Connect with us

slideshow

Θανέλας: Δεν φοβήθηκα ποτέ!

Ο Φώτης Θανέλας μιλά στον Κυριάκο Παντζαρίδη για την συνολική παρουσία του Αχαρναϊκού στο πρωτάθλημα!

Published

on

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Το τέλος μιας σεζόν πλησιάζει για μια ομάδα, η οποία την αρχή του πρωταθλήματος έδειξε μια συνεχή σταθερότητα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εξ’ αρχής στην πρώτη θέση. Η αναφοράς μας γίνεται στον Αχαρναϊκό, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική παίζει τους… κόπους μιας χρονιάς, καθώς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ατρόμητου Πειραιά και να στεφθεί πρωταθλητής στον 9ο όμιλο. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης πιστώνεται φυσικά στον Φώτη Θανέλα, ο οποίος κατάφερε με ελάχιστα χρήματα να πραγματοποιήσει σωστές επιλογές, φέρνοντας στο Μενίδι παίκτες μικρούς σε ηλικία αλλά με τεράστιο ποδοσφαιρικό ”μυαλό”, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους (ηλικιακά) αλλά και τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής τον έβγαλαν… ασπροπρόσωπο.

Σε δηλώσεις του ο έμπειρος τεχνικός, αναφέρθηκε στην πορεία αλλά και στο… μυστικό που έφερε τον Αχαρναϊκό στην κορυφή. Ερωτηθείς για τον αν πίστευε πως η ομάδα του θα βρισκόταν από την αρχή στην πρώτη θέση και θα διατηρούνταν εκεί μέχρι σήμερα, ο Φώτης Θανέλας αποκρίθηκε:” Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ξεκινήσαμε ιδανικά τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα ύστερα από την νίκη που σημειώσαμε μέσα στο Λαύριο. Στην συνέχεια δείξαμε μια σταθερότητα, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι ακόμη και στα παιχνίδια τα οποία ηττηθήκαμε διαχειριστήκαμε πολύ σωστά τις υπάρχουσες καταστάσεις”. Σε σχετικό ερώτημα για το που οφείλεται η μεγάλη επιτυχία του συλλόγου, ο έμπειρος προπονητής υποστήριξε:” Σε τρία πράγματα. Στην δουλειά, στην διοικητική υποστήριξη που είχαμε καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής σεζόν αλλά και στην συμπαράσταση που μας παρείχε ο κόσμος σε κάθε ματς”.

Στην συνέχεια ο Φώτης Θανέλας έπλεξε το εγκώμιο των νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι προέρχονται από τα… σπλάχνα του σωματείου τονίζοντας χαρακτηριστικά:” Στο φετινό ρόστερ υπάρχουν παίκτες μικροί σε ηλικία αλλά με μεγάλη αξία, οι οποίοι θα έλεγα ότι μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά και αν συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο, τότε σίγουρα θα πετύχουν. Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο, δεν παίζουν ρόλο τα μεγάλα μπάτζετ.”

Σε τελευταία ερώτηση για το αν μετά από κάποιο ατυχές αποτέλεσμα σκέφτηκε πως ο κίνδυνος… πλησιάζει ο προπονητής των ”πρασίνων” υπογράμμισε:” Όχι! Δεν φοβήθηκα ποτέ! Μετά από κάποιες αγωνιστικές όπου παρουσιάζαμε σταθερότητα στην απόδοση μας, αλλά παρατηρώντας επίσης και τα…. στραβοπατήματα των έτερων συνδιεκδικητών, πίστεψα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Kυριάκος Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply