Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Π.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων διαιτητών

Published

on

Από τον πρόεδρο της ΑΕ Σαλαμίνας Πέτρο Αναστασίου λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση της σύνταξης αυτής της επιστολής, στην προσπάθεια μου να εκφράσω την οργή, τη θλίψη και την ντροπή που νιώθω για όσα συνέβησαν στον αγώνα μπαράζ εφηβικού ΑΜΦΙΑΛΗ-ΑΕΣ. με διαιτητή τον Σφούνο Γ., ο οποίος ορίστηκε εκτάκτως και τελευταία στιγμή, όπως μου δήλωσε προσωπικά ο ίδιος , δυσανασχετώντας, κατά την είσοδο του στο γήπεδο.

Αυτή η “συγκυριακή” αντικατάσταση, στάθηκε ικανή να ανατρέψει όλα αυτά που τόσο καιρό, σε τόσο δύσκολες εποχές, προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους νεαρούς αθλητές μας, αγάπη και σεβασμό για το Ερασιτεχνικό Πειραϊκό Ποδόσφαιρο. Πώς μπορεί να σεβαστεί ένας αθλητής τον υποτιθέμενο ‘ΑΡΧΩΝ’ του αγώνα, όταν από την έναρξη και για πολλές ακόμα ώρες μετά την λήξη του αγώνα τον ειρωνεύεται, προσβάλει τον ίδιο τον αθλητή και τον προπονητή του, τον κάνει να ντρέπεται που κάλεσε τους γονείς του στο γήπεδο.

Πώς μπορεί οποιοσδήποτε να σεβαστεί αυτόν που για πολλές ώρες μετά τη λήξη χρησιμοποιεί το Φύλλο Αγώνα, αραδιάζοντας ψέματα και υπερβολές,, που βέβαια θα ανατραπούν εύκολα αφού η ΕΠΣΠ δια των παρόντων αντιπροσώπων της έχει πλήρη επίγνωση για το τι και πώς ακριβώς συνέβη. Αυτόν που δε σεβάστηκε ούτε τον Κο Μαρούλη Α. τον οποίο κράτησε αδικαιολόγητα σε ομηρία, μαζί με εμάς ,για πολλές ώρες μετά τη λήξη του αγώνα.

Την απαράδεκτη συμπεριφορά του ατόμου αυτού, την προκλητική του συμπεριφορά απέναντι σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες ομάδων δηλαδή όλων αυτών που αντιπροσωπεύουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την έχω βιώσει και άλλες φορές δυστυχώς και μάλιστα κάθε φορά, που είχα την ατυχία να τον συναντήσω. Δεν αναφέρομαι φυσικά για τις ικανότητες τους ως διαιτητής, αυτό ας το κρίνουν οι αξιολογούντες. Αυτό το άτομο δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να έρχεται σε επαφή με αθλητές και ιδίως με παιδιά, γιατί καταστρέφει στα μάτια τους κάθε τι καλό που αντιπροσωπεύει το Πειραϊκό Ποδόσφαιρο.

Νιώθω οργή σαν μέλος του Πειραϊκού Ποδοσφαίρου που το συγκεκριμένο άτομο κατέστρεψε μια τέτοια ημέρα.

Νιώθω θλίψη που διαπιστώνω ότι η ΕΠΣΠ δεν μπορεί να προστατέψει τα μέλη της από τέτοια άτομα.

Νιώθω ντροπή που σαν Πρόεδρος δεν μπόρεσα να προστατεύσω την ομάδα μου και τους αθλητές μου από αυτόν.

Αλλά κυρίως νιώθω ντροπή σαν γονιός, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω στο γιό μου, γιατί οι προσπάθειες του, οι στερήσεις και η αγωνία του μετατράπηκαν σε απέχθεια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτούς που το υπηρετούν.»