Connect with us

stoplekto

Η Β’ ΕΠΣΔΑ σε αριθμούς

Published

on

epsda-apotelesmata
  • Τέλος για φέτος το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Η αλήθεια είναι πολύ νωρίς, καθώς είναι το πρώτο πρωτάθλημα Ένωσης στην Αττική που ολοκληρώνεται και μάλιστα πριν καλά καλά μπει ο Απρίλιος. Και τώρα οι ομάδες και κυρίως οι ποδοσφαιριστές τους θα μπουν σε… “καλοκαιρινή νάρκη” διάρκειας 5 μηνών. Δηλαδή σχεδόν μισό έτος. Είναι κάτι για το οποίο αναμένεται να επιληφθεί η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ, ώστε να μπορέσει το πρωτάθλημα να γίνει και πιο ενδιαφέρον, αλλά να έχει και μια φυσιολογική διάρκεια. Σωματεία στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που έχουν αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και παραμένουν ενεργά σε πρωταθλήματα υποδομών. Με την ανάλογη στήριξη, μπορούμε σίγουρα να ελπίζουμε ότι κάποιες από αυτές, ενδεχομένως και να επέστρεφαν. Όσο περισσότερες ομάδες, τόσο καλύτερο για την Ένωση, αλλά και τα ίδια τα πρωταθλήματα….
  • Πάμε τώρα να αναφερθούμε σε ορισμένα στατιστικά στοιχεία, του πρωταθλήματος που πέρασε. Ένας πραγματικός “μαραθώνιος” η Β’ ΕΠΣΔΑ, που σίγουρα κανένας μας δεν περίμενε.  Ο Εθνικός Πανοράματος πανηγύρισε την άνοδο, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα. Το πρώτο στην ιστορία του. Ο Εθνικός, μαζί με την δευτεραθλήτρια Λαμπερή Ελευσίνας, που ανέρχεται και εκείνη ξανά στην Α’ Κατηγορία, είχαν κάτι κοινό στη βαθμολογία. Σύλλεξαν τις περισσότερες νίκες  στο πρωτάθλημα, 15, ενώ μοιράζονται και την καλύτερη επίθεση, αφού σημείωσαν από κοινού 54 τέρματα. Την δεύτερη καλύτερη καλύτερη άμυνα με παθητικό μόλις 19 τέρματα, δηλαδή λιγότερο από ένα γκολ ανά αγώνα, έχει επίσης ο πρωταθλητής Εθνικός.
  • Στον αντίποδα, ο ουραγός ΠΑΟ Φυλής, όχι μόνο τερμάτισε στην τελευταία θέση, αλλά δεν μπόρεσε σε 22 αγώνες να γευτεί τη νίκη. Ο απολογισμός, μόλις ένας βαθμός, χάρη στην ισοπαλία 1-1 την 14η αγωνιστική με αντίπαλο την Δύναμη Ασπροπύργου. Επακόλουθο των παραπάνω, η ομάδα να έχει  την χειρότερη επίθεση και παράλληλα άμυνα, με μόλις 13 γκολ σε 22 ματς, ενώ μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της… 95 φορές….
  • 8 φορές ο Σκορπιός Φυλής αναδείχθηκε ισόπαλος. Οι περισσότερες ισοπαλίες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Κάτι που ίσως να του στοίχισε τελικά και την άνοδο. Επίσης ο Σκορπιός δέχθηκε τα λιγότερα γκολ από τις υπόλοιπες ομάδες στο πρωτάθλημα, μόλις 18 τέρματα, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος….
  • Η Λαμπερή Ελευσίνας ξεκίνησε το πρωτάθλημα  με ένα νικηφόρο σερί 8 συνεχόμενων νικών, που είναι και το μεγαλύτερο στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Εθνικός Πανοράματος διατηρήθηκε για 17 συνεχόμενες αγωνιστικές αήττητος, με 12 νίκες και 5 ισοπαλίες από την 1η μέχρι την 17η αγωνιστική, γνωρίζοντας στο πρωτάθλημα μόλις δύο ήττες από Αγίους Αναργύρους(18η αγωνιστική) και Λαμπερή Ελευσίνας(22η αγωνιστική). Στην κατηγορία λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα ανήκει και ο Σκορπιός Φυλής, που ηττήθηκε επίσης μόλις δυο φορές……
  • Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στα συνολικά 132 παιχνίδια των 22 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, μόλις τα 6 ματς έληξαν χωρίς γκολ 0-0, εκ των οποίων στα τέσσερα από αυτά η μία από τις δύο ομάδες της αναμέτρησης ήταν ο Σκοπριός Φυλής….
  • Τη μεγαλύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, βάση διαφοράς γκολ σημείωσαν οι Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας επί του ΠΑΟ Φυλής με 8-0, ενώ το σκορ με τα περισσότερα τέρματα ήταν το Ίκαρος Νεοκτίστων- Εθνικός Πανοράματος 3-9(12 γκολ σε ένα ματς)…..