Connect with us

ΕΠΟ-Διαιτησία

Η ΕΠΟ ενημέρωσε FIFA-UEFA για την αλλαγή στάσης του Αυγενάκη

Published

on

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητεί από τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου να παρέμβουν ούτως ώστε να γίνει σεβαστή η συμφωνία της «Μεγάλης Βρετανίας» για εκλογές τον Ιούλιο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΠΟ στην υπαναχώρηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ως προς τα συμφωνηθέντα για εκλογές τον Ιούλιο (το υπουργείο ανακοίνωσε την Πέμπτη 14/5 ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν φθινόπωρο…). Η Ομοσπονδία, αφού πρώτα με ανακοίνωση που εξέδωσε, κατακεραύνωσε τον υπουργό κάνοντας λόγο για αθέτηση των συμφωνηθέντων, άμεσα προέβη στην ενημέρωση των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών για την αλλαγή της στάσης της ελληνικής πολιτείας.

Με επιστολή που έστειλε σε FIFA και UEFA την Παρασκευή 15/5, ενημερώνει αναλυτικά για τις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού, ενώ παράλληλα ρωτάει, αν έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους για αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε η ΓΓΑ στην ΕΠΟ. Επίσης, στην επιστολή υπενθυμίζοντας τα συμφωνηθέντα τον περασμένο Δεκέμβρη στη Νυόν της Ελβετίας αλλά και στη συνάντηση των Big-4 στη «Μεγάλη Βρετανία» όπως επίσης και τη δέσμευση Αυγενάκη για εκλογές τον Ιούλιο. Τονίζει ακόμη την αλλαγή της στάσης του υφυπουργού και κάνει λόγο για «απόλυτη παραβίαση – αθέτηση των συμφωνηθέντων».

Τέλος, ζητάει την παρέμβαση των ανώτατων ποδοσφαιρικών αρχών, ώστε η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στη συνάντηση της «Μεγάλης Βρετάνιας» να γίνει σεβαστή και οι εκλογές να διεξαχθούν κανονικά τον Ιούλιο, όπως σχεδιάζει η ΕΠΟ.