Connect with us

stoplekto

Η φανέλα με το νούμερο 6 με τον Βασίλη Ντούνη

Published

on

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος του ΠΑΟ Καλυβίων Βασίλης Ντούνης, μας μιλάει για την φανέλα με το νούμερο 6, τον ρόλο της και τα προσόντα του ποδοσφαιριστή.

“Το εξάρι είναι ο μονομάχος της ομάδας. Έχει ρόλο τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. 

Το αμυντικό, ο παίκτης πρέπει να διαθέτει δυνατή αμυντική κεφαλιά και να είναι ανίκητος στο ένας εναντίον ενός, στο ένας εναντίον δύο, αλλά να είναι ασυναγώνιστος στο χαμηλό παιχνίδι. Είναι ο ρυθμιστής του ρυθμού ανάπτυξης της ομάδας του. Επιλέγει ανάλογα, την καθυστέρηση του χρόνου στην ανάπτυξη ή όχι. Βοηθάει στα διπλά μαρκαρίσματα, βοηθούμενος από τον κεντρικό αμυντικό. Προσπαθεί να αποφύγει τα φάουλ και προβαίνει στη χρήση του εσκεμμένου φάουλ, όταν απαιτείται. Διαθέτει οξύτατη αντίληψη αλλά έχει και την πρόβλεψη των καταστάσεων του αγώνα. Θωρακίζει τέλος την άμυνα στον άξονα. 

Το επιθετικό, δεχόμενος πρώτη πάσα από την άμυνα και με μικρές, μεσαίες και μεγάλες μεταβιβάσεις, βοηθάει στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Πρέπει να διαθέτει υψηλή ικανότητα στην κάθετη πάσα. Να έχει δυνατό σουτ και να επιχειρεί το σουτ από μακρινές αποστάσεις. Είναι ο παίκτης κλειδί στην αλλαγή του παιχνιδιού. Προσόν απαραίτητο να μπορεί να διατηρεί την κατοχή της μπάλας στο δικό του γήπεδο. Είναι ο υποστηρικτής του τερματοφύλακα, του κεντρικού αμυντικού, αλλά και του πλάγιου μπακ όταν ανεβαίνει την πλευρά. Πρέπει είναι ρεαλιστής στο παιχνίδι του και να έχει το χάρισμα με τις φωνές του να εμψυχώνει την ομάδα”.

athlorama.blogspot.com