Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Η Κηφισιά είναι η νέα Κυπελλούχος ΕΠΣΑ, 2-0 την Αγία Παρασκευή!

Published

on

Πέρασαν πέντε χρόνια και σίγουρα αρκετά πρόσωπα έχουν αλλάξει από εκείνη την ομάδα η οποία είχε επικρατήσει του Αιγάλεω στη διαδικασία των πέναλτι κατακτώντας το Κύπελλο ΕΠΣΑ.

Η Κηφισιά ωστόσο έδειξε πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία αφού χάρη σε δυο γκολ του Φώτη Καιμακαμούδη (54′,57′) κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣΑ επικρατώντας στον μεγάλο τελικό 2-0 της Αγίας Παρασκευής.

Η διαφορά ποιότητας και κατηγορίας ανάμεσα στις δυο ομάδες μπορεί να μην έπαιξε σπουδαίο ρόλο, αλλά ήταν καταλυτικός παράγοντας στη διακύμανση του αγώνα, με δεδομένο ότι η Κηφισιά “χτύπησε” σε καίρια σημεία πετυχαίνοντας δυο γρήγορα γκολ σε διάστημα 3′.

Η ομάδα του Ηλία Καλοπήτα ήξερε τι αναζήτησε στο γήπεδο και αφού παρουσιάστηκε διαβασμένη περιορίζοντας τα επιθετικά ατού των μελανόλευκων, πήρε αυτό που ήθελε από το ματς.

Από την άλλη, η Αγία Παρασκευή είχε τις στιγμές της όμως η εμπειρία των παικτών της Κηφισιάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Το τελικό αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο αφού οι Κηφισιώτες με την εμπειρία τους και τη σωστή διαχείριση σήκωσαν ψηλά στον ουρανό του Περιστερίου το Κύπελλο ΕΠΣΑ.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα στο α’ μέρος οι φάσεις που σημειώθηκαν ήταν ελάχιστες, με την Κηφισιά στην επανάληψη να πετυχαίνει νωρίς τα δυο γκολ.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ηλία Καλοπήτα έδωσαν χώρο στη Σάντα που απείλησε κυρίως από στημένες φάσεις, από τις οποίες ωστόσο δεν προήλθε η μεγάλη φάση.

Ως εκ τούτου το τελικό 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Κηφισιά πανηγύρισε το τρόπαιο.

ΡΟΗ ΑΓΩΝΑ
2′ Σουτ του Κοβάνη η μπάλα αουτ
7′ Μεγάλη φάση για την Κηφισιά με τον Παναγιωτόπουλου να περνάει δυο παίκτες όμως το σουτ που έκανε ανακόπηκε από τους αμυντικούς.

Σε αυτά τα πρώτα λεπτά η Κηφισιά προσπαθεί να αναπτυχθεί χωρίς αποτέλεσμα με την Αγία να έχει στόχο να χτυπήσει στη κόντρα
22′ Ο Τζίτζης όπλισε και ήταν έτοιμος να σουτάρει όμως ο Σκουλουδάκης έδιωξε την τελευταία στιγμή.
32′ Ο Καιμακαμουδης στρώνει στον Τεγούση, με τον αρχηγό της Κηφισιάς να σουτάρει εκτός περιοχής και τη μπάλα να φεύγει αουτ
35′ Καλή στιγμή για την Κηφισιά. Μετά από κόρνερ του Παναγιωτόπουλου και άστοχη έξοδο του Τικταπανίδη η κεφαλιά του Τζέλι πέρασε άουτ.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ

48′ Σουτ του Παναγιωτόπουλου μετά από γύρισμα του Τσαφταρίδη ο Τικταπανίδης διώχνει
54′ ΓΚΟΛ Η ΚΗΦΙΣΙΑ. Μετά απο καλοχτυπημένο φαουλ του Τεγούση, ο Μειμαρογλου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Καιμακαμούδης με προβολή έκανε το 1-0.
ΓΚΟΛ Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΤΟ 57‘. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Παναγιωτόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Καιμακαμούδη ο οποίος με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράφει το 2-0
77′ Μεγάλη φάση για την Αγία Παρασκευή. Μετά από σέντρα του Δρόση στο δεύτερο δοκάρι ο Κοβάνης νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς της Κηφισιά όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στην αγκαλιά του Κυρίτση

88’ Σέντρα Τζίτζη από δεξιά η μπάλα περνάει από πολλά σώματα και καταλήγει πλάγιο

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Καλοπήτας) Κυρίτσης, Τσερέκεζος (80’Έσλερ), Σκουλουδάκης (46′ Ρεντζής) Μειμαρογλου, Καρακώστας, Τζέλι, Τεγούσης, Αυγουστάτος (46′ Τσαφταρίδης), Καιμακαμούδης, Παναγιωτόπουλος (74′ Ζέλο), Καραμπας.
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος) Τικταπανίδης, Χατζίου, Σκλαβενίτης (60′ Μπαρδούσης), Βελέντζας, Μαυρομματάκης , Τσοπανάκος (66′ Μπαλατσούρας), Τζίτζης, Κοβάνης, Λαζόπουλος (76′ Ντιντιφας).Παναγόπουλος, Παπαευθυμίου (60′ Δρόσης).