Connect with us

Γ Εθνική

Η Κοζάνη 1-0 τον Γιούχτα

Published

on

Η Κοζάνη με σκόρερ τον Κανούλα επικράτησε 1-0 του Γιούχτα για τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής και πλησιάζει την άνοδο στην Super League 2.

Με χρυσό σκόρερ τον Κανούλα, η Κοζάνη πέτυχε τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Γιούχτα με 1-0 και έκανε ίσως το σημαντικότερο βήμα για την άνοδο στη Super League 2 μπροστά σε χίλιους και πλέον φιλάθλους.

Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν την μεγάλη φάση στο παιχνίδι, με τον Γιούχτα ωστόσο να απειλεί πρώτος, όταν μετά από πάσα του Ροβίθη στον Δωματά, εκείνος έκανε το πλασέ, με τον Καραγκιόζη να διώχνει με τα πόδια σωτήρια.

Στο 17ο λεπτό καλή στιγμή για την Κοζάνη, με τον Αποστολίδη να κάνει το σουτ και τον Κόλλια να διώχνει. Στο 23’ δεύτερη καλή φάση για τον Γιούχτα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν καλά τη μπάλα, με τον Δωματά να παίρνει το… ριμπάουντ, να κάνει το σουτ, τη μπάλα όμως να περνάει εκτός.

Στο 32’ ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων Γιαμαλίδης τραυματίστηκε στο κεφάλι, με τους Ροβίθη, Γκίνη και Βρεττό, μαζί με παίκτες των γηπεδούχων και τους τραυματιοφορείς, τον μετάφεραν εκτός αγωνιστικού χώρου, κερδίζοντας το χειροκρότημα. Μάλιστα, έφτασε και ασθενοφόρο στο γήπεδο, για να μεταφέρει τον άτυχο παίκτη στο νοσοκομείο.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι καλός, με τον εκνευρισμό πάντως όλο και να αυξάνεται, με την Κοζάνη να απειλεί με τον Νιάς να κάνει το σουτ και τη μπάλα να περνάει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 44’, τεράστια ευκαιρία για τον Γιούχτα, με τον Ροβίθη να πιάνει ένα τρομερό γυριστό και τον Καραγκιόζη να διώχνει σωτήρια!

Ένταση ακολούθησε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με το παιχνίδι να διακόπτεται και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0, μετά από περίπου δέκα λεπτά καθυστερήσεων (!), σε ένα πραγματικό ντέρμπι!

Στην επανάληψη, η Κοζάνη μπήκε πιο δυνατά και στο 47’ άγγιξε το 1-0, όταν ο Κανούλας έπιασε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, ξανά με τον Κανούλα με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ από καλή θέση.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 67’, όταν μετά από κόρνερ του Παπαργυρίου, ο Κανούλας βρήκε το γκολ που έψαχνε, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά, βάζοντας ακόμα περισσότερες δυσκολίες στο σύνολο του Νίκου Σουργιά.

Στη συνέχεια, βρήκε την Κοζάνη να έχει τον έλεγχο, να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμα της, με τον Γιούχτα να μην δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, με το ματς να ολοκληρώνεται με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων και το έργο της ομάδας των Αρχανών να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη προσπάθεια του για την άνοδο.

ΦΣ Κοζάνη (Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Λαμπόγλου (67′ Μπίντσης), Γιαλαμίδης (33′ λ.τ Παπαδόπουλος), Βοριαζίδης, Μπακάλης, Νιάσε, Κανούλας, Παπαργυρίου, Αποστολίδης, Μαραγκός.

Γιούχτας (Σουργιάς): Κόλλιας, Ψαρράς (57′ Αργκιλέσι), Τζανής, Ρουσσάκης (43′ λ.τ Γελαδάρης), Κοντογιάννης, Δωματάς, Αζίζι (57′ Γκίνη), Βρεττός, Ροβίθης, Γιαλούσης, Κίσσας.

Πηγή: Grandsport