Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Θλίψη στην Πέρα Κλουμπ για τον Μάκη Καλογεράτο

Published

on

Θλίψη προκάλεσε η είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Καλογεράτος, ένας από τους παλιότερους και σημαντικότερους παράγοντες της Πέρα Κλουμπ και του ποδοσφαίρου της Αθήνας…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πέρα Κλουμπ…

<< ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ – «ΕΦΥΓΕ» Ο (ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ) ΜΑΚΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ
Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην ομάδα μας η είδηση του θανάτου του Γεράσιμου (Μάκη) Καλογεράτου, σε ηλικία 83 ετών.
Ο εκλιπών ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες της ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ και γενικότερα του αθηναϊκού αθλητισμού για πάνω από 50 χρόνια(!!!).
Μεγάλωσε στην Αμαλιάδα με καταγωγή από την Κεφαλονιά και σε νεαρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε σε τεχνική σχολή και διορίστηκε στην ΔΕΗ.
Παντρεύτηκε την κα. Μυρσίνα και έκανε δύο γιούς. Είχε την ατυχία να χάσει τον μεγαλύτερο πριν από μερικά χρόνια και αυτό ήταν κάτι που τον βασάνιζε τα τελευταία χρόνια.
Το 1961 μπήκε στο συμβούλιο ως Γραμματέας και από τότε η ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ ήταν η μεγάλη αγάπη και το μεράκι του. Πρόσφερε από όλα τα πόστα σαν Πρόεδρος και σαν Γραμματέας διαμορφώνοντας ακόμα και την φυσιογνωμία και τα ιδανικά της ομάδας.
Επί προεδρίας του καλλιεργήθηκε ο μαζικός αθλητισμός . Το 1984 δημιουργήθηκε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου και το 1986 δημιουργήθηκε το τμήμα Μπάσκετ. Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες παιδιά της περιοχής μας στράφηκαν στον αθλητισμό και φόρεσαν με περηφάνια την φανέλα της ομάδα μας. Φτάσαμε σε σημείο να έχουμε πάνω από 400 αθλητές και σε κοπή πίτας να παραβρίσκονται πάνω από 800 άτομα…
Ο ίδιος ο Μάκης καθόταν ώρες ολόκληρες και συζητούσε με τους νεαρούς αθλητές, τους συμβούλευε, τους επαινούσε όταν έκαναν κάτι καλό , τους μάλωνε όταν κάποιος ξέφευγε. Πάντα με αγάπη, με σεβασμό, πάντα για το καλό τους.
Τα γραφεία της ομάδας ήταν δεύτερο σπίτι του. Ήταν και Πρόεδρος και Γραμματέας και Ταμίας και Φροντιστής και Γενικός Αρχηγός τα πάντα. Μάζευε τα άπλυτα ρούχα, τις κάλτσες τα έπλενε, τα άπλωνε, τα δίπλωνε….
Μετά στην γειτονιά, να μιλάει για την ομάδα, να προτρέπει τους γονείς να έρθουν τα παιδιά τους στις Ακαδημίες, να μαζεύει συνδρομές να πουλά ημερολόγια να βγουν τα έξοδα…..
Πήγαινε στην ΕΠΣΑ για τα δελτία για τα συμφέροντα της ομάδας, διαμαρτυρόταν όταν αδικούμασταν, τον ήξεραν και οι πέτρες. Είχε ταυτιστεί το όνομά του με την ομάδα. Ακόμα και πρόσφατα όλοι ρωτούσαν για τον ΜΑΚΗ…
Πέρα από την ομάδα ο Μάκης Καλογεράτος ήταν πολύ δραστήριος και αγαπητός στην τοπική κοινωνία των Αμπελοκήπων. Διατέλεσε για πολλά χρόνια Διαμερισματικός Σύμβουλος στην 7η κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και ήταν κοντά σε κάθε συνάνθρωπό μας που είχε ανάγκη.
Μεγάλος του καημός που δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα γήπεδο στους Αμπελοκήπους
Τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκε από τα Διοικητικά δρώμενα χωρίς να σταματήσει το ενδιαφέρον του για τον Σύλλογο ( θα ήταν απίθανο άλλωστε). Βοήθησε για την επαναφορά της ομάδας από το Παλαιό Φάληρο (…).Ήταν πάντα κοντά μας εγγυητής της συνέχειας του Συλλόγου. Συγκινητική η παρουσία του πρόπερσι στα αποδυτήρια της ομάδας μας μετά το παιχνίδι με τον Κεραμεικό (2-0) όπου είπε στους παίκτες μας λόγια ζεστά, λόγια αγάπης μέσα από την καρδιά του.. «Να είστε περήφανοι για την φανέλα που φοράτε!!!!»
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ……..
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ >>