η ισορροπία αυτή άλλαξε στο 18 όταν ο Παπαδόπουλος με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντάλα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι όπως ήταν αναμενόμενο, πήραν την κατοχή και στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από ένα σκληρό φάουλ του Νταιφώτη, που είδε την κίτρινη κάρτα, ο Υφαντής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση.

Ο ίδιος παίχτης ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία στο 25 , όταν δεν μπόρεσε να πιάσει ένα γεμάτο σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Και ενώ όλα δείχνανε ότι το Ηράκλειο θα κατάφερνε να ισοφαρίσει, ήρθε ακόμα ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από τον Καλογέρη ο οποίος βρέθηκε ελεύθερος αρκετά έξω από την περιοχή των γηπεδούχος και με ένα άπιαστο ψηλοκρεμαστή σουτ έγραψε το 0-2 και πάγωσε το κατάμεστο γήπεδο στην περιοχή της Πράσινου Λόφου.

Έτσι έκλεισε και το ημίχρονο με τις δυο ομάδες να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο με πολύ ένταση μεταξύ τους αλλά και με την την κερκίδα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο με έντονες μονομαχίες κυρίως στον χώρο του κέντρου. Στο 55ο λεπτό  ο Βακερλής αστόχησε μετά από κεφαλιά από στημένο των γηπεδούχων, δημιουργώντας προσδοκίες για αντίδραση των γηπεδούχων ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως μετά από λάθος της άμυνας, ο  Νησαριώτης πλάσαρε εύστοχα τον Ντάλα στο 78 και η φιλοξενούμενοι κλείδωσαν τους 3 βαθμούς. Στην αμέσως επόμενη φάση η Νέα Ιωνία εκμεταλλεύεται ακόμα ένα λάθος της άμυνας και δίνει διαστάσεις θριάμβου στο ντέρμπι με τον Κομνηνό.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρούν ένα τέρμα με τον Γκρέμι, από κοντινή κεφαλιά και εν τέλει στο 86 να διαμορφώσουν το τελικό 2-4 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Υφαντή. Το παιχνίδι τελείωσε με μικρή καθυστέρηση λόγω έντασης στις κερκίδες και η ομάδα της Νέας Ιωνίας πανηγύρισε μια τεράστια νίκη.

Διαιτήτευσε ο  κ.Παναγιωτάρας με βοηθούς τους Ισαάκ και Καραγιώργο.

ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ντάλας, Ηλιακίδης (83′ Τελχάι), Καλιακούδας, Λιαπίδης (83′ Ιωαννίδης), Βακερλής, Τουγουντζόγλου, Υφαντής, Χρήστου, Σταυρογιάννης, Αντωνόπουλος, Αυγέρης (64′ Γκρέμι)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Παπουτσής, Φραντζέσκος, Γκρόσιος, Σιγάλας, Νταϊφώτης, Μπανιάς (81′ Αχμέτ), Κομνηνός (81′ Ντούνης), Παπαδόπουλος, Ντυρμίσι (61′ Ούτσικας), Καλογερής (75′ Νησαριώτης), Σισέ.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Παπαστεφάνου