Connect with us

5ος Όμιλος

Η θέση της Επισκοπής για το ματς με τον Ιωνικό

Published

on

Με αφορμή τον τελευταίο αγώνα της ομάδας μας, και για να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους:
Κανείς μας δεν αμφισβητεί το δίκαιο της αγωνιστικής επικράτησης του Ιωνικού,και σε καμία περίπτωση δεν ψάχνουμε εξωαγωνίστικες δικαιολογίες για την κακή μας εμφάνιση. Αυτό που λέμε είναι ότι τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές όπως αυτές που συναντήσαμε την Κυριακή, δεν βοηθάνε το ποδόσφαιρο και όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει, αλλιώς συνεχίζει να κάνει πως δεν τρέχει τίποτα και είναι όλα είναι καλώς καμωμένα. Στην Επισκοπή πιστεύουμε πως στο ποδόσφαιρο, όπως και στην ζωή, υπάρχουν και άλλα πράγματα,πολύ σημαντικότερα, πέρα από το αποτέλεσμα, που έχουν να κάνουν με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα καθενός μας, άλλα και της ομάδας μας!
Τώρα σε ένα άλλο πολύ μεγάλο ζήτημα.
Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα με τον αθλητισμό, έχουμε κατά καιρούς πάρει μέρος σε πολύ σημαντικά παιχνίδια, σε παιχνίδια που έχουν χαρακτηριστεί με υπερβολές του στυλ “ζωής ή θανάτου” , “χωρίς αύριο” κτλ. Όταν αυτά τελείωσαν και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τους και η επόμενη μέρα ξημέρωσε και -ευτυχώς- κανένας δεν πέθανε.
Δεν υπάρχει – δεν μπορεί να υπάρχει – ΠΑΙΧΝΙΔΙ που να είναι ΖΩΗΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ . Η έννοια του παιχνιδιού είναι εντελώς ασύμβατη με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Το παιχνίδι είναι χαρά ,θέαμα, διασκέδαση. Ζωής και θανάτου είναι άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του μικρού ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη, που νοσηλεύθηκε προ ημερών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και ευτυχώς τα κατάφερε σε αυτή τη φάση. Υπάρχει μεγαλύτερη νίκη?