Connect with us

Γ Εθνική

Η ανακοίνωση της Νέας Ιωνίας για το ματς με Καραβά

Published

on

Τον πρώτο της αγώνα στη διαδικασία των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική δίνει την Κυριακή η Νέα Ιωνία, η οποία στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων θα αντιμετωπίσει τον Καραβά.

Η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση…

Μπαράζ ανόδου Γ Εθνικής:
Κυριακή 28 Απριλίου (17.00)Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων.(αλλαγή έδρας)

“Α.Ο.Νέας Ιωνίας – Α.Ο.Καραβά Πειραιά”

Η ομάδα που αντιμετωπίζουμε
ιδρύθηκε το 1927 με την ονομασία «Αθλητική Ένωση Καραβά» και το 1969 έλαβε τη σημερινή του ονομασία, «Αθλητικός Όμιλος Καραβά».
Με το τέλος της κατοχής αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ε.Π.Ο. και στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Πειραιά την αγωνιστική περίοδο 1945-46, ξεκινώντας έκτοτε την επίσημη αγωνιστική του δράση.
Στις 9 Οκτωβρίου του 1949 και ενώ αποτελούσε ομάδα Β΄ κατηγορίας, έκανε την έκπληξη και απέκλεισε από το Κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 1949-50 την Α.Ε. Νίκαιας, ομάδα Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Την αγωνιστική περίοδο 1964-65 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφαία κατηγορία των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Πειραιά, την Α΄ Κατηγορία. Την αγωνιστική περίοδο 2017-18 έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Πειραιά,όπου επικρατώντας με 1-0 του Εθνικού και αναδείχθηκε κυπελλούχος.Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 αναδείχθηκε τριταθλητής στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πειραιά και πανηγύρισε την ιστορική του άνοδο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας αγωνίστηκε για δύο σεζόν, το 2020-21 και το 2021-22, ως 4η και ως 3η τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αντίστοιχα, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό. Από τη σεζόν 2022-23 αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πειραιά. Τη σεζόν 2023-24 απέκλεισε με 3-1 στο γήπεδο της Νίκαιας τον Ατρόμητο Πειραιά, ομάδα Γ΄ Εθνικής και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πειραιά για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Ευχόμαστε να γίνει ένας αγώνας αντάξιος των δύο ιστορικών συλλόγων.

Σας περιμένουμε να ενισχύσετε με την παρουσία σας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας.

Στους αγώνες”ανόδου” δεν ισχύουν οι κάρτες διαρκείας.