Connect with us

stoplekto

Η Β’ ΕΠΣΑ με τη ματιά του Θανάση…

Published

on

Μαζί με την Α’ κατηγορία, αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει και το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ, με μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος συμμετέχουν 46 ομάδες, χωρισμένες σε τρεις ομίλους. Ο 1ος και ο 2ος έχουν από 15 ομάδες, ενώ ο 3ος έχει 16.Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου ανεβαίνουν απευθείας. Προβλέπεται αγώνας μπαράζ μεταξύ του 2ου και του 3ου σε κάθε όμιλο, αν η μεταξύ τους διαφορά είναι μέχρι και δύο βαθμούς. Αν είναι παραπάνω, ανεβαινει απευθείας ο 2ος. Το μπαράζ γίνεται στην έδρα του 2ου, που θα έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας. Θα υποβιβαστούν 8 ομάδες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν σε 14η και 15η θέση, όπως και η 16η του 3ου ομίλου. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους για να υποβιβαστεί μια ακόμη. Όπως και στην Α κατηγορία, αν υποβιβαστεί ομάδα ή ομάδες της Αθήνας από την Γ Εθνική, θα συμπαρασύρουν ανάλογο αριθμό ομάδων. Ας δούμε τι θα δούμε το Σαββατοκύριακο..

1ος όμιλος

Τέσσερα ματς θα γίνουν το Σάββατο. Το μεγάλο φαβορί του ομίλου, ο Άγιος Θωμάς θα υποδεχτεί στο γήπεδο Ζωγράφου την νεοφώτιστη Πέρα Κλουμπ που θέλει να έχει σημαντική παρουσία στον όμιλο. Ο φιλόδοξος φέτος Νεοπεντελικός θα υποδεχτεί το δυνατό Καλαμάκι, ενώ ο Φωστήρας Ηλιούπολης που θέλει να επιστρέψει άμεσα στην πρώτη κατηγορία υποδέχεται την ΑΕ Μεταμόρφωσης που θέλει να αποφύγει τις περσινές περιπέτειες.. Ο Φοίνικας Περιστερίου που δείχνει πώς θα είναι από τους πρωταγωνιστές θα υποδεχτεί την αξιόμαχη Ιεράπολη. Την Κυριακή ο Κεραυνός Γλυφάδας θα υποδεχτεί την Δάφνη Αθηνών που δείχνει να βρίσκεται πίσω σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Ο αγώνας αυτός έχει μια ιδιαιτερότητα, αφού ο προπονητής του Κεραυνού Χρήστος Κώτσης θα αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του. Ο Κολωνός θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΝΑ, και ο Άρης Καλαμακίου τον Υμηττό.

2ος όμιλος

Πέντε αγώνες θα γίνουν το Σάββατο. Ο ΓΣ Καισαριανής θα υποδεχτεί τον Γαλαξία σε ένα ματς μεταξύ δύο νεοφωτιστων ομάδων. Ο ΠΟΨ που θέλει φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω θα υποδεχτεί τον Γκυζιακό, που φέτος δείχνει ικανός να πρωταγωνιστήσει. Η αποδυναμωμενη Νέα Σμύρνη θα αντιμετωπίσει την Αλσούπολη, ενώ τον πρώτο λόγο δείχνουν να έχουν Τερψιθέα και Ελευθερούπολη απέναντι σε Ταταύλα και Χαλκηδονικο αντίστοιχα. Την Κυριακή η Κοψαχειλα που δείχνει από τα φαβορί του ομίλου θα υποδεχτεί την Κηφισιά 2010, ενώ στο τοπικό ντέρμπι ο Εθνικός Αστέρας θα παίξει με τον Πανιώνιο Καισαριανής.

3ος ομιλος

Με δύο αγώνες ξεκινάει το Σάββατο αυτός ο όμιλος, που φαίνεται ο πιο αμφίρροπος από όλους. Η Αθηναΐδα που είναι από τα φαβορί του ομίλου θα υποδεχτεί τον νεανικό αλλά επικίνδυνο Ατρόμητο Χαλανδρίου, ενώ ο Άρης Χολαργού θα παίξει με τον Ποσειδώνα Γλυφάδας, με τις δύο ομάδες να έχουν σαν στόχο την παραμονή. Την Κυριακή το πρωί η ΑΕ Περιστερίου που έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο κύπελλο θα υποδεχτεί την Πεύκη που ψάχνει τα πατήματα της. Ο φιλόδοξος Αστέρας Εξαρχείων αντιμετωπίζει τον Ορφέας Αιγάλεω, και ο Παράδεισος θα παίξει με την Κορωνίδα. Στο ντέρμπι του Περιστερίου ο Ηρακλής Περιστερίου θα αντιμετωπίσει τον Ιπποκράτη, ενώ στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου θα υποδεχτεί την Άμιλλα Περιστερίου, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως θα είναι στους διεκδικητές της ανόδου. Τέλος, ο πολύ ισχυρός φέτος Ατρόμητος Μεταμόρφωσης έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στους Λύκους Χαϊδαρίου.