Connect with us

stoplekto

Ηρακλής Νίκαιας κατά διαιτητή Γεωργόπουλου Β.

Published

on

Μακροσκελέστατη ανακοίνωση διαμαρτυρίας μας υπέβαλε ο Ηρακλής Νίκαιας, αναφορικά με τη  διαιτησία του Γεωργόπουλου Β. στον αγώνα  πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή με τον Ατρόμητο Κερατσινίου και την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου Φώτης Κοκόσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

” Κατόπιν πολυήμερου προβληματισμού και πολύωρων συζητήσεων μεταξύ των μελών της διοίκησης,αναφορικά με το παιχνίδι του Ηρακλή της προηγούμενης Κυριακής απέναντι στην ομάδα του Ατρομήτου Κερατσινίου,σύσσωμη η διοίκηση του Ηρακλή Νικαίας επιθυμεί να δηλώσει δημόσια την έντονη δυσαρέσκεια της αναφορικά με την διαιτησία του Κου Γεωργόπουλου Β. στην εν λόγω αναμέτρηση. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε όλοι οι παράγοντες του Ηρακλή,καθώς και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας που παρευρέθησαν την Κυριακή στο γήπεδο της χαραυγής, πως η διαιτησία του προαναφερθέντος διαιτητή,κατέστη μη ικανή ώστε να ρυθμίσει ομαλά τα τεκτενόμενα και την έκβαση του αγώνα, ούτε να σταθεί στο ύψος της περίστασης της εν λόγω αναμέτρησης και να ανταποκριθεί όπως θα άρμοζε, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο πειθαρχικό σκέλος. Μέλημα της διοίκησης του Ηρακλή είναι η κοσμιότητα τόσο των παραγόντων όσο και των παιχτών της ομάδας και γι’ αυτό τον λόγο θεωρούν απαράδεκτο κάποιες διαιτητικές πρακτικές να εξοργίζουν παίχτες και εκπροσώπους της ομάδας μας και να καταλήγουμε μεσοβδόμαδα να τους βλέπουμε στις ανακοινώσεις της ένωσης τιμωρημένους για πειθαρχικά παραπτώματα.

Συγκεκριμένα,δεν είναι πρέπον, ο διαιτητής να λαμβάνει υπόψη του τις υποδείξεις του βοηθού και να ακυρώνει γκολ της ομάδας μας ως αντικανονικό, άλλα σε επόμενη φάση να αγνοεί τις υποδείξεις του βοηθού επιδεικτικά, αρνούμενος τον καταλογισμό καθαρού πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, λέγοντας σε όλους τους διαμαρτυρόμενους πως αυτός είναι που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, παρά τις οποιεσδήποτε αντίθετες,αλλά βάσιμες, υποδείξεις προς εκείνον.Επίσης δυσάρεστο είναι να βλέπεις να περνάει στα « ψιλά» ,όταν ο τερματοφύλακας της ομάδας του Ατρομήτου φέρεται απειλητικά και ειρωνικά στον επιθετικό του Ηρακλή και ενώ χτυπάει τον τελευταίο στο πρόσωπο, να πέφτει στο χορτάρι «χτυπημένος» από « υψηλή τάση» κάνοντας θέατρο για να αποφύγει την αποβολή.Ανάρμοστο θεωρούμε επίσης και την εικόνα παίχτης του Ατρομήτου να κάθεται επάνω στην μπάλα του αγώνα, ενώ λαμβάνει χώρα το παιχνίδι,παρακωλύοντας τον παίχτη μας να εκτελέσει φάουλ και χλευάζοντας τον , πράγμα βέβαια επόμενο, καθώς μένει απαρατήρητος και ατιμώρητος καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Θεωρούμε άδικο για το σύνολο του πειραϊκού ποδοσφαίρου την παρακολούθηση τέτοιων φαινομένων και ατυχών διαιτησιών και πιστεύουμε πως κύριο μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι η προαγωγή του αθλήματος στην περιοχή μας με κάθε τρόπο και όχι η «πρόκληση πικρίας και δυσαρέσκειας»,απέναντι 1)στους παράγοντες των ομάδων, που δαπανούν χρήμα και χρόνο για να το υπηρετήσουν, 2)στους παίχτες που αψηφώντας τις δυσκολίες θυσιάζουν ακόμα και την προσωπική τους ζωή για το άθλημα και 3) στο φίλαθλο κόσμο που τους ακολουθεί, η οποία θα προκύπτει από ατυχείς δαιτητικές αποφάσεις και κρίσεις.

Σαν διοίκηση θεωρούμε πως ο χρόνος μας θα πρέπει να θυσιάζεται σε εποικοδομητικές ενασχολήσεις και συζητήσεις και σαφώς όχι στο σχολιασμό δυσάρεστων και ατυχών καταστάσεων ,όπως ούτε και σε δημοσιεύσεις διαμαρτυριών .

Ευχόμαστε στο μέλλον καμία πειραική ομάδα να μην ζήσει παρόμοια απογοήτευση , όπως αυτή που έζησε η δική μας την προήγουμενη κυριακή και να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα στη συνέχεια του πρωταθλήματος τα οποία το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αμαυρώνουν την εικόνα του πειραικού ποδοσφαίρου.

Υστερόγραφο: 

Σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ο διαιτητής δεν πρέπει να διαδραματίζει ρόλο πρωταγωνιστή,αλλά ρυθμιστή και η έλειψη τηλεοπτικής κάλυψης/βιντεοσκόπησης δεν σημαίνει πως δίνει το δικαίωμα σε ανάρμοστες συμπεριφορές στον οποιονδήποτε εντός του γηπέδου.Ο σεβασμός πρέπει να θεωρείται δεδομένος και να είναι πάντα αμοιβαίος. Σωστή απόλυτα και η πιστή τήρηση του πειθαρχικού κώδικα, αλλά θα ήταν πιο δίκαιο εφόσον τιμωρούνται οι εμπλεκόμενοι βάση των αναγραφομένων του φύλλου αγώνα , χωρίς να έχουν το δικαίωμα της απολογίας απέναντι στα πειθαρχικά όργανα, να αναγράφεται υποχρεωτικά στο φ.α. από τον εκάστοτε διαιτητή και η αιτία πρόκλησης της εκάστοτε ανάρμοστης και πειθαρχικά ελεγχόμενης συμπεριφοράς, ώστε και η πειθαρχική επιτροπή να έχει ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.

Εκ της διοικήσεως, Ο Γ.Γραμματέας Φώτης Ν. Κοκόσης”.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply