Connect with us

Γ΄ Ε.Π.Σ.Α.

Θανάσης Ψύλλιας: Επιστρέφω στις ρίζες μου…

Published

on

Με μια πολύ όμορφη ανάρτηση ο έμπειρος τεχνικός Θανάσης Ψύλλιας έκανε γνωστή την απόφαση του για τη συνέχεια της καριέρας του…

Αναλυτικά…

Μετά από 46 χρόνια που βρίσκομαι ανελλιπώς στο χώρο του ποδοσφαίρου , ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής , ήρθε η ώρα να ακολουθήσω την καρδιά μου.
Ως ποδοσφαιριστής έχω αγωνισθεί σε τοπικά πρωταθλήματα και Εθνικές κατηγορίες και ως προπονητής έχω προπονήσει ομάδες σε όλες τις κατηγορίες της Αθήνας.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου , όλους τους παράγοντες που με επέλεξαν ως παίκτη ή ως προπονητή , να βοηθήσω για την επίτευξη του στόχου που είχαμε θέσει.
Με απόλυτο σεβασμό – εργατικότητα και αγάπη όπου κι αν βρέθηκα , κατέθεσα όλες μου τις δυνάμεις , πνευματικές και σωματικές για να τα καταφέρουμε.
Η προπονητική τέχνη δεν είναι μόνο επάγγελμα , αλλά κυρίως χόμπι και αγάπη για το Άθλημα.
Στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα τολμούσα να πω ότι είναι κυρίως χόμπι , αν και τα τελευταία χρόνια με τις δυναμικές ενέργειες , κάποιων ανθρώπων του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αθήνας γίνεται σοβαρή προσπάθεια , η οποία είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει , ώστε ο Προπονητής να βρει την θέση που του αρμόζει στο ποδόσφαιρο και να είναι πλέον επαγγελματίας , χωρίς να έχει σημασία η κατηγορία που εργάζεται.
Το φετινό καλοκαίρι μετά από τέσσερα χρόνια με την τελευταία ομάδα που συνεργάστηκα , με μεγάλη επιτυχία πιστεύω και λόγω της απρόβλεπτης και απρόσμενης διακοπής της συνεργασίας μας,
αναθεώρησα πολλά πράγματα που είχα στο μυαλό μου , όσο αφορά στη συνέχεια της προπονητικής μου διαδρομής.
Αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά μου και να επιστρέψω στις ρίζες μου.
Δεν επιθυμώ να αλλάζω ομάδες τακτικά , κάτι που έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό , γιατί πιστεύω ότι η δουλειά του προπονητή πρέπει να κρίνεται σε βάθος χρόνου.
Θέλω να ευχαριστήσω τους παράγοντες των ομάδων που τις προηγούμενες μέρες μου πρότειναν να συνεργασθούμε , αλλά η απόφαση έχει παρθεί.
Αυτό συνέβη γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα , έχω δεχτεί επίθεση αγάπης – φιλίας και εμπιστοσύνης , από ανθρώπους για τους οποίους είμαι σίγουρος ότι δεν θα με προδώσουν ποτέ για κανέναν λόγο.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι παιδικοί μου φίλοι , παλιοί συμπαίκτες , αδέλφια.
Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν , ότι κάνουν το κάνουν με αγάπη , προσπαθούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να υπηρετούν ένα αθλητικό σωματείο ώστε να επιβιώνει και να προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στους νέους , σε μία από τις πιο δύσκολες από όλες τις απόψεις , περιοχές του Κέντρου της Αθήνας.
Στο σωματείο αυτό είχα την τύχη και την τιμή να παίξω κι εγώ για πρώτη φορά επίσημα ποδόσφαιρο και μάλιστα πανηγύρισα την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ζωής μου.
Σε αυτή την ομάδα ήμουν προπονητής για πέντε συνεχόμενα χρόνια , με την οποία επίσης έγινα Πρωταθλητής.
Είναι μονόδρομος πλέον για μένα να επιστρέψω στον Λαρισαϊκό Αγίου Παύλου και να κλείσω τον κύκλο που άνοιξα πριν 46 χρόνια.
Να γίνω αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται από διάφορους φορείς για την αναβάθμιση της περιοχής.
Να δώσουμε διέξοδο στα παιδιά και στους νέους της περιοχής.
Το Ποδόσφαιρο είναι υγεία και πολιτισμός , ενώνει λαούς , θρησκείες , ήθη και έθιμα.
Το ποδόσφαιρο είναι Βασιλιάς.
Ελπίζω και εύχομαι να γίνουν πράξη οι συζητήσεις με τον Δήμαρχο της Αθήνας , για την δημιουργία ενός μικρού γηπέδου
5χ5 στο περιβολάκι , ώστε να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε , βάζοντας τις βάσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον Πρόεδρο της Ομάδας κ. Ανδρέα Βλάχο , ο οποίος με ατομικές θυσίες πολλά χρόνια τώρα κάνει τα αδύνατα – δυνατά , ώστε να διατηρεί την ομάδα ζωντανή , αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε να πορευτούμε πάλι μαζί για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.
Η προσπάθειά μας θα είναι πολύ δύσκολη , αλλά έτσι κι αλλιώς μια ζωή στα δύσκολα πορευόμαστε , άρα μια πρόκληση ακόμα είναι μπροστά μας.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα φιλαράκια μου ( ξέρουν αυτοί ), για την μεγάλη Τιμή που μου έκαναν να με καλέσουν πάλι κοντά τους.
Τους υπόσχομαι ότι θα καταθέσω και την ψυχή μου για να πετύχουμε τους στόχους που βάλαμε.
Σας περιμένουμε στο γήπεδο!!!
Όλοι μαζί!!!
Πάμε Άγιο Παυλίτες!!!
Πάμε Λάρι!!!