Connect with us

stoplekto

Θοδ. Παχατουρίδης: «Σκοπός μας να διαφυλάξουμε ό,τι μπορούμε»

Published

on

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε τις προηγούμενες μέρες στην καθημερινή αθλητική εφημερίδα “Ώρα των Σπορ” και στον καλό συνάδελφο Δημήτρη Θεοδώρου ο προπονητής του Απόλλωνα Ποντίων Θοδωρής Παχατουρίδης.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και πλέον προπονητής μίλησε με την ευκαιρία της αναστολής των πρωταθλημάτων για την φετινή πορεία του Απόλλωνα και την ευκαιρία που έχει το ιστορικό σωματείο να κατακτήσει το πρώτο κύπελλο ΕΠΣΔΑ στην ιστορία του.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε στην “Ώρα των Σπορ”:

Με την… ευκαιρία της διακοπής στη δράση, ο Θεόδωρος Παχατουρίδης μιλάει στην «ΩΡΑ» για τη φετινή, απολύτως επιτυχημένη χρονιά της ομάδας του. Σε μία άτυπη ανασκόπηση μίας σεζόν που βρίσκεται στον… αέρα και στη διαλογή των ομάδων με τα σπουδαιότερα επιτεύγματα σε ολόκληρο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αττικής, αναμφίβολα ο Απόλλων Ποντίων θα δικαιούταν να έχει θέση και, μάλιστα, περίοπτη! Όσο ξαφνικά και βίαια ήρθε η διακοπή στην αγωνιστική δράση ελέω… Κορονοϊού, τόσο βίαιη ήταν και η διακοπή της σταθερά ανοδικής πορείας της ομάδας του Ασπροπύργου στο Πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο της Δυτικής Αττικής. Για του λόγου το αληθές, αξίζει να σημειωθεί πως μετά από 21 αγωνιστικές οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΔΑ, τρεις βαθμούς πάνω από τον ιστορικό Βύζαντα και μόλις πέντε πίσω από τον πρωτοπόρο Πανελευσινιακό. Παράλληλα, έχουν φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν στο μεγάλο ματς την ομάδα των Μεγάρων. Τη δική του, πολύτιμη συμβολή σε αυτή την ξέφρενη πορεία έχει ο Θεόδωρος Παχατουρίδης, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στα μέσα του Νοεμβρίου και μετά από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες (από Εθνικό Πανοράματος και ΠΑΟΚ Μάνδρας), για να οδηγήσει αυτό το… γαλατικό χωριό σε αήττητη πορεία με επιμέρους απολογισμό έντεκα νίκες και τρεις ισοπαλίες στο Πρωτάθλημα, αλλά και δύο προκρίσεις με τέσσερις νίκες (!) απέναντι στη Νέα Πέραμο και τον Ακράτητο της Γ’ Εθνικής (!) στο Κύπελλο. Η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον πολύπειρο τεχνικό, ο οποίος αναφέρθηκε στις πτυχές αυτής της τετράμηνης διαδρομής αλλά και στο σημείο που βρίσκει η διακοπή την ομάδα του.

«Από την πρώτη μέρα που σταματήσαμε, έχω δώσει πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές για να δουλέψουν όσο καλύτερα μπορούν αυτό το διάστημα της αδράνειας. Σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι όταν γυρίσουμε. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί, πέρα από τα υπόλοιπα, υπάρχει και ένα πολύ καλό, οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, όπως το έχουμε πετύχει όλοι μαζί» σημείωσε αρχικά ο 52χρονος προπονητής και συμπλήρωσε: «Στο πρωτάθλημα είμαστε πέντε βαθμούς πίσω από τον Πανελευσινιακό. Θα μπορούσαμε να ήμασταν και πιο κοντά, αν είχαμε αποφύγει μία ισοπαλία στα τελευταία παιχνίδια (σ.σ. 1-1 με Εθνικό Πανοράματος). Αν ο Πανελευσινιακός υποστεί μία απώλεια στις επόμενες αγωνιστικές, θα μπορούσαμε να μπούμε πάλι στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, αφού την τελευταία αγωνιστική τον αντιμετωπίζουμε στην Ελευσίνα. Παρ’ όλα αυτά, πρώτος στόχος μας είναι το Κύπελλο. Έχουμε φτάσει στον τελικό, είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν! Αφού τα έχουμε καταφέρει με τον Πανελευσινιακό και με τον Ακράτητο, γιατί να μην τα καταφέρουμε και τώρα; Θεωρώ πως εξαρτάται από την ομάδα μας και την κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε». «Οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και ο προπονητής την ομάδα» Ση συνέχεια της συζήτησής μας, ο Θ. Παχατουρίδης στάθηκε και στον τρόπο με τον οποίο βιώνει σε προσωπικό επίπεδο τη φετινή χρονιά και τη συνεργασία του με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, είχα πει στους ποδοσφαιριστές ότι εκείνος που φεύγει πρώτος είναι ο προπονητής. Είναι εκείνος που εξαρτάται από την πορεία της ομάδας και τα αποτελέσματα. Αυτό που μου έχει δείξει η εμπειρία μου, είναι πως πρέπει να γίνεις ένα με τους ποοσφαιριστές, να καταλάβουν με ποιον άνθρωπο δουλεύουν, να επικοινωνήσεις μαζί τους, χωρίς όμως να χάσεις τον σεβασμό από την πλευρά τους. Παράλληλα με τα παραπάνω, βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζουν οι γνώσεις και η μεταδοτικότητα στους ποδοσφαιριστές» σχολίασε σχετικά, για να επεκταθεί στο πιο βιωματικό κομμάτι: «Γνώμη μου είναι πως οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και ο προπονητής την ομάδα. Πιστεύω στις ικανότητές μου, γι’ αυτό δουλεύω με μεγάλη χαρά και με μεγάλη ικανοποίηση. Με ευχαριστεί αυτό που κάνω. Είμαι ικανοποιημένος απόλυτα με τον τρόπο που διαμορφώνω το πλάνο μου στον Απόλλωνα και είναι σημαντικό για έναν προπονητή να καταφέρνει να υλοποιεί αυτό που έχει στο μυαλό του».