Connect with us

slideshow

Η Επιστολή της ΕΠΣΠ για το ΣΕΦ

Published

on

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ γνωστοποιεί την τελευταία επιστολή που εστάλη στους Γεν.Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανο Χρήστου, Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, Πρόεδρο Σ.Ε.Φ. κ. Κωνσταντίνο Λύτρα, Συντονιστή Διευθυντή Σ.Ε.Φ. κ. Θανάση Τερζή και κοινοποιήθηκε σε όλα τα σωματεία της δύναμης της, σχετικά με το στόχο υλοποίησης της άμεσης αναμόρφωσης – ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ.

Η επιστολή είναι η κατωθι:

«Αρ.πρωτ.1477 Πειραιάς 30.5.2012

 

ΠΡΟΣ

1. Γεν.Γραμματέα Αθλητισμού

κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή

2. Περιφερειάρχη Αττικής

κ. Γιάννη Σγουρό

3. Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά

κ. Στέφανο Χρήστου

4. Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

κ. Δημήτρη Κατσικάρη

5. Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ

κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη

6. Πρόεδρο Σ.Ε.Φ.

κ. Κωνσταντίνο Λύτρα

7. Συντονιστή Διευθυντή Σ.Ε.Φ.

κ. Θανάση Τερζή

 

Κύριε Γεν. Γραμματέα, κύριε Περιφερειάρχη, κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κύριε Πρόεδρε, κύριε Συντονιστή Διευθυντή,

Σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς της αθλητικής – ερασιτεχνικής – ποδοσφαιρικής μας Ένωσης και επικοινωνούμε μαζί σας για να σας γνωστοποιήσουμε και γραπτώς την ανησυχία και τον προβληματισμό της Ένωσης και των σωματείων μας σχετικά με το εξαγγελθέν έργο ανακατασκευής – αναμόρφωσης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ., το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης – προπόνησης – αγώνων 13 εκ των 26 ποδοσφαιρικών σωματείων του κεντρικού Πειραιά.

Γνωρίζετε τον αγώνα που έχουν κάνει τα σωματεία μας για την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος από την Ένωση μας με τη σύσκεψη που οργανώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2010 στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Από τότε έως και σήμερα η προσπάθεια και το καθημερινό άγχος της Διοίκησης μας – σε συνεργασία και με τη συμβολή των σωματείων μας – είναι να προωθηθούν όσα απαιτούνται για να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή η αναμόρφωση – ανακατασκευή, που με αγωνία και αγωνιστική λαχτάρα περιμένουν τα σωματεία μας.

Μετά από τις συνεχείς μεταθέσεις ημερομηνιών έναρξης των εργασιών ανακατασκευής, που αθροίζουν ήδη σχεδόν τα 2 χρόνια, από την ημέρα της σύσκεψης στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, λάβαμε με ικανοποίηση την κατωθι τελευταία ενημερωτική δέσμευση:

./.

 

 

-2-

α) Την 30.3.2012: Από την Περιφέρεια Αττικής – Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων, με αρ.πρωτ. 970, που μας γνωρίζει ότι με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – «2η τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012» – προϋπολογίζεται – δεσμεύεται ποσό 350.000,00 € με Φ.Π.Α. για το ανωτέρω έργο ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ.

β) Την ενημέρωση – απόφαση του Γ.Γ.Α. κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή για συνδρομή 150.000,00 € (αρ.πρωτ. 9779/7.5.2012) για το ανωτέρω έργο.

Επιπλέον η Διοίκηση του Σ.Ε.Φ. με το με αρ.πρωτ. Φ/62690/11.5.2012 κοινοποίησε το ανωτέρω έγγραφο στην Ένωση μας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Στο μεταξύ η Ένωση μας έχει επανειλημμένως συζητήσει – συνεργαστεί – επικοινωνήσει προς κάθε κατεύθυνση για τον συντονισμό των απαιτούμενων, ώστε να πραγματοποιηθεί και να προκηρυχθεί επιτέλους το ανωτέρω έργο.

Αξιότιμοι κύριοι,

Γνωρίζετε ότι η Ένωση μας είναι ανοικτή και δεκτική σε συνεργασία μαζί σας, ως και πρόθυμη να πράξει κάθε τι για να συμβάλλει και πρακτικά ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης αυτού του έργου που περιμένει όλος ο αθλητικός Πειραιάς.

Ενημερωθήκαμε όμως από την αρμόδια Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, ως και από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, η οποία δια του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου, συνδράμει στην προώθηση των απαιτουμένων, ότι ακόμα και σήμερα να υλοποιηθεί η απαιτούμενη προγραμματική σύμβαση (μεταξύ Περιφέρειας και Σ.Ε.Φ.; ή μεταξύ Περιφέρειας και Γ.Γ.Α.;), θα απαιτηθούν 5 με 8 μήνες, αν όλα πάνε καλά και εύρυθμα, για να γίνει πρόχειρη ή ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία προκήρυξης και υλοποίησης του έργου ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ.

Αυτή η τελευταία ενημέρωση μας έχει βαθιά ανησυχήσει, έχει λυπήσει και κουράσει άλλη μια φορά τα σωματεία μας.

Όπως τονίσαμε και στον Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, ο οποίος ευγενικά επισκέφθηκε το Συμβούλιο μας στις 15.5.2012 – στο μυαλό των σωματείων μας υπάρχει μόνο ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Η ανακατασκευή αυτού του ποδοσφαιρικού γηπέδου είναι σταγόνα ανάσας και δικαιωματικής ελπίδας για όλον τον ποδοσφαιρικό Πειραιά.

Η Ένωση μας δεν έχει ρόλο ή επιλογή υποδείξεων σε εσάς, ούτε αντικειμενικά κατέχει τη γνώση του συντονισμού όλων όσων απαιτούνται για τη «σύζευξη» των 2 κονδυλίων: 350.000,00 € + 150.000,00 € , που δεσμεύτηκαν για την ανακατασκευή αυτού του έργου και για τα οποία εκ μέρους των σωματείων μας σας ευχαριστούμε!

Όμως θα είναι «άδειο γράμμα» αν δεν προχωρήσουν όπως χρειάζεται και πρέπει άμεσα και συντονισμένα οι απαραίτητες διαδικασίες και βρεθούμε ΠΑΛΙ στη νέα αγωνιστική περίοδο 2012-2013 που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2012 να έχουμε ένα ανεπαρκές – τραυματισμένο – γήπεδο στο οποίο τα παιδιά ποδοσφαιριστές των σωματείων μας – ΣΠΑΝΕ τα πόδια τους.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει άλλη καθυστέρηση και θα εκκρεμούν έως τότε οι εξαγγελίες υλοποίησης ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Στην γιορτή ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ 2011-2012 στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στην οποία παραβρεθήκατε, το κεντρικό σύνθημα του παμπειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας ήταν: «Εκπέμπουμε S.O.S.».

Παρακαλούμε με εκτίμηση και σεβασμό στις αρμοδιότητες σας και τις ευθύνες σας – να ξεπεραστούν άμεσα οποιεσδήποτε διαδικασίες και με τον απαραίτητο συντονισμό να υλοποιηθεί το έργο ανακατασκευής – αναμόρφωσης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ., που περιμένουμε ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Με εκτίμηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ                                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ»

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply