Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Η ακτινογραφία της Α΄ΕΠΣΑ

Published

on

Σε 15 ημέρες περίπου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΑ, με τη σημερινή κλήρωση να δείχνει τους αντιπάλους όλων των ομάδων…

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τους 4 ομίλους, με μερικές υποσημειώσεις. Αρχικά πρόκειται για καθαρά προσωπικές εκτιμήσεις του υπογράφοντος, με τις πιθανότητες να πέσει έξω να είναι αρκετές. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση προώθησης ή υποτίμησης κάποιας ομάδας, και η εκτίμηση γίνεται με βάση τις κινήσεις που έχουν γίνει και την εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες. Στην πορεία μπορεί να αλλάξουν πολλά…

Ξεκινάμε λοιπόν…

1ος όμιλος

Σε αυτό τον όμιλο η Αγία Παρασκευή δείχνει να έχει ένα προβάδισμα, χωρίς όμως να μπορεί να χαρακτηριστεί ακλόνητο φαβορί.

Από εκεί και μετά οι δυνατοί Αγιοι Ανάργυροι, ο Ολυμπιακός Λιοσίων που είναι παραδοσιακή δύναμη, ο ιδιαίτερα ενισχυμένος Αγιαξ Ταύρου, η δυνατή Δόξα Βύρωνος, και ο επίσης δυνατός Αγιος Δημήτριος αναμένεται να έχουν μια δυναμική παρουσία.

Ερωτηματικό αποτελεί ο ΑΟ Περιστερίου, που θέλει να επαναλάβει την εκπληκτική περυσινή πορεία αλλά είναι άγνωστο αν μπορεί να καταφέρει κάτι παρόμοιο.

Ενδιαφέρον θα έχει και η πορεία της Δάφνης Παλαιού Φαλήρου που πέρυσι εξέπληξε πολύ κόσμο με την εξαιρετική παρουσία της.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέες ποσότητες οι Λυκόβρυση, Ανθούπολη και Κένταυρος Βριλησσίων, που πλέον έχουν και την ‘εστω και μικρή εμπειρία της κατηγορίας.

2ος όμιλος

Ισως ο πιο ισορροπημένος όμιλος, αφού οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι ελάχιστες.

Ενα ελαφρύ προβάδισμα δείχνουν να έχουν ο παραδοσιακά πολύ δυνατός Χολαργός και η ενισχυμένη Νέα Ιωνία. Ομως δεν μπορούν να αγνοηθούν τα πολύ δυνατά Σούρμενα, ενώ ιδιαίτερα υπολογίσιμοι δείχνουν ο ΓΣ Αργυρούπολης, ο Αθηναϊκός και ο Ατταλος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία του Ηρακλείου που κινείται πλέον με άλλο τρόπο πλεύσης, ενώ Αγία Ελεούσα και Αστέρας Ζωγράφου φιλοδοξούν να έχουν καλή πορεία, σε ένα δύσκολο πάντως όμιλο.

Τέλος, τα Βριλήσσια και τα Πετράλωνα δείχνουν να βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση, χωρίς σε καμία περίπτωση να θεωρούνται ξεγραμμένοι.

3ος όμιλος

Σε αυτό το όμιλο δείχνει να υπάρχει φαβορί, και αυτός είναι ο Αρης Πετρούπολης, που έχει δημιουργήσει ένα πανίσχυρο ρόστερ.

Δεν θα έχει πάντως εύκολο έργο, αφού ο πολύ δυνατός Ηλυσιακός και οι παραδοσιακά πρωταγωνιστές Τράχωνες έχουν στόχο και αυτοί την πρώτη θέση.

Από εκεί και ύστερα οι διαφορές των ομάδων είναι ελάχιστες. Το Παλαιό Φάληρο και η Κηπούπολη δείχνουν σε καλή κατάσταση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία του Μικρασιατικού με το νέο πρότζεκτ που επιχειρείται. Αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρυσι δείχνουν Πανερυθραϊκός και Καματερό, ενώ πολλή δουλειά δείχνουν να θέλουν ΑΟ Ιλίου και Βύρωνας.

4ος όμιλος

Μεγάλο το ενδιαφέρον και σε αυτό τον όμιλο, με τρεις ομάδες να δείχνουν πως έχουν το προβάδισμα.

Η μόνιμη πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια Διάνα Ηλιούπολης, και οι ιδιαίτερα ενισχυμένοι Χαϊδάρι και Χαλάνδρι δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν την πρώτη θέση.

Από εκεί και μετά ο Ηφαιστος που έχει αλλάξει αρκετά το ρόστερ και φιλοδοξεί να έχει καλή πορεία και η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων για την οποία ισχύει ότι και για τον Ηφαιστο, δείχνουν ικανοί να ακολουθήσουν, όπως και τα Μελίσσια που αποτελούν ένα δυνατό σύνολο.

Ερωτηματικά αποτελούν η Θύελλα Αγίου Δημητρίου με το μόνιμο γηπεδικό πρόβλημα, και ο Παπάγος που έχει πάντως σταθερό ρόστερ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία του Γαλατικού Χωριού που ονομάζεται Απόλλων Χαλανδρίου και ακολουθεί απαρέγκλητα την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία.

Τέλος, λίγο πίσω από τους υπόλοιπους δείχνει να είναι ο Ιάσωνας, που παραμένει πιστός στις αρχές του και στην χρησιμοποίηση σχεδόν αποκλειστικά νεαρών ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ιδιαίτερα αναπτυγμένες ακαδημίες του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΚΗΣ