Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Η άνοδος στον Άφοβο – Συνολικά 4-2 τον Άγιο Θωμά

Published

on

Ο Άφοβος πήρε τελικά το εισιτήριο της ανόδου για την Α’ κατηγορία της Αθήνας αφού επικράτησε συνολικά 4-2 του Αγίου Θωμά στον Ήφαιστο στο εξ αναβολής δεύτερο ημίχρονο. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας είχε διακοπεί στο ημίχρονο από τον διαιτητή Παπαπέτρου, τότε, λόγω σοβαρών επεισοδίων εντός αλλά και εκτός γηπέδου στις 23 Μαΐου. Στο πρώτο μέρος η ομάδα των Σεπολίων είχε επικρατήσει 2-1 χάρις τα δύο τέρματα του Καργιώτη στο 29′ και το 33′ ενώ ο σύλλογος από το Γουδί είχε μειώσει στο 37′ χάρις τον Δημήτρη Θύμιο.

Στο δεύτερο σκέλος που παίχτηκε σήμερα (3/6), ξανά στο γήπεδο του Περιστερίου αλλά κεκλεισμένων των θυρών, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι. Οι ‘πορτοκαλί’ ήταν με την πλάτη στον τοίχο εξαρχής και ξεκίνησαν τον αγώνα σκοράροντας. Συγκεκριμένα στο 48′ δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ του Πετρόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να μαζέψει την μπάλα έπειτα από το δοκάρι του Δημήτρη Θύμιου και Αναστασάκης με διπλή προσπάθεια (η πρώτη στο δοκάρι) ισοφάρισε σε 2-2 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Πέντε λεπτά αργότερα ο έμπειρος επιθετικός απώλεσε μοναδικό τετ α τετ σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για την άτσαλη έξοδο του πορτιέρο του Αφόβου. Το συγκρότημα του Κώστα Τσινιά συνέχιζε να πιέζει, έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με σουτ των Δ. Θύμιου και Φ. Ζαρκαδούλα δείχνοντας  κυρίαρχη και έτοιμη για την ολική ανατροπή. Όμως οι κυανόλευκοι παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χρυσικού, αντέδρασαν στο 70′ και σκόραραν για το 3-2 με κεφαλιά του Γιώργου Ξούρα έπειτα από φάουλ του Κωστάλα στο δεύτερο δοκάρι. Οι παίκτες του Αυγέρη Πάσχου δεν σταμάτησαν εκεί και δύο λεπτά αργότερα ο Καργιώτης τρύπωσε στην αντίπαλη άμυνα και από κοντά σημείωσε το τελικό 4-2. Στο υπόλοιπο τέταρτο και κάτι, ο Άι Θωμάς προσπάθησε να απαντήσει αλλά ο Πετρόπουλος απομάκρυνε σωτήρια στο 76′ και στο 77′ δύο καλά σουτ των Φ. Ζαρκαδούλα και Τσινιά. Τέλος στο 81′ ο Μυλωνάς πρόλαβε τον Αναστασάκη πριν μειώσει και βάλλει νέο ενδιαφέρον στα αδιάφορα και για τις δύο ομάδες εναπομείναντα λεπτά.

Διαιτητές: Παππάς, Τουμπακάρης, Κουντουρέλλης (Καλοί).

Άφοβος (Αυγέρης Πάσχος): Χρυσικός, Μυλωνάς, Μουδάτσος, Ξούρας Γ., Χνάρης, Γεωργιάδης, Καργιώτης, Χριστοφορίδης, Κωστάλας, Ηλιόπουλος (89′ Καρτσωνάκης), Σαλίτα (46′ Πετρόπουλος).

Άγ.Θωμάς (Κώστας Τσινιάς): Χρυσικός, Ζαρκαδούλας Φ., Αλικάι, Γεωργιάδης, Θύμιος Γ., Σούφλας (46′ Φασίτσας, 86′ Ζαρκαδούλας Γ.), Θύμιος Δ., Χάβος (86′ Παπανικολάου), Κατσαρός, Τσινιάς, Αναστασάκης.