Connect with us

slideshow

Η προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄ΕΠΣΠ

Published

on

Στην δημοσιότητα τέθηκε η προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της προσεχούς περιόδου 2014-2015.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη  την προκήρυξη:

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά αφού έλαβε υπόψη της:

1. Το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

2. Τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο. και τους εν γένει τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. και

3. Την από 31.7.2014 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τους αγώνες των τοπικών Πρωταθλημάτων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της περιόδου 2014-2015 μεταξύ των σωματείων μελών της των παρακάτω Κατηγοριών:

1. Πρώτης (Α’) Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

2. Δεύτερης (Β’) Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

3. Τρίτης (Γ’) Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Στους παραπάνω αγώνες Πρωταθλήματος συμμετέχουν υποχρεωτικά, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κ.Α.Π., τα σωματεία A’, B΄, Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Πειραιά (ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΠΙΝΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ), που δικαιούνται συμμετοχής, σε αντίθετη δε περίπτωση (μη συμμετοχής) επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

 

2. ΓΗΠΕΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

α) Επειδή οι συνθήκες που δημιουργούνται από την έλλειψη αγωνιστικών χώρων στην περιοχή της Ένωσής μας είναι ειδικές, γι’ αυτό σε συνδυασμό με το άρθρο 8 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, οι αγώνες των σωματείων που δεν διαθέτουν γήπεδα, θα γίνονται στα παρακάτω οριζόμενα γήπεδα.

Τα σωματεία που θα έχουν κάθε φορά την ιδιότητα του γηπεδούχου, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, θα έχουν και όλες τις υποχρεώσεις, του γηπεδούχου σωματείου, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις των Κανονισμών.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ορίζει, κατά την απόλυτη κρίση του, τα γήπεδα που θα γίνονται οι αγώνες Πρωταθλημάτων των σωματείων, σε περίπτωση που τα σωματεία δεν διαθέτουν ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο γήπεδο.

β) Για την τέλεση των αγώνων Πρωταθλημάτων θα χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω γήπεδα, με την προϋπόθεση να αναγνωριστούν σαν κατάλληλα από την αρμόδια Επιτροπή και να τηρούν τις προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρου 9 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων:

1. ΔΗΜ.ΑΙΓΙΝΑΣ                                 

2. ΔΗΜ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ                                                 9. ΔΗΜ. Π. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ – ΝΙΚΑΙΑΣ                           .

3. ΔΗΜ.ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ                      10. Σ.Ε.Φ

4. ΔΗΜ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ                             11. ΔΗΜ.ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

5. ΔΗΜ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ                           12. ΔΗΜ .ΑΓΕΤ ΧΑΡΑΥΓΗΣ                                                    

6. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ               13. ΔΗΜ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    (ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΕΣ)                              14. ΔΗΜ.ΟΡΥΖΟΜΥΛΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ                       

7. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ               15. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

    «Π.ΣΑΛΠΕΑΣ»                                 16. ΔΗΜ.ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ           

8. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΕΝΤΗ                         17. ΤΑΥΡΟΥ Β΄

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οποιοδήποτε άλλο γήπεδο, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, εάν αναγνωριστεί από την αρμόδια Επιτροπή σαν κατάλληλο και εκδοθεί σχετική άδεια λειτουργίας από την αρμόδια αρχή.

Τα γήπεδα  των αγώνων πρέπει να είναι αναγνωρισμένα από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

3. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ-

Τα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες των παραπάνω Πρωταθλημάτων οφείλουν μέσα στην προθεσμία που καθορίζεται με την Προκήρυξη να υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα (άρθρο 7 Κ.Α.Π.), με την οποία να αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας Προκήρυξης, διαφορετικά  αποκλείονται από το Πρωτάθλημα, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ  και έχουν εφαρμογή οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 7 του ΚΑΠ  Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

α) Στη δήλωση συμμετοχής πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του αντίκλητου του σωματείου, ο οποίος (αντίκλητος) θα είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής που ανήκει στη δικαιοδοσία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

β) Με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να γνωστοποιεί το σωματείο και τα χρώματα της στολής των ποδοσφαιριστών του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Κ.Α.Π.

γ) Στη δήλωση συμμετοχής θα αναφέρεται υποχρεωτικά η έδρα του σωματείου, εφόσον έχει εξασφαλίσει το γήπεδο για τους αγώνες της ομάδας του, όταν είναι γηπεδούχο, από το νομικό ή φυσικό πρόσωπο που αυτό ανήκει, διαφορετικά το σωματείο αποδέχεται απροφάσιστα και ανεπιφύλακτα το δικαίωμα του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ να ορίζει, κατά την απόλυτη κρίση του, τα γήπεδα που θα τελούνται οι αγώνες Πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

δ) Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων στα Πρωταθλήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ μέσα στις παρακάτω ημερομηνίες για κάθε Κατηγορία:

1. Σωματεία Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μέχρι τις    3.9.2014

2. Σωματεία Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μέχρι τις    3.9.2014

3. Σωματεία Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μέχρι τις     3.9.2014

ε) Μαζί με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής τα σωματεία θα πρέπει να καταβάλλουν στην Ε.Π.Σ.Π. και το δικαίωμα συμμετοχής, το ύψος του οποίου καθορίζεται σε 150,00 €, για τα σωματεία της Α΄  &  Β’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σε 100,00 € για τα σωματεία της Γ’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.            

                                             

4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η ημερομηνία που θα αρχίσουν οι αγώνες Πρωταθλήματος που περιλαμβάνονται σε αυτή την Προκήρυξη έχει ως εξής:

α) Πρώτη (Α’) Ερασιτεχνική Κατηγορία       27-28-9.2014

β) Δεύτερη (Β’) Ερασιτεχνική Κατηγορία     45.10.2014

γ) Τρίτη (Γ’) Ερασιτεχνική Κατηγορία          4-5.10.2013

Η λήξη  των Πρωταθλημάτων ορίζεται το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου 2015.

 

5. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ   ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

α) Οι ομάδες της Α’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διαχωριστούν σε δυο (2) ομίλους  αντίστοιχα, ύστερα από δημόσια κλήρωση.

β) Οι ομάδες της Β’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διαχωριστούν σε δυο (2) ομίλους με δημόσια κλήρωση.

γ) Οι ομάδες της Γ’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα απαρτίσουν έναν (1) όμιλο.

δ)Η διάρκεια των αγώνων όλων των Πρωταθλημάτων, που περιλαμβάνονται σε αυτή την Προκήρυξη είναι 90′ λεπτά της ώρας (σε δυο ημίχρονα των 45′ λεπτών το καθένα) και οι συναντήσεις είναι διπλές (δυο σειρές).

 

6. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Για τη δυνατότητα να γίνει ή να συνεχιστεί ένας αγώνας από πλευράς καταλληλότητας του γηπέδου μόνος αρμόδιος να κρίνει είναι ο διαιτητής, οι δε διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε κάθε απόφασή του και δεν δικαιούνται να υποβάλλουν καμμιά ένσταση σχετικά με την καταλληλότητα του γηπέδου (άρθρο 10 του Κ.Α.Π.).

Σχετικά με την αντικανονικότητα του γηπέδου έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Α.Π.

 

 

7. ΠΡ0ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

α) Οι αγώνες θα γίνονται σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα, κατά αγωνιστική ημέρα που θα προκύψει από δημόσια κλήρωση (άρθρο 22 του Κ.Α.Π.).

β) Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Κυριακή πρωί ή απόγευμα ή Σάββατο απόγευμα ή και καθημερινή, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και τούτο για τη λήξη του Πρωταθλήματος μέσα της προβλεπόμενες προθεσμίες.

γ) Οι διαιτητές είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την τήρηση της ώρας που αρχίζουν οι αγώνες, η οποία (ώρα) καθορίζεται κάθε φορά από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και αναγράφεται στα Φύλλα Αγώνα (άρθρο 15 του Κ.Α.Π.).

 

8. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

α) Κάθε αγώνας που θεωρείται επαναληπτέος, θα γίνεται υποχρεωτικά σε ημερομηνία και ώρα που ορίζεται από την Ε.Π.Σ.Π., μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την τελεσίδικη απόφαση(άρθρο 22 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων ).

β) Για κάθε αγώνα που θεωρείται επαναληπτέος ισχύουν οι σχετικές διατάξεις των άρθρων 21 & 22 παραγρ. 3 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων

γ) Αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων επαναορίζεται μέσα σε 15 ημέρες και συνεχίζεται για τον υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (π.χ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών) και στο ίδιο γήπεδο (αρθρο 21 παρ. 1α ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων)

δ) Αναφορικά με τη μη τέλεση ή διακοπή αγώνα έχουν ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 21 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων

ε) Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δυο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνο της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται η υπαίτια ομάδα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Κ.Α.Π.:

αα) Με απώλεια του αγώνα, με  αφαίρεση δυο (2) βαθμών από τον πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και με αφαίρεση δυο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς  και με χρηματική ποινή μέχρι 800,00 €σε βάρος της υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

ββ) Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το τρέχον και δυο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του.

γγ) Με αφαίρεση δέκα (10) βαθμών από το τρέχον και πέντε (5) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και χρηματική ποινή έως 800,00 € για την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα, μετά την έναρξη του.

στ) Ομάδα σωματείου που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί σε περισσότερους από τρεις (3) συνολικά αγώνες Πρωταθλήματος της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, θεωρείται ότι αποχώρησε με τη θέλησή της, δεν μπορεί να επανέλθει στο Πρωτάθλημα αυτό, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη Κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα.

Ως μη κάθοδος σε αγώνα θεωρείται κάθε περίπτωση που ένας αγώνας δεν τελείται από υπαιτιότητα μιας ομάδας (άρθρο 36 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

 

9. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ-ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ-ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

α) Οι προσκλήσεις των σωματείων για τους αγώνες Πρωταθλήματος, στους οποίους είναι υποχρεωμένα να πάρουν μέρος την κάθε αγωνιστική ημέρα, θα γίνονται με την κοινοποίηση του ωρολογίου προγράμματος, τρεις (3) ημέρες το αργότερο πριν από την ορισθείσα ημέρα των συναντήσεων, που παραλαμβάνουν από τη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Π.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ να αλλάξει την ώρα και το γήπεδο τέλεσης του αγώνα , υποχρεούται δε να ειδοποιήσει όλους του ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα (άρθρο 22 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

β) Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια ομάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να αγωνιστεί σε δεύτερο αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, πριν παρέλθουν 48 ώρες από τη λήψη του πρώτου αγώνα.

 

 

γ) Σωματείο που δεν μπορεί να λάβει μέρος σε αγώνα Πρωταθλήματος οφείλει να το γνωρίσει με έγγραφο του στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ πριν από τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες (άρθρο 17 παρ.1του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

δ) Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπόμενου ορίου ποδοσφαιριστών για την έναρξη του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια των αγώνων και χρηματική ποινή έως 800,00 €, αφαιρούνται δε επίσης δυο (2) βαθμοί από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και δυο (2) βαθμοί από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης περιόδου για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Η αφαίρεση των δυο (2) βαθμών ισχύει για μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα (άρθρο 17 παρ. 2 Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

Από τις παραπάνω κυρώσεις απαλλάσσονται τα σωματεία που δηλώνουν αδυναμία καθόδου στον αγώνα, εφόσον αυτή (η αδυναμία) οφείλεται σε ανώτερη βία.

Σαν ανώτερη βία εννοείται, ενδεικτικά, η διακοπή των συγκοινωνιών (σιδηροδρομική, ατμοπλοϊκή και αεροπορική κ.λ.π.). από οποιαδήποτε αιτία, από την οποία είναι αδύνατη η έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο της ομάδας που πρόκειται να αγωνισθεί (άρθρο 17 παραγρ.3 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

ε) Σωματείο που δηλώνει εμπρόθεσμα αδυναμία να μετάσχει σε αγώνα,  η οποία όμως δεν κρίνεται  δικαιολογημένη από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. ή σωματείο που αγωνίσθηκε στην έδρα του με αντίπαλο σωματείο, το οποίο μετακινήθηκε και που αρνείται για οποιοδήποτε λόγο να μετακινηθεί στην έδρα του αντιπάλου, για την τέλεση του αγώνα της δεύτερης σειράς Πρωταθλήματος, εκτός από τις άλλες ποινές που αναφέρονται στο άρθρο 17 παρ.2 του Κ.Α.Π.), υποχρεώνεται και στην καταβολή αποζημίωσης στο αντίπαλο σωματείο (εφόσον έχει μετακινηθεί στον πρώτο γύρο) και στην διοργανώτρια , η οποία καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ .

στ) Σωματείο το οποίο τερματίζει στο οικείο Πρωτάθλημα με παθητικό μεγαλύτερο από μείον δέκα (-10) βαθμούς υποβιβάζεται αυτοδικαίως στην τελευταία θέση της επόμενης κατώτερης Κατηγορίας, εάν δε ανήκει στη Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, τιμωρείται με χρηματική ποινή οκτακοσίων (800,00) € και εφόσον αυτό καταβληθεί στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ μπορεί να πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα της Κατηγορίας την επόμενη αγωνιστική περίοδο (άρθρο 33  Κ.Α.Π.).

 

10. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

α) Τα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες των παραπάνω Πρωταθλημάτων, πρέπει απαραίτητα να καταρτίζουν τις ομάδες τους από καθαρά Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι γραμμένοι στα μητρώα της Ε.Π.Ο., στη δύναμή τους και οι οποίοι είναι κάτοχοι δελτίου ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή που εκδίδεται από την Ε.Π.Ο.

Αυτά προς αποφυγή των κυρώσεων που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις.

Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση από τα σωματεία μικτής ομάδας από Ερασιτέχνες και αμοιβόμενους ποδοσφαιριστές.

β) Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών, ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

γ) Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δυο (2) κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στον αγώνα.

Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δυο (2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως ηλικίας και η συμμετοχή τους στον αγώνα.

Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα δύναται να συμμετάσχουν έως τέσσερις (4) συνολικά κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Αντίστροφα η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές (άρθρο 19 παραγρ. 3δ Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Με την υπ. αρ.  απόφαση της Ε.Ι.Μ.- ΕΠΟ της 17/09.07.2014 δεν υφίσταται πλέον η έννοια του Ομογενούς ποδοσφαιριστή.

 Οι ποδοσφαιριστές με ταυτότητα Ομογενούς κατατάσσονται στους Αλλοδαπούς,  αν η χώρα προέλευση τους είναι εκτός Ευρωπαικής Ένωσης και στους Κοινοτικούς αν προέρχονται  από χώρα της Ε.Ε.

Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές λογίζονται ως Κοινοτικοί

Η παράβαση των απαγορεύσεων της παρούσης παραγράφου  συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης  η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και με χρηματική ποινή, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με βαθμούς τρεις (3) και τέρματα 3-0 εκτός εάν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα (άρθρο 19 παρ. 3ε Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο Α’ , Β’  & Γ’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας επιτρέπεται να έχει στη δύναμη του μέχρι πέντε (5) ενήλικες αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.

δ) Απαγορεύεται σε οποιαδήποτε περίπτωση ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής να λάβει μέρος σε αγώνες οποιουδήποτε Πρωταθλήματος του παρόντος Κανονισμού, κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου υπέρ δυο διαφορετικών ομάδων. Παράβαση της διάταξης αυτής , εκτός από την απώλεια του αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, συνεπάγεται την επιβολή ποινής αποκλεισμού δυο ετών στον ποδοσφαιριστή. Η διάταξη δεν αφορά τους ποδοσφαιριστές που νόμιμα μετακινούνται από το σωματείο τους σε άλλο σωματείο κατά τη διάρκεια της ίδιας ποδοσφαιρικής περιόδου.

ε) Στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Α΄,Β΄,Γ’  Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας περιόδου 2014-2015 διοργάνωσης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών που γεννήθηκαν το έτος 1976 και μετά.

Απαγορεύεται δηλαδή η συμμετοχή στους παραπάνω αγώνες ποδοσφαιριστών γεννηθέντων πριν από το έτος 1976.

Κατ΄ εξαίρεση  επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα και η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή γεννηθέντα είτε το έτος 1975, είτε το έτος 1974.

Παράβαση της διάταξης αυτής θεωρείται αντικανονική συμμετοχή στη υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ. 11 Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, κύρωση.

στ) Στους αγώνες πρωταθλήματος  της  Α’,Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας  αγωνιστικής  περιόδου 2014-2015 διοργάνωσης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε κάθε ομάδα από την εναρξη και καθ’ όλη την διάρκεια του  αγώνα  δυο (2) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών   γεννηθέντων  το έτος 1994 και μετά.

Η τυχόν αντικατάσταση ποδοσφαιριστή της παρούσης παραγράφου (των δυο γεννηθέντων το έτος 1994 και μετά) γίνεται από ποδοσφαιριστή επίσης γεννηθέντα το έτος 1994 και μετά

η) Σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών  εκ των δυο τουλάχιστον γεννηθέντων το έτος 1994 και μετά, που είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους σε κάθε ομάδα στους αγώνες Α΄, Β΄ & Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτούς  και  το σωματείο δεν υποχρεούται να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ποδοσφαιριστών της κατηγορίας αυτής (μικρής ηλικίας γεννηθέντων το έτος 1994 και μετά).

Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω υποχρέωσης των σωματείων, των περιπτώσεων δηλ. στ), ζ),  η), θ) ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην τελέσει τον αγώνα και για την υπαίτια ή τις υπαίτιες ομάδες θα εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπονται στο άρθρο 21 παρ. 2α του ΚΑΠ.

Σε περίπτωση δε που ο διαιτητής επιτρέψει την τέλεση του αγώνα, παραπέμπεται και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών, η δε ομάδα ή ομάδες υπόκεινται στις  κυρώσεις του άρθρου 21 παρ.2α του ΚΑΠ, σε περίπτωση ένστασης.

θ) Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνισθεί εντός 24ωρου σε δυο αγώνες του σωματείου που ανήκει.

ι) Επιτρέπεται η αντικατάσταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι τριών (3) ποδοσφαιριστών συνολικά από κάθε ομάδα, αλλά η επανασυμμετοχή στον αγώνα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή που αντικαταστάθηκε, απαγορεύεται. (άρθρο 18 παρ.8α ΚΑΠ  Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

 

ια) Πριν από την έναρξη του αγώνα πρέπει να γνωστοποιούνται στον διαιτητή τα ονόματα των τακτικών και των επτά (7) αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών κάθε ομάδας, τα οποία να αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα.

Η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα απαγορεύεται.

Η αναγραφή τακτικών και αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών στο Φύλλο Αγώνα πρέπει να γίνει πριν την  έναρξη του αγώνα.

ιβ) Διαιτητές εν ενεργεία ή μη ,εγγεγραμμένοι σε Συνδέσμους Διαιτητών, δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν σαν ποδοσφαιριστές σε αγώνες, τυχόν δε συμμετοχή τους είναι αντικανονική με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις σε περίπτωση υποβολής σχετικής ένστασης.

ιγ) Διπλωματούχοι προπονητές, οι οποίοι κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή κατά τη διάρκεια αυτής, συμβλήθηκαν με σωματεία και έλαβαν ταυτότητα προπονητή από την οικεία Ε.Π.Σ. ή την Ε.Π.Ο., δεν έχουν το δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες. Τυχόν δε συμμετοχή τους αποτελεί αντικανονική συμμετοχή, εφαρμοζόμενης της διάταξης του άρθρου 23 παρ.11 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Δεν μπορεί να ανακληθεί η ταυτότητα του διπλωματούχου προπονητή που έλαβε με τις παραπάνω προϋποθέσεις για να μετέχει την ίδια αγωνιστική περίοδο ως ποδοσφαιριστής σε αγώνες.

Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσιοθεραπευτή κλπ).

Τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 παρ.11 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

 

11. ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

1) Οι ομάδες στους αγώνες Πρωταθλήματος υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή:

α) το δελτίο ατομικών στοιχείων & μεταβολών ποδοσφαιριστών

β) την κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών τους που εξακολουθεί να ισχύει για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015

στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων που δεν έχει ολοκληρωθεί το νέο σύστημα (άρθρο 18 Κ.Α.Π Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων)

γ) δελτίο πιστοποίησης προπονητή (εισόδου αγωνιστικού χώρου) της Ε.Π.Ο, που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

2) Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των παραπάνω δικαιολογητικών.

3) Ο έλεγχος των δελτίων ατομικών στοιχείων & μεταβολών των ποδοσφαιριστών και του πίνακα υγείας των ποδοσφαιριστών, γίνεται από τον διαιτητή και τους αρχηγούς των ομάδων πριν από την έναρξη του αγώνα, κατά την εκ μέρους του διαιτητή συμπλήρωση του Φ.Α.

4) Ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α., οι δε αρχηγοί των δυο ομάδων μπορούν να ζητήσουν σε αυτό το διάστημα τα δελτία για να τα ελέγξουν, μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπείας.

5) Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα Πρωταθλήματος χωρίς τα παραπάνω δικαιολογητικά (δελτίο ατομικών στοιχείων & μεταβολών και κατάσταση υγείας), ο δε διαιτητής απαγορεύει τη συμμετοχή σε όποιον δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Αν σε αντίθεση με τα παραπάνω ο ποδοσφαιριστής πάρει μέρος στον αγώνα, η συμμετοχή του είναι αντικανονική,  η υπαίτια ομάδα σε περίπτωση παραδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, κυρώσεις.

6) Στην κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και του σωματείου που ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση, στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδας τους.

7) Η ως άνω ιατρική θεώρηση πραγματοποιείται μόνο από αθλίατρο ή ορθοπεδικό ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή αγροτικό ιατρό ή γενικής ιατρικής, πρέπει δε να παρέχεται υποχρεωτικά ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα.

 

8) Η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη. Αντίγραφο του πίνακα υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά και εντός 24ώρου από της ιατρικής θεωρήσεως του, στη διοργανώτρια με ευθύνη του σωματείου, αποτελεί δε το αδιαμφισβήτητα επίσημο έγγραφο σε περίπτωση ενστάσεων και προσφυγών. Η κατάθεση, στη διοργανώτρια, της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών, εφόσον έχει συντελεστεί πέραν της 24ωρου προθεσμίας, δεν επιφέρει ακυρότητα ή ακύρωση, με βασική πάντα  προϋπόθεση, ότι η κατάθεση αυτή έχει πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε πριν από την τέλεση του αγώνα.

9) Απαγορεύεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο του προπονητή ή του υπεύθυνου αγωνιστικής λειτουργίας της ομάδας που δεν παρέδωσε στο διαιτητή το δελτίο πιστοποίησης στον αγωνιστικό χώρο.

10) Τα σωματεία που μετέχουν στα Πρωταθλήματα Α’ , Β΄, Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας διοργάνωσης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, οφείλουν να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια, όσον αφορά στην ασφαλή φύλαξη στα γραφεία τους τν δελτίων ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών τους, που εκδίδονται από την Ε.Π.Ο. και της Κατάστασης Υγείας των ποδοσφαιριστών τους και την παράδοση τους στον διαιτητή του αγώνα πριν την έναρξη αυτού.

12. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οι αγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σε περίπτωση νίκης με τρεις (3) βαθμούς, σε περίπτωση ισοπαλίας με έναν (1) βαθμό και σε περίπτωση ήττας με μηδέν (0) βαθμούς.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

 

13. ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ι. ΠΡΩΤΗ (Α’) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Όμιλοι 2)

 

1) Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο ομίλων της Α’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας   θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στη Γ΄ Εθνική, σε αγώνες μπαράζ (ο τρόπος και η διαδικασία, θα καθοριστούν σύμφωνα   με τους όρους  της σχετικής Προκήρυξης της ΕΠΟ για το θέμα και τις σχετικές αποφάσεις αυτής).

2) Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη του κάθε ομίλου (όμιλοι δυο), μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, υποβιβάζονται στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, μια επιπλέον ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβασθεί στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, κατόπιν αγώνων play out  στους οποίους θα μετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η, την 12η, την 13η και την 14η θέση( στους όμιλους με τις 16 ομάδες), η 10η, η 11η , 12η, και η 13η ομάδα(αν υπάρχει όμιλος με  15 ομάδες).

Ητοι συνολικά υποβιβάζονται ομάδες έξι (6).    

3) Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ομάδων της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 32 ομάδες.

 Κατά συνέπεια, αν από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, υποβιβασθούν Πειραικά σωματεία που θα δημιουργήσουν υπέρβαση αυτού του συνολικού αριθμού των ομάδων ( 32 ομάδες), τότε ανάλογος αριθμός ομάδων θα υποβιβάζονται από την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

 

ΙΙ. ΔΕΥΤΕΡΗ (Β’) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Όμιλοι 2)

1.Συνολικά ανέρχονται στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία από την Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, ομάδες έξι (6), τρείς από κάθε όμιλο, ως εξής:.

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου ανεβαίνουν απευθείας στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Η 3η ομάδα, η 4η , η 5η και η 6η ομάδα κάθε ομίλου θα δώσουν αγώνες κατάταξης(playoff),με την πρώτη ομάδα της κατάταξης να κερδίζει την 3η θέση ανόδου στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

2) Συνολικά υποβιβάζονται ομάδες τέσσερεις(4) στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, δύο (2) από κάθε όμιλο, ως εξής:

Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου της Κανονικής περιόδου υποβιβάζεται απ΄ ευθείας στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Η δεύτερη ομάδα κάθε ομίλου που θα υποβιβασθεί στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα προκύψει από αγώνες κατάταξης(playout) που θα δώσουν οι ομάδες που τερμάτισαν στην 10η, 11η, 12η 13η θέση( στον όμιλο με τις 14 ομάδες), η 9η, 10η, 11η, και η 12η( αν υπάρχει όμιλος με  13 ομάδες) – με την ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στους αγώνες αυτούς να υποβιβάζεται στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

 

ΙΙΙ. ΤΡΙΤΗ (Γ’) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Όμιλος 1)

Συνολικά ανέρχονται από την Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία ομάδες τέσσερεις (4).

Μετά την λήξη των αγώνων της Κανονικής περιόδου της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Πρωταθλήματος οι τρείς (3) πρώτες ομάδες στην βαθμολογική κατάταξη ανέρχονται στην  Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα ανέβει ακόμη μια (1) ομάδα που θα προκύψει μετά από αγώνες  ανάμεσα στην 4η, την 5η, την 6η, και την 7η ομάδα της κανονικής διαδικασίας του πρωταθλήματος( ανέρχεται στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία η πρώτη ομάδα των αγώνων Κατάταξης)

Ήτοι συνολικά ανέρχονται από την Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία ομάδες τέσσερες (4)

ΙV.  Σε κάθε περίπτωση που αφορά προβιβασμό ή υποβιβασμό ομάδας και εφόσον το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε ομίλους λαμβάνεται υπόψη η κατάταξη κατά όμιλο, και επιπλέον οι αγώνες Κατάταξης που θα ακολουθήσουν την Κανονική Περίοδο.

V. Τα σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις προαγόμενα και υποβιβαζόμενα σωματεία, ανέρχονται και κατέρχονται κατά μια Κατηγορία αντίστοιχα.

Τα σωματεία που υποβιβάζονται, παίρνουν τις πρώτες θέσεις στην Κατηγορία που κατέρχονται, πάντοτε όμως μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού, εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις:

α) Εάν υποβιβάστηκαν γιατί κρίθηκαν υπαίτια δωροδοκίας, κατά τις διατάξεις του νόμου.

β) Εάν τερμάτισαν στο οικείο Πρωτάθλημα με παθητικό μεγαλύτερο από δέκα (-10) βαθμούς.

Στις παραπάνω περιπτώσεις α’ & β’ τα σωματεία θα υποβιβάζονται στην τελευταία θέση της Κατηγορίας στην οποία κατέρχονται.

Τα σωματεία της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που εμπίπτουν στην περίπτωση β’ τιμωρούνται με χρηματική ποινή ύψους οκτακοσιων  (800,00) € και εφόσον αυτό καταβληθεί στην Ε.Π.Σ.Π. δύνανται να πάρουν εκ νέου μέρος στο πρωταθλήματα της Κατηγορίας την επόμενη περίοδο (άρθρο 33 Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

 

14.ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Γενικά

Οι αγώνες κατάταξης( και στις τρείς κατηγορίες θα είναι μονοί αγώνες και θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα επιλέξει  η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ)

Το βαθμολογικό σύστημα που θα ισχύει θα είναι το ίδιο με αυτό της κανονικής περιόδου, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες Κατάταξης θα έχουν βαθμολογικό μπόνους ανάλογα με την βαθμολογική σειρά που τερμάτισαν στην κανονική περίοδο, έχοντας 3, 2, 1,0 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες  (playout), (playoff),ανάλογα με την βαθμολογική τους κατάταξη στην Κανονική Περίοδο παίρνουν τους κλειδάριθμους 1, 2, 3, 4 (π.χ.στον όμιλο των 16 ομάδων η ομάδα που θα τερματίσει στην 11η θέση παίρνει τον κλειδάριθμο 1,  αυτής της 12η θέσης τον κλειδάριθμο 2 ,αυτής της 13η θέσης τον κλειδάριθμο 3, αυτής της 14η θέσης τον κλειδάριθμο 4.

Ως εκ τούτου οι τρείς αγωνιστικές στους αγώνες  (playout), (playoff), θα έχουν ως εξής:

    …….…..………………………………………………………………………………………………………………….

                1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                    2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                           3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

                         1 Χ 3                                     1 Χ 2                                             4 Χ 1

                         2 Χ 4                                     3 Χ 4                                             2 Χ 3

    .…………………………………………………………………………………………………………………………….

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος( που θα πρέπει να συμμετάσχουν στους αγώνες Κατάταξης), η σειρά θα καθορισθεί  βάση των  όσων ορίζονται από τον ΚΑΠ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στους αγώνες  κατάταξης η σειρά των ομάδων θα καθορίζεται με τα εξής κριτήρια:

1.Τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων(στους αγώνες  κατάταξης)

2.Υπερισχύει η ομάδα που στην κανονική περίοδο τερμάτισε ψηλότερα.

Ο τελικός βαθμολογικός πίνακας θα προκύπτει μετά την ολοκλήρωση των αγώνων Κατάταξης, με μοναδική εξαίρεση την ανακήρυξη των δύο Πρωταθλητριών ομάδων της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

15. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

α) Η διαδικασία στελέχωσης των αγώνων Πρωταθλήματος (Α’, Β’ , Γ’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας) με διαιτητές και βοηθ. διαιτητές γίνεται με τον ορισμό αυτών από το αρμόδιο όργανο Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Π.

Οι διαιτητές όλων των αγώνων Πρωταθλημάτων  ορίζονται από την Ε.Δ./Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 12 του Κ.Α.Π. και τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας.

β) Οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Α’ , Β’ , Γ’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο ορισθείς διαιτητής ή βοηθός διαιτητής διεξάγονται με τον διαιτητή και ένα βοηθό διαιτητή, εφόσον δεν μπορεί να συμπληρωθεί η τριάδα (διαιτητές και βοηθ. διαιτητή) σύμφωνα με τους Κανονισμούς.

γ) Τα σωματεία της Α’ , Β΄  & Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, όταν είναι γηπεδούχα, οφείλουν να καταβάλουν πριν από την έναρξη του αγώνα στον διαιτητή του αγώνα την αποζημίωση(έξοδα ) διαιτησίας, η οποία θα χορηγείται από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, με τρόπο που θα υποδειχθεί.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του υπόχρεου σωματείου με τα παραπάνω, ο διαιτητής δεν κάνει τον αγώνα, το σωματείο θεωρείται υπαίτιο της μη διεξαγωγής του αγώνα και επέρχονται σε βάρος του οι συνέπειες των σχετικών  διατάξεων  του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

δ) Ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την Προκήρυξη Πρωταθλήματος του αγώνα που θα διευθύνει.

Σε περίπτωση όπου, επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων τους και εφόσον εξ αυτών δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους, απαγορεύει την αναγραφή τους στο Φ.Α. ενημερώνοντας  σχετικά την ομάδα τους (άρθρο 15 παραγ. 1 ια ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

 

16. ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ επιμελείται την έκδοση  της απαιτούμενης άδειας για την τέλεση του αγώνα, καθώς και για τη γνωστοποίηση της ημέρας και του γηπέδου τέλεσης των αγώνων στην αστυνομία, για τη λήψη των κατά την κρίση της, απαραίτητων μέτρων τάξης.

 

17. ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

α) Κατά την τέλεση του αγώνα Πρωταθλήματος, τα σωματεία που θα διαγωνίζονται είναι υπεύθυνα για την τήρηση της τάξης και έχουν υποχρέωση να παίρνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό.

β) Τα διαγωνιζόμενα σωματεία είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των διοικητικών παραγόντων, των μελών, των οπαδών, των υπαλλήλων και των ποδοσφαιριστών τους.

γ) Σε περίπτωση κατά την οποία ήθελαν δημιουργηθεί επεισόδια, από τα παραπάνω πρόσωπα, δυσφημιστικά για το άθλημα ή που διεγείρουν το φίλαθλο κοινό, επιβάλλεται από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, ποινή σε βάρος των υπαίτιων και της υπεύθυνης ομάδας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ της Ε.Π.Ο.

δ) Οι παραπάνω ποινές, εφόσον δεν εκτιθούν στο σύνολό τους ή μερικώς κατά την περίοδο που επιβλήθηκαν, εκτίονται την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ε) Σε περίπτωση που τα πρόσωπα τα αναγραφόμενα στην παράγραφο β του παρόντος άρθρου, προκαλέσουν και υλικές ζημιές, σε γήπεδο άλλου σωματείου, η δαπάνη για την αποκατάσταση τους καταλογίζεται σε βάρος της υπαίτιας ομάδας, σύμφωνα με το πνεύμα του άρθρου αυτού.

Αν η καταλογιζόμενη δαπάνη στην υπαίτια ομάδα δεν καταβληθεί μέσα στην προβλεπόμενη (από τη σχετική απόφαση) προθεσμία, η Ε.Π.Σ.Π. παρακρατεί το μερίδιο της από αγώνες, μέχρι την ολοσχερή κάλυψη του καταλογισθέντος, σε βάρος της, ποσού.

στ) Σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων μεγάλης έκτασης και ιδιαίτερης σοβαρότητας σε αγώνες των Πρωταθλημάτων Α’ , Β’, Γ’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, είτε αυτά περιγράφονται στο Φ.Α. είτε περιέλθουν σε γνώση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, με οποιοδήποτε τρόπο, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ δύναται να επιβάλλει στο υπαίτιο ή στα υπαίτια σωματεία ποινή προσωρινού αποκλεισμού μέχρι ενός (1) χρόνου από κάθε επίσημο και φιλικό αγώνα, καθώς και χρηματική ποινή μέχρι 800,00 €

 

18. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

α) Κάθε ομάδα που διαγωνίζεται είναι υποχρεωμένη να είναι εφοδιασμένη με φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών της.

β) Για την παρουσία ιατρού στους διεξαγόμενες αγώνες μεριμνά η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, τα διαγωνιζόμενα σωματεία όμως οφείλουν να έχουν στη διάθεση του ιατρού το απαραίτητο, για την παροχή πρώτων βοηθειών, φαρμακευτικό υλικό, καθώς επίσης και φορείο.

Η καταβολή της αποζημίωσης των ιατρών αγώνων των Πρωταθλημάτων της Α’, Β’, Γ’   Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Π. επιβαρύνει το γηπεδούχο σωματείο, που οφείλει να την καταβάλλει στον ιατρό του αγώνα στο γήπεδο πριν τη λήξη του αγώνα.

γ) Χωρίς την παρουσία Ιατρού δεν διεξάγεται κανένας αγώνας

 

19. ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ – ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ

  1. 1.       Καθεμία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα και πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξης του, ανεξάρτητα από τις τυχόν δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, ώστε να είναι έτοιμη να αγωνιστεί πέντε τουλάχιστον λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.                                                         
  2. 2.       Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την προσκόμιση στο διαιτητή ικανού αριθμού μπαλων για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Οι προσκομιζόμενες μπάλες είναι υποχρεωτικές για τις διαγωνιζόμενες ομάδες και τον διαιτητή, με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις βασικές προδιαγραφές των κανόνων παιχνιδιού.

  1. 3.       Στους αγώνες κατάταξης (μπαράζ) η καθεμία ομάδα υποχρεούται να έχει στη διάθεση του διαιτητή από την έναρξη μέχρι τη λήξη του αγώνα οκτώ (8) μπάλες κανονικές και σε καλη κατάσταση.
  2. 4.       Σε περίπτωση μη έναρξης ή διακοπής του αγώνα ελλείψει μπάλας, η τυχόν υπαιτιότητα μίας ή και των δυο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες κρίνεται από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. και στην έκθεση του παρατηρητή (άρθρο 16 Κ.Α.Π.).

 

20. ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Για κάθε αγώνα Πρωταθλήματος θα συντάσσεται με στυλό μελάνης ή διαρκείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, σχετικό Φύλλο Αγώνα (σε τέσσερα αντίγραφα), το οποίο θα είναι έντυπο της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

Στο Φ.Α. αναγράφονται υποχρεωτικά όσα προβλέπονται, αναφέρονται και γράφονται  στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 15 του Κ.Α.Π. και συγκεκριμένα:

α) Η ημερομηνία, η ώρα έναρξης και το γήπεδο αγώνα

β) Το Πρωτάθλημα που αφορά ο αγώνας, καθώς και η διάρκεια του αγώνα

γ) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες

δ) Οι συνθέσεις των ομάδων (ονοματεπώνυμο,  αρ.δελτίου και ο αριθμός φανέλας (ο ίδιος από την έναρξη μέχρι τη λήξη του αγώνα) και ο αρχηγός της κάθε ομάδας)

ε) Το ονοματεπώνυμο του διαιτητή και των βοηθ. διαιτητή, του παρατηρητή και του ιατρού του αγώνα

στ)Το αποτέλεσμα του αγώνα (τέρματα υπέρ – κατά)

ζ) Τα ονοματεπώνυμα και η ιδιότητα των αξιωματούχων των ομάδων (προπονητής, εκπρόσωποι κ.α.) που βρίσκονται στο αγωνιστικό χώρο

η) Ο αριθμός των τερμάτων που πέτυχε ή δέχθηκε κάθε μια από τις ομάδες που βεβαιώνεται με τις υπογραφές του διαιτητή, των βοηθών διαιτητών και των αρχηγών των ομάδων.

Οι ποδοσφαιριστές, τακτικοί και αναπληρωματικοί, που αναφέρονται στο Φ.Α., πρέπει υποχρεωτικά όσο βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο να φορούν αθλητική περιβολή.

Η υπογραφή του Φ.Α. είναι υποχρεωτική για τους αρχηγούς των διαγωνιζόμενων ομάδων ή τους αντικαταστάτες τους, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να τηρήσουν επιφυλάξεις κατά την υπογραφή του Φ.Α., όσον αφορά στις παρατηρήσεις του διαιτητή.

Αντίγραφο του Φ.Α. παραδίδεται υποχρεωτικά από τον διαιτητή στους αρχηγούς των διαγωνιζόμενων ομάδων.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 15 του Κ.Α.Π.

21. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ)

α) Για κάθε αγώνα Πρωταθλήματος θα ορίζεται από την αρμόδια Επιτροπή εκπρόσωπος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ (Παρατηρητής  αγώνα).

Ο παρατηρητής του αγώνα θα μεριμνά για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, μέσα στο χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου, με εξαίρεση τον εσωτερικό χώρο εντός των αποδυτηρίων ομάδων και διαιτητών  και τον κυρίως αγωνιστικό χώρο (γήπεδο παιδιάς).

β) Μέσα στο χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη ο παρατηρητής επιτρέπει να εισέρχονται και να παραμένουν μόνο τα εξής πρόσωπα:

1) Ο ιατρός του αγώνα

2) Ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας (με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας)

3) Ο προπονητής κάθε ομάδας,  με το δελτίο πιστοποίησης της Ε.Π.Ο. που εκδίδει η Ε.Π.Σ.Π.

4) O τυχόν Βοηθός Προπονητής με το δελτίο πιστοποίησης που θα εκδίδει η ΕΠΣΠ                 

5) Ο φυσικοθεραπευτής – μασέρ της κάθε ομάδας (με επίδειξη της  ταυτότητας ιδιότητας, η  Δελτίο πιστοποίησης που θα εκδίδει η ΕΠΣΠ)

6) Ο ιατρός της κάθε ομάδας (εάν έχει) με την επίδειξη της ιατρικής του ταυτότητας

7) Φωτογράφοι των επίσημων Πρακτορείων Τύπου, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, με άδεια

(πιστοποίηση) της Ε.Π.Σ.Π.

γ) Για την είσοδο του προπονητή της κάθε ομάδας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και για την άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι απαραίτητο να είναι εφοδιασμένοι με το δελτίο πιστοποίησης (εισόδου) της Ε.Π.Ο., που εκδίδει η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

Σε αντίθετη περίπτωση ο διαιτητής δεν επιτρέπει την είσοδο του προπονητή στον αγωνιστικό χώρο και την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή ευθύνης του.

Οι προπονητές της  κάθε ομάδας θα πρέπει (μέσω των σωματείων τους)  μέχρι την ημέρα έναρξης των Πρωταθλημάτων να έχουν εφοδιαστεί από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με το δελτίο πιστοποίησης της Ε.Π.Ο. που εκδίδει η Ε.Π.Σ.Π.

δ) Ο παρατηρητής υποχρεούται να απομακρύνει από το χώρο αυτό οποιοδήποτε πρόσωπο από τα παραπάνω εμποδίζει, κατά την κρίση του, την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

ε) Στο χώρο αρμοδιότητας του παρατηρητή αγώνα ανήκουν ο χώρος που βρίσκεται μπροστά από τα αποδυτήρια των διαιτητών, το προαύλιο, οι διάδρομοι, η καταπακτή και οι τυχόν άλλοι συναφείς χώροι.

στ) Μέσα σε αυτούς τους χώρους επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή μόνο κατά την αναγραφή των ονομάτων των ποδοσφαιριστών στο Φ.Α., την καταχώρηση ενστάσεων και την υπογραφή του Φ.Α. των εξής προσώπων:

1) Του παρατηρητή του αγώνα

2) των αρχηγών (ποδοσφαιριστών) των διαγωνιζόμενων ομάδων

ζ)Ο παρατηρητής δύναται να επιτρέψει σ΄ έναν εκπρόσωπο από κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο να προσέλθει στον χώρο των αποδυτηρίων( με την σύμφωνη γνώμη του διαιτητή), ώστε να προσκομίσει τα δελτία ατομικών στοιχείων των ποδοσφαιριστών της ομάδας του, αλλά και να διεκπεραιώσει τυχόν πληρωμές( έξοδα διαιτησίας- ιατρών κλπ)

η) Ο παρατηρητής οφείλει να συντάξει, σε οποιαδήποτε περίπτωση, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, έκθεση σε ειδικό έντυπο της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ (άρθρο 13 παρ. 11 του Κ.Α.Π.), που απευθύνεται προς αυτήν και παραδίδεται μέσα σε κλειστό φάκελλο στον διαιτητή του αγώνα, μέχρι την αποχώρησή του από το γήπεδο, ο οποίος και την αποστέλλει  στην διοργανώτρια μαζί με το ένα αντίγραφο του Φ.Α., όπως ειδικότερα αναφέρεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 15 του Κ.Α.Π.

Η παράδοση της έκθεσης του παρατηρητή στον διαιτητή δεν μπορεί να βραδύνει πλέον της μιας ώρας από τη λήξη του αγώνα.

Μνεία σχετική γίνεται από τον διαιτητή στη στήλη των παρατηρήσεων του Φ.Α., στο οποίο και προσυπογράφει ειδικά ο παρατηρητής ως προς την παράδοση της έκθεσης του.

θ) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες και τα πρόσωπα που αναφέρονται στις παραγράφους 6 & 7 του άρθρου 13 του Κ.Α.Π., οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και εντολές του παρατηρητή.

 

22. ΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑΣ

α) Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη τη διάρκεια αυτών τη στολή τους, η οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνει: ΦΑΝΕΛΛΑ – ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ – ΚΑΛΤΣΕΣ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ και ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ. (άρθρο 14 ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων)

β) Η αρίθμηση στην εμφάνιση (φανέλα – παντελονάκι) των ποδοσφαιριστών στα Πρωταθλήματα Α’,Β’,Γ’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, διοργάνωσης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ υποχρεωτικά είναι από ένα (1) έως δέκα οκτώ (18) .

Η αρίθμηση στα παντελονάκια  είναι προαιρετική, εφοσον όμως  υπάρχει τότε υποχρεωτικά θα είναι όμοια αυτης της φανελας. (άρθρο 14 ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων)

Οι ομάδες που πρόκειται να αγωνισθούν είναι υποχρεωμένες να κατέρχονται στους αγώνες με τα χρώματα που ανέγραψαν στη δήλωση συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα χρώματα της στολής των ομάδων που διαγωνίζονται είναι τα ίδια ή παραπλήσια, το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται στην αλλαγή στολής.

γ) Οι ομάδες έχουν το έμβλημα τους, που αποτυπώνεται καθαρά στο επάνω αριστερό σημείο της φανέλλας των ποδοσφαιριστών.

δ) Ο ενδεικτικός αριθμός του παίκτη αποτυπώνεται καθαρά στην πλάτη της φανέλας.

ε) Οι τερματοφύλακες έχουν διαφορετικό χρώμα στολής από τους άλλους συμπαίκτες τους.

στ) Οι αρχηγοί των ομάδων έχουν ειδικό περιβραχιόνιο στο αριστερό τους χέρι.

ζ) Ο διαιτητής του αγώνα  υποχρεώνει τη γηπεδούχο ομάδα να αλλάξει στολή, όταν τα χρώματα των δυο διαγωνιζόμενων ομάδων είναι ίδια ή παρεμφερή και ματαιώνει την ποδοσφαιρική συνάντηση, όταν η γηπεδούχος ομάδα αρνείται να εφαρμόσει την υπόδειξη του.

η) Η  υπαίτια της ματαίωσης αγώνα ομάδα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2α του Κ.Α.Π.

θ) Στην περίπτωση που ποδοσφαιριστής ή ποδοσφαιριστές μιας ομάδας φοράνε διαφορετική στολή, με διαφορετικό χρώμα από αυτό που έχουν οι στολές των συμπαικτών τους ή φανέλλα χωρίς αριθμό, καταρχήν δεν επιτρέπεται η συμμετοχή τους στον αγώνα, ύστερα από απόφαση του διαιτητή που αναγράφεται στο Φ.Α. και γνωστοποιείται στον αρχηγό της ομάδας.

Όταν ο ποδοσφαιριστής ή οι ποδοσφαιριστές αρνούνται να συμμορφωθούν με την υπόδειξη του διαιτητή, τότε αυτός, αφού αναγράψει τούτο στο Φ.Α. αν ο αγώνας δεν έχει αρχίσει, διατάζει την ματαίωση του ή αν ο αγώνας έχει αρχίσει διατάζει την διακοπή του.

Στην τελευταία περίπτωση στην υπαίτια ομάδα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 παρ. 2α του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

ι) Ομάδες που επιθυμούν να διαφημίσουν πάνω στις στολές των ποδοσφαιριστών τους διάφορα προϊόντα οφείλουν να το  γνωστοποιήσουν εγγράφως στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ έγκαιρα, για να λάβουν από αυτή τη σχετική έγκριση (άδεια), οφείλουν δε επίσης να τηρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους για τη διαφήμιση που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 14 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

 

23. ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

α) Σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος ποδοσφαιριστών για παραβάσεις των Κανονισμών και με τον τρόπο και τη διαδικασία της επιβολής των ποινών, έχουν πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 10 του Πειθαρχικού κώδικα της Ε.Π.Ο.

β) Οι ποινές του άρθρου 10 του Πειθαρχικού κώδικα της Ε.Π.Ο. επιβάλλονται μόνο με βάση το Φ.Α. και αρχίζουν την επόμενη ημέρα του αγώνα.

Δεν χωρεί οποιαδήποτε ανταπόδειξη σχετικά με τις σημειώσεις του διαιτητή που αφορούν  σε παραβάσεις του προηγούμενου άρθρου.

γ) Δυο (2) παρατηρήσεις (κίτρινες κάρτες) κατά τη διάρκεια του αυτού αγώνα στον ίδιο ποδοσφαιριστή επισύρει αποβολή του ποδοσφαιριστή (έμμεση κόκκινη κάρτα).

δ) Οι παρατηρήσεις (κίτρινες κάρτες) που επιδεικνύει ο διαιτητής σε ποδοσφαιριστές ισχύουν μόνο για τον ίδιο αγώνα, σύμφωνα με τα παραπάνω και δεν προσμετρώνται αθροιστικά σε διαφορετικούς αγώνες για την επιβολή ποινής (από παρατηρήσεις-κίτρινες κάρτες) σε ποδοσφαιριστές.

 

24. ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙ “ΠΑΡΟΧΗΣ Ή ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΔΟΛΙΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Στις περιπτώσεις υπόσχεση δόλιων παροχών ή αποδοχής δολίων παροχών (δωροδοκίας-δωροληψίας) προς τον σκοπό της αλλοίωσης υπέρ ή κατά μιας ομάδας του αποτελέσματος του αγώνα των Πρωταθλημάτων, έχουν πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 21 Α του Πειθαρχικού κώδικα της Ε.Π.Ο. και 26 παρ.7 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

 

25. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

α) Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, για τους αποκλειστικούς λόγους που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

β) οι ενστάσεις για αντικανονικότητα γηπέδου, για παράβαση διατάξεων του άρθρου 12 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. (περί ορισμού διαιτητή ή βοηθού διαιτητή) και η ένσταση πλαστοπροσωπείας ποδοσφαιριστή καταχωρούνται στο Φ.Α. από τους αρχηγούς των ομάδων που ενίστανται, οι μεν δυο πρώτες πριν από την έναρξη του αγώνα, η δε τρίτη (πλαστοπροσωπείας) μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. και με την προϋπόθεση ότι ο διαιτητής θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, από τον αρχηγό της ενιστάμενης ομάδας μέχρι την λήξη της διάρκειας του αγώνα και της τυχόν παράτασης του.

γ) Οι ενστάσεις των περιπτώσεων α’ , β’ &  στ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, υποβάλλονται προς αποφυγή καθυστερήσεων, ως προς το χρόνο έναρξης και λήξης του αγώνα, στο διαιτητή με σημείωμα, που περιγράφει το είδος και τους λόγους της ένστασης, με υπογραφή του αρχηγού της ενιστάμενης ομάδας.(το σημείωμα αυτό υποβάλλεται εις διπλούν, υπογράφεται από τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, αντίγραφο δε αυτού παραλαμβάνει το αντίπαλο σωματείο).

Ο διαιτητής, κατά την κρίση του, εφόσον δεν καθυστερεί η έναρξη του αγώνα κατά τον προβλεπόμενο χρόνο, επιτρέπει την καταχώρηση στην οικεία στήλη του Φ.Α., διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να προβεί στην καταχώρηση κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου  ή και μετά το τέλος του αγώνα.

δ) Οι υπόλοιπες ενστάσεις (των παραγράφων γ, δ, ε , ζ και η του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων) υποβάλλονται στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, μέσα σε δυο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται.

ε) Κατ’ εξαίρεση των παραπάνω είναι υποχρεωτική η καταχώρηση στο Φ.Α. της ένστασης αντικανονικής συμμετοχής που αφορά ποδοσφαιριστή που αγωνίσθηκε σαν αναπληρωματικός, χωρίς να έχει αναγραφεί στο Φ.Α. πριν από την έναρξη του αγώνα και ποδοσφαιριστή που ξανασυμμετείχε σε αγώνα ενώ είχε αντικατασταθεί ή αποβληθεί απ’ αυτόν. στ) Οι ενστάσεις των σωματείων, που υποβάλλονται στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ή καταχωρούνται στο Φ.Α., πρέπει να συνοδεύονται και με το ανάλογο χρηματικό παράβολο επί ποινή απαράδεκτου (σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων), το οποίο καθορίζεται για κάθε είδος ένστασης στο ποσο των 100,00 €.

Το παραπάνω παράβολο σε περίπτωση που απορρίπτεται η ένσταση, καταπίπτει υπέρ του ταμείου της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

ζ) Κάθε είδος ένστασης πρέπει να υποβάλλεται με χωριστό υπόμνημα , μέσα στις νόμιμες προθεσμίες και με ξεχωριστό υπόμνημα, στο οποίο αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής της, διαφορετικά απορρίπτεται η ένσταση.

η) Η συζήτηση των ενστάσεων που υποβάλλονται είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη.

θ) Καταγγελία επιτρέπεται να διατυπωθεί αποκλειστικά για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) ημερών από την τέλεση του, από τρίτο σωματείο με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι τούτο έχει άμεσο έννομο συμφέρον κατά το χρόνο άσκησης της καταγγελίας, το οποίο περιοριστικά προσδιορίζεται στη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος, που μετέχει και έχει σχέση με το συγκεκριμένο σωματείο κατά του οποίου στρέφεται η καταγγελία.

Η καταγγελία πρέπει να συνοδεύεται με χρηματικό παράβολο 100,00 € επί ποινή απαραδέκτου, σε περίπτωση μη καταβολής.

 

ι) Σε περίπτωση που γίνει δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο. για την υπαίτια ομάδα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις ου άρθρου 23 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

κ) Κατά τα λοιπά έχουν πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

 

26. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Τα σωματεία που μετέχουν στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Α.Π., είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν στην Ένωση δικαίωμα συμμετοχής (παράβολο)

β) Το ύψος του χρηματικού ποσού του δικαιώματος συμμετοχής (παράβολο) για τα  σωματεία της Α΄& Β’  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ σε  150,00 € και για τα σωματεία της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σε 100,00 €.

 

27. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

α) Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και επιστασία των αγώνων Πρωταθλήματος γίνεται από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Κ.Α.Π.

β) Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ έχει το δικαίωμα να αναθέτει την οικονομική επιστασία των αγώνων σε σωματεία.

γ) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ότι το σωματείο διέθεσε σε φιλάθλους πλαστά εισιτήρια ή με μεγαλύτερη από την καθορισμένη τιμή, επιβάλλεται σε αυτό (το σωματείο) χρηματική ποινή μέχρι 800,00 € , κατά την κρίση της Ένωσης.

Σαν πλαστά εισιτήρια θεωρούνται εκείνα που μπαίνουν στην κυκλοφορία χωρίς να σφραγιστούν από τους αρμόδιες αρχές και εκείνα που παραγγέλθηκαν με πρωτοβουλία του σωματείου και χωρίς την έγκριση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

δ) Όλα τα έξοδα για μετακίνηση βαρύνουν καθ’ ολοκληρία την ομάδα που μετακινείται, χωρίς αυτή να δικαιούται να πάρει αυτά (τα έξοδα) από τις εισπράξεις του αγώνα.

ε) Η τιμή των εισιτηρίων των αγώνων Πρωταθλήματος κάθε Ερασιτεχνικής Κατηγορίας καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

στ) Το γηπεδούχο σωματείο λαμβάνει τις εισπράξεις (θετικό) ή καταβάλλει τις ζημιές (αρνητικό) του κάθε αγώνα

(εκτός των αγώνων των playout και playoff)και τα παραπάνω υπολογίζονται με βάση το υπόλοιπο που προκύπτει μετά την αφαίρεση από τις ακαθάριστες εισπράξεις του αγώνα των παρακάτω δικαιωμάτων τρίτων και δαπανών:

1) Του ποσοστού 5% υπέρ των σωμάτων ασφαλείας

2) Του ποσοστού 15% του γηπέδου

3) Του ποσοστού 5% της διοργανώτριας των Πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

4) Του προβλεπόμενου φόρου προστιθέμενης αξίας

5) Των άλλων εξόδων (έκδοσης αδειών αγώνα, εκτύπωσης των εισιτηρίων, σφράγισης των εισιτηρίων, της αμοιβής υπηρεσίας γηπέδου)

ζ) Το ποσοστό του γηπέδου και της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ υπολογίζεται πάντα με βάση τις ακαθάριστες εισπράξεις του αγώνα, αφαιρούμενου του Φ.Π.Α.

η) Κάθε πιθανή ζημιά από αγώνα, πρέπει μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την προειδοποίηση της  Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ να καταβάλλεται από τα σωματεία της Α’ & Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στο ταμείο της (της Ε.Π.Σ.Π.), προς αποφυγή των κυρώσεων, που προβλέπονται από τους Κανονισμούς.

Το τυχόν αρνητικό υπόλοιπο (ζημιά) από αγώνες της Γ’  Ερασιτεχνικής Κατηγορία καλύπτεται από το Ταμείο της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

28. ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

α) Κάθε είδους αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία των όρων της Προκήρυξης, του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και των εν γένει  Κανονισμών της ΕΠΟ, του Καταστατικού της ΕΠΟ και της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ που ισχύουν για  το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Π., καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα αθλητικά όργανα, απαγορευμένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια (άρθρο 35 Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων).

β) Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο, επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες κυρώσεις από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ:

1) Εφόσον προσφύγει ομάδα, αποκλείεται  από τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετείχε (με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π.) από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.

2) Εφόσον προσφύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, μαλάκτες, φυσικοθεραπευτές, διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κ.α.), με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ οι κυρώσεις του άρθρου 35 παραγρ. 2β  του Κ.Α.Π.

 

29. ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΗΘΟΥΣ

α) Στην πρωταθλήτρια ομάδα του κάθε ομίλου της κάθε Κατηγορίας, καθώς και στις ομάδες που ανέρχονται Κατηγορία (προβιβάζονται)  θα απονεμηθούν σε επίσημη τελετή έπαθλα που αθλοθετούνται από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ (Κύπελλο, δίπλωμα και είκοσι πέντε -25- μετάλλια).

β) Στην ομάδα ή στις ομάδες όλων των Κατηγοριών που δεν έχουν υποπέσει σε οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα που εμπίπτει στις διατάξεις του ΚΑΠ, με τις οποίες επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές στα σωματεία, στους ποδοσφαιριστές, παράγοντες κ.λ.π. στη διάρκεια της περιόδου 2014-2015, θα απονεμηθεί Κύπελλο Ήθους,  δίπλωμα και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές τους.

γ) Στους προπονητές των ομάδων που θα κατακτήσουν το Κύπελλο Ήθους θα απονεμηθεί από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, σε επίσημη τελετή, τιμητική πλακέτα.

δ) Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν με απόφαση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στα σωματεία εκείνα που θα επιδείξουν ήθος, διοικητική οργάνωση και δράση, θα συμβάλλουν με τα μέτρα που θα πάρουν στην καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, θα προωθήσουν γενικά το φίλαθλο πνεύμα και θα αναπτύξουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα.

 

30. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

α) Απαγορεύεται ποδοσφαιριστής ενός σωματείου να πάρει μέρος σε αγώνα οποιουδήποτε Πρωταθλήματος, κατά την περίοδο αυτή για λογαριασμό δυο διαφορετικών σωματείων, πλην των νόμιμων μετακινήσεων ποδοσφαιριστή.

β) Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνισθεί εντός 24 ωρών  σε δυο αγώνες Πρωταθλήματος.

Παράβαση των παραπάνω διατάξεων α’ & β’ έχει σαν συνέπεια την επιβολή των ποινών που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις.

γ) Απαγορεύεται η έναρξη αγώνα Πρωταθλήματος, εάν έστω και μια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες κατέβει στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από εννέα (9) ποδοσφαιριστές.

δ) Δεν είναι δυνατή η συνέχιση του αγώνα Πρωταθλήματος, εφόσον η μια ή και αμφότερες οι διαγωνιζόμενες ομάδες παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από επτά (7) ποδοσφαιριστές.

Ο διαιτητής στην περίπτωση αυτή έχει την υποχρέωση να διακόψει τον αγώνα (άρθρο 21 του Κ.Α.Π.).

ε) Τα γήπεδα που γίνονται οι αγώνες των παραπάνω Πρωταθλημάτων είναι στην απόλυτη διάθεση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, από το πρωί κάθε αγωνιστικής ημέρας μέχρι τις 9 μ.μ.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα χρησιμοποιεί τα γήπεδα κατά την κρίση της, η ανάμειξη δε στο έργο της αυτό, οποιουδήποτε τρίτου απαγορεύεται.

                      

στ) Σε περίπτωση διεξαγωγής αγώνα ή αγώνων κατάταξης για την άνοδο ομάδας σε Κατηγορία ή για την παραμονή ομάδας σε Κατηγορία, ο αγώνας ή οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται σε ουδέτερο γήπεδο με χλοοτάπητα (τεχνητό ή φυσικό).

ζ) Η τροποποίηση του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και των Κανόνων Παιχνιδιού έχει σαν συνέπεια και την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων της Προκήρυξης, σύμφωνα με τους Κανονισμούς και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.

Κάθε τροποποίηση των όρων της Προκήρυξης γνωστοποιείται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στα ενδιαφερόμενα σωματεία.

η) Οι ομάδες που υποβιβάζονται κατά την περίοδο 2014-2015, είτε με βάση την Προκήρυξη, είτε με βάση άλλη απόφαση, δεν έχουν δικαίωμα προαγωγής σε καμμιά περίπτωση, για την περίοδο που υποβιβάστηκαν.

Η κατάληψη της 1ης θέσης στην αμέσως επόμενη Κατηγορία, γίνεται πάντα μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού.

Σε περίπτωση αύξησης των ομάδων οποιασδήποτε Κατηγορίας ή προαγωγής στην αμέσως επόμενη ανώτερη Κατηγορία περισσότερων ομάδων απ’ αυτές που προβλέπεται από τη σχετική Προκήρυξη, οι προαγόμενες ομάδες θα προέρχονται από τον πίνακα κατάταξης του Πρωταθλήματος που έληξε της αμέσως κατώτερης Κατηγορίας και με τη σειρά κατάταξης.

θ) Σε περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνα από υπαιτιότητα της Ε.Π.Σ.Π., τα έξοδα του αγώνα καλύπτονται από την Ένωση.

ι) Μετά τη λήξη των Πρωταθλημάτων, τυχόν αρνητικό χρηματικό υπόλοιπο (ζημιές) από αγώνες Πρωταθλήματος των σωματείων της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, καλύπτεται από το ταμείο της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

ια) Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσικοθεραπευτή κ.λ.π.).

Τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 παρ.11 του Κ.Α.Π.

ιβ) Προκειμένου για διαφημίσεις στις φανέλες ποδοσφαιριστών των ομάδων, πρέπει τα σωματεία έγκαιρα και υποχρεωτικά, να υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν τη σχετική άδεια, προς αποφυγή τυχόν προβλημάτων ή και συνεπειών.

ιγ) Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να παραλαμβάνουν από τη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ τα εβδομαδιαία προγράμματα αγώνων (με τα γήπεδα, τις ημέρες και τις ώρες των αγώνων), τα σχετικά Πρακτικά της Επιτροπής Πρωταθλήματος και της Πειθαρχικής Επιτροπής και κάθε έγγραφο που έχει σχέση με το Πρωτάθλημα.

 

31. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

α) Η ερμηνεία του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. ,των Κανόνων Παιχνιδιού και των όρων της Προκήρυξης, γίνεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

β) Η Προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ σαν διοργανώτριας των Πρωταθλημάτων και των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Γ. ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ                                                Ι. ΣΠΑΘΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

 

Α’  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΕΡΑΤΣ.                                               Α.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΑΟ ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ                                           ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΑΠΟ ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔ.                                                       ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

Α.Γ.Σ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ                                                             Α.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Α.Ε. ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΣΤΕΡΑΣ                                                 Α.Π.Ο. ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ

Α.Ε ΜΟΣΧΑΤΟΥ                                                                Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΜΟΣΧ.

Α.Ε. ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΖΙΤΖΙΦ.                                  Α.Π.Σ.Ε. ΑΜΦΙΑΛΗ

Α.Ο. ΝΕΟΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ                                               Α.Ο.ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ

Α.Ε. ΑΙΓΙΝΑΣ                                                                     Α.Ε. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Α.Ο. ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ                                                              Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Α.Ε. ΝΙΚΑΙΑ                                                                       Α.Π.Σ. ΑΡΗΣ ΑΜΦ.

Α.Σ.Σ. ΑΙΑΣ                                                                        Ο.Φ. ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔ.

Α.Ο.Φ.Α.Ρ. ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ                                                  Π.Α.Ε. ΕΙΡΗΝΗ 2005

Α.Ο. ΧΑΛΚΗΔΩΝ                                                               Ε.Π.Ο. ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ                                                  Α.Ο.Κ. ΦΑΛΗΡΟΥ                                                              Ο.Φ.Ν.Κ. ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΦΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ

*Η νικήτρια ομάδα του αγώνα κατάταξης: Α.Π.Ψ.Ο. ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ – Σ.Φ.Π.Φ. ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ θα αγωνισθεί στην  Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, η ηττημένη στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.                                               

Β’  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΟ  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ                                                            Α.Π.Ο. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ                                                            Α.Ε.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡΥΔ.

Α.Ο ΠΑΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ                                                         Δ.Ο. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ

Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ                                                     Α.Ο.Π.Ε. ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ

Α.Ο. ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ                                                             Α.Σ. ΠΟΝΤΙΩΝ

Α.Π.Ο. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ ΚΕΡΑΤΣ.                            Α.Σ. ΑΣΤΕΡΙΑ  ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Α.Ο.Ν.Φ. ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ                                               Α.Ο. ΚΑΡΑΒΑΣ

ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ                                                      Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΑΟ  ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                            Α.Ο. ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Α.Ο. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧ.                                               Α.Ο.Ν.Φ. ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ

Ε.Α.Α ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ                                             Α.Ο. ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΡΕΝΤΗ                         Α.Σ. ΣΠΙΘΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣ.                                                     Π.Ο. ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔ.

ΓΟΠ ΘΗΣΕΑΣ

*Η νικήτρια ομάδα του αγώνα κατάταξης: Α.Π.Ψ.Ο. ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ – Σ.Φ.Π.Φ. ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ θα αγωνισθεί στην  Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, η ηττημένη στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.                                              

 

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α.Ε. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ                                                  Α.Ο.ΖΕΑΣ                                                                           

Α.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗ                                                                  Α.Ο. ΠΕΙΡΑΙΚΗ

Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ                                    Α.Π.Ο. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Α.Ο. ΔΙΑΣ ΚΟΡΥΔ.                                                            ΑΠΟ ΔΑΦΝΗ ΤΑΜΠΟΥΡΙΩΝ

Α.Π.Ο. ΦΙΛΑΘΛΟΙ                                                              Α.Ο. ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ

Α.Σ. ΚΩΦΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ                                    ΛΕΟΝΤΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ                                                             ΠΗΓΑΣΟΣ

 

 

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply