Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ηττημένη, αλλά…. περήφανη η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων

Published

on

Γράφει ο Σωτήρης Νικητάκης

Με την κανονική διάρκεια όλων των ομίλων της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών να έχει ήδη ολοκληρωθεί, ξεκινούν πλέον οι αγώνες των play off και των μπαράζ υποβιβασμού, ματς που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα βάλουν «πλώρη» για τις εθνικές κατηγορίες και ποιες θα αναγκαστούν να αγωνίζονται του χρόνου μία κατηγορία χαμηλότερα.

 

Ωστόσο, εμείς θα σταθούμε σε ένα ίσως… λιγότερο «σημαντικό» παιχνίδι, που διεξήχθη στο γήπεδο της Ηλιούπολης το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής, για την τελευταία αγωνιστική του τετάρτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας. Εκεί, η τοπική Διάνα, υποδέχτηκε την Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, η οποία επέλεξε να αγωνιστεί με μία όχι συνηθισμένη, αλλά ιδιαίτερη σύνθεση.

 

Μία Ελπίδα, η οποία φέτος γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα πενήντα χρόνια ζωής της, κατακτώντας την τρίτη θέση του ομίλου της, θέση που είναι η καλύτερη που έχει κατακτήσει η ομάδα ποτέ ως τώρα…

 

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Θανάσης Βάλσαμος, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας που τρέχουν τα θέματα της ακαδημίας, επέλεξε να ρίξει στη «μάχη» μία πλειάδα από φέρελπις νεαρούς, οι οποίοι πήραν την ευκαιρία τους, όντας ενεργά στελέχη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Μίας υποδομής η οποία αριθμεί συνολικά 342 αθλητές, 21 αγωνιστικά τμήματα και 7 ενεργά τμήματα στις κατηγορίες υποδομών της ΕΠΣΑ.

 

Χαρακτηριστική είναι η ενδεκάδα της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι:

Φανουργιάκης, Σπυρόπουλος (53′ Ζενουλάρι), Γιαμαρέλος, Δούκας, Ντερτινής, Κασνέτσι (53′ Τσιαμπόκαλος), Λάνη, Πάσχος (67′ Παπακωνσταντίνου), Ροκανάς (88′ Κίτσος), Φούντας (88′ Φρόκου), Γεωργακόπουλος.

 

Από αυτούς, δύο παίκτες είναι του 2003 (Σπυρόπουλος και Ροκανάς). Ένας του 2004 (Ντερτινής), έξι παίκτες είναι γεννημένοι το 2006 (Φρόκου, Παπακωνσταντίνου, Κίτσος, Τσιαμπόκαλος, Ζενουλάρι, Γιαμαρέλος), ενώ αγωνίστηκε ως βασικός και ο Ερμής Κασνέτσι, ο οποίος είναι γεννημένος το 2007! Το παιχνίδι αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί εξαίρεση, ωστόσο το γεγονός ότι έχουν αγωνιστεί φέτος 22 παίκτες γεννημένοι από το 2003 και μετά, είναι ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται στην ακαδημία και πως η ομάδα πιστεύει τα δικά της παιδιά. Άλλωστε τρεις νεαροί, (Παππάς 2003, Κοτταρίδης 2003, Ντερτινής 2004), αποτέλεσαν βασικά στελέχη της φετινής εξαιρετικής πορείας της ομάδας.

 

Το τελικό 5-0 του αγώνα στη Διάνα, μάλλον θα ξεπεραστεί γρήγορα, καθώς τα νέα παιδιά που πήραν την ευκαιρία δεν θα ξεχάσουν εύκολα την πρώτη τους συμμετοχή στην πρώτη ομάδα…

 

Σίγουρα το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο από την πρώτη συμμετοχή αυτών των νέων παιδιών. Άσχημα αποτελέσματα και μεγάλες ήττες μπορεί να έρθουν, αλλά οι δρόμοι για σημαντικές επιτυχίες δείχνουν έτοιμοι να ανοίξουν. Η Ελπίδα έδειξε ότι εμπιστεύεται την ακαδημία της, κάτι που πρέπει να γίνει συνολικά από όλες τις ομάδες και να πάψει να είναι «αναγκαίο κακό» η συμμετοχή των μικρών στις αρχικές ενδεκάδες των συλλόγων. Αντιθέτως, να γίνεται από δική τους επιλογή και εμπιστοσύνη προς αυτούς. Γιατί από αυτό, μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάμε!