Connect with us

slideshow

Η ΕΠΣΠ θα παλέψει ασταμάτητα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο, για το γήπεδο στο ΣΕΦ

Published

on

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΕΠΣ Πειραιά σχετικά με την Σύσκεψη για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. Αναλυτικά αναφέρει:

κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

κα ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Φ

ΔΩΣΤΕ ΕΛΠΙΔΑ & ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

——————————–

 

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κλήθηκε και συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ με θέμα :

«Σύσκεψη για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ», στη οποία ήταν καλεσμένοι, εκτός του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Π. κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗ και η Γ.Γ.Αθλητισμού κα ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. κ. ΑΝΤ.ΑΡΩΝΗΣ και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής κ.ΑΡΓ.ΛΙΑΣΚΟΣ.

Στη σύσκεψη εκλήθησαν και τα σωματεία του κεντρικού Πειραιά, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Π. προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κάτωθι:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ κ. Λ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι.ΑΞΑΡΛΗΣ.

Από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ παρόντες ήταν οι κ.κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ Πρόεδρος, ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ Α΄ Αντιπρόεδρος, ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ Γεν.Γραμματέας, οι κ.κ. Γ. ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ, Ν. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧ. ΜΟΥΣΕΛΗΣ, ΧΡ. ΜΠΟΥΛΕΣ μέλη του Δ.Σ. και το αναπληρωματικό μέλος και μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. ΚΩΝ.ΚΩΣΤΑΚΗΣ.

Από το Σ.Ε.Φ. ο κ. ΑΘ.ΡΟΖΟΛΗΣ.

Από τα πειραϊκά σωματεία ήταν παρόντες οι κάτωθι:

κ. κ. ΑΛΕΞ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΣΤ.ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, Λ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, Π.ΣΙΝΟΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, Ι.ΚΑΤΣΟΣ, ΣΤ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑ, ΧΡ.ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΑΕ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, Ι.ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ, Κ.ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ, ΑΝΔΡ.ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Μ.ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΑΛ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ, Θ.ΣΠΑΝΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ., ΑΝΤ.ΑΝΟΥΣΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε ότι η σύσκεψη αυτή πραγματοποιείται για να διασφαλιστεί η άμεση υλοποίηση της απαιτούμενης προγραμματικής σύμβασης, με βάση το ποσό των 350.000,00 € (με ΦΠΑ), που είναι δεσμευμένο από τον Προϋπολογισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ.

Ο κ. ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ σημείωσε ότι η σημερινή σύσκεψη προλαμβάνει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη και είναι αναγκαίο να γίνει ότι συντονιστικά απαιτείται, ώστε να μην χαθεί και άλλος χρόνος για να γίνει η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ., όπως έχει προταθεί από την Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ σημείωσε στην παρέμβαση του:

«Πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ παλεύει, διεκδικεί μαζί με τα σωματεία της και καθορίζει στόχους, ώστε μαζί με τις δημοτικές αρχές, την Περιφέρεια και με ευθύνη της Πολιτείας να κατασκευάζονται νέα γήπεδα και να ανακατασκευάζονται τα προβληματικά γήπεδα.

Η Ένωση δεν κατασκευάζει γήπεδα.

Η Ένωση μαζί με τα σωματεία παλεύει για να κατακτάμε την κατασκευή και την ανακατασκευή των γηπέδων.

Με βάση αυτή τη διοικητική διεκδίκηση φτιάχτηκαν και ανακατασκευάστηκαν οι χλοοτάπητες των γηπέδων του Πειραιά την τελευταία 10ετια.

Με βάση την ίδια διοικητική τακτική και διεκδίκηση μαζί με τα σωματεία κατορθώθηκε την τελευταία 4ετια να δημιουργηθεί το καινούργιο γήπεδο στις Τζιτζιφιές, το καινούργιο προπονητήριο στην Σαλαμίνα, να ανακατασκευαστεί ο χλοοτάπητας στο γήπεδο Νικαίας, παρεμβάσεις και διορθώσεις σε άλλους αγωνιστικούς χώρους, ως και η δρομολογημένη ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου ΜΟΣΧΑΤΟΥ στους προσεχείς 2 μήνες.

Για εμάς και για όλο τον ποδοσφαιρικό κεντρικό Πειραιά το γήπεδο ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. αποτελεί μεγάλη πληγή.

Παλέψαμε και παλεύουμε μαζί με τα σωματεία για να γίνει αυτό το γήπεδο μια καινούργια σύγχρονη αθλητική ποδοσφαιρική εγκατάσταση ήπιας μορφής με δυνατότητα 2.000-3.000 πλέον θέσεων, εξέδρες και από τις δυο πλευρές του γηπέδου, ως και ότι απαιτείται για να αντιστοιχεί σε ένα γήπεδο του 2013.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι τα σχεδία αυτής της ποδοσφαιρικής εγκατάστασης υφίστανται, παρέμειναν και παραμένουν στα συρτάρια των τεχνικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Α.

Οι πολιτειακοί υπεύθυνοι «κορόιδεψαν» πρώτα από όλα τους εαυτούς τους, εξετέθησαν απέναντι στα σωματεία μας και σε όλο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά, δίνοντας δημόσιες επίσημες δεσμεύσεις, μπροστά σε 1.500 άτομα των εκδηλώσεων μας τον Ιανουάριο 2011 και 2012 και δυστυχώς εκμεταλλεύτηκαν τον θεσμικό σεβασμό που έδειξε καλοπροαίρετα και λογικά η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π. να σκεφτεί θετικά, αναμένοντας την υλοποίησης των δημόσιων δεσμεύσεων τους.

Στη ζωή και στο κάθε διοικητικό βήμα, τα γεγονότα έχουν την ερμηνεία τους και αποδεικνύουν τη φερεγγυότητα του καθενός.

Καταγγέλλω όλες τις πολιτειακές κυβερνήσεις έως και σήμερα, που χωρίς ευαισθησία, ασχεδίαστα και αδιάφορα συμπεριφέρθηκαν απογοητευτικά προς όλο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά.

Καλώ από την σημερινή σύσκεψη (που θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία) τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ.ΚΩΝ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗ, την Γ.Γ.Αθλητισμού κα ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, που εκτιμώ ότι δεν επιλέγουν βαρύγδουπες δηλώσεις κενού περιεχομένου και οι οποίοι αντικειμενικά κρατούν το κλειδί της λύσης, να αποδείξουν, εδώ και τώρα, τη βούληση και την πρόθεση τους να γίνει επιτέλους η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. σε 2?, 3?, 4?, 5? μήνες από σήμερα?

Ιδού η Ρόδος, ιδού και η πρόκληση….

Σας καλώ με την συναίσθηση της προεδρικής ενωσιακής ευθύνης μου και με σεβασμό στις πολιτειακές σας αρμοδιότητες να εγκρίνετε με εντολές σας τις διαδικασίες της όποιας απαιτούμενης προγραμματικής σύμβασης, ως και όποιας άλλης διαχείρισης επ’ αυτού κρίνετε εσείς.

Δηλαδή: προγραμματική σύμβαση ένταξης του έργου, μέσω Περιφέρειας Αττικής?, μέσω Αντιπεριφέρειας Πειραιά?, μέσω Δ.Σ. Σ.Ε.Φ.?, μέσω Δήμου Πειραιά? ή μικτής επιλογής ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα)?

 

Εμείς ως Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π. συμφωνούμε σε όποια εκ των ανωτέρω ή όποια άλλη επιλεγεί ή απαιτείται για να γίνει το γήπεδο , αλλά μην μας πείτε μετά από 5 μήνες ότι ακόμα ψάχνετε τις διαδικασίες λύσης, γιατί τότε θα είναι βαρύτατες οι ευθύνες σας.

Συμφωνούμε κ. Αντιπεριφερειάρχη μαζί σας και μαζί με όποιους άλλους κρίνετε να εργαστούμε άμεσα για να ξεπεραστεί ότι χρειάζεται και να ξεκινήσουν τα έργα, αξιοποιώντας το κονδύλι των 350.00,00 €, που όπως σημειώνεται, είναι κατατεθημένα δεσμευτικά, προσθέτοντας από κάθε άλλη οικονομική πηγή το υπόλοιπο απαιτημένο οικονομικό κονδύλι για να γίνει αυτό το σύγχρονο γηπεδάκι στο Σ.Ε.Φ και να αποτελεί ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό παλατάκι κάτω από το ναό του ποδοσφαιρικού Πειραιά το Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ».

Στη σύσκεψη μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ.ΑΛΕΞ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των απαιτούμενων ενεργειών για να γίνει αυτό το γήπεδο παλατάκι, όπως το χαρακτήρισε, δηλώνοντας ότι «θα κάνω ότι μπορώ από την πλευρά μου, αξιοποιώντας επαφές και προσωπικές μου δυνατότητες».

Στη συζήτηση πήρε μέρος ο κ.ΠΑΝ.ΣΙΝΟΣ –ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: « Δεν πάει άλλο κ. Αντιπεριφερειάρχη,

Δεν μπορούμε να μπούμε ψυχολογικά σ΄ αυτό το γήπεδο αν δεν φτιαχτεί.

Σας καλώ να κάνουμε ότι χρειάζεται για τα παιδιά των σωματείων μας».

Στη συζήτηση τοποθετήσεις έκαναν και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. οι κ.κ. ΧΡ.ΜΠΟΥΛΕΣ, ΝΙΚ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΜΙΧ.ΜΟΥΣΕΛΗΣ, σημειώνοντας πλευρές του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου, ως και θέματα τακτικής που αφορούν την υλοποίηση της ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ.

Ο κ. ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ από το σωματείο ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ με ποδοσφαιρικό συναισθηματισμό σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να ξαναέρθουμε σε συσκέψεις κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Θέλουμε να γίνουν έργα οι υποσχέσεις και να φτιαχτεί το γήπεδο».

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ να εκλεγεί Επιτροπή η οποία αμέσως να «τρέξει» ότι χρειάζεται, πιέζοντας για τα απαιτούμενα προς κάθε κατεύθυνση.

Την Επιτροπή αποτελούν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ, ο Πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ.ΑΛΕΞ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και εκ μέρους του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ ο κ.ΠΑΝ.ΣΙΝΟΣ.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π .κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΟΛΗΣ πρότεινε να συμμετέχει στην Επιτροπή κάποιο εκ των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. κ.κ. ΝΙΚ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡ.ΜΠΟΥΛΕΣ, ΜΙΧ.ΜΟΥΣΕΛΗΣ.

Στην πρόταση αυτή του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Π. υπήρξε άρνηση.

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π. γνωστοποιεί σε όλα τα σωματεία του κεντρικού Πειραιά, ως και σε όλο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά ότι θα παλέψει ασταμάτητα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο, για να γίνει αυτό το γήπεδο, έτσι πως το δικαιούνται, το θέλουν και το ονειρεύονται τα σωματεία μας, οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που έχουν το γήπεδο του Σ.Ε.Φ. ουσιαστικά δεύτερο σπίτι τους.

Την ίδια ασταμάτητη και αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση για όλα τα θέματα του ποδοσφαιρικό Πειραιά εξακολουθεί και θα εξακολουθήσει η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, υλοποιώντας την εμπιστοσύνη των σωματείων, υπηρετώντας το ερασιτεχνικό κοινωνικό ποδόσφαιρο που όλοι σεβόμαστε και αγαπάμε.

 

Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply