Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Θ. Μπαλαφούτης : «Κίνδυνος αν συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα»

Published

on

Την άποψη του για να μην συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εξέθεσε ο Θανάσης Μπαλαφούτης . Με επιστολή του ο ηγέτης του Ατρόμητου Κερατσινίου ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Χριστός Ανέστη σε όλους τους χριστιανούς  ανά την υφήλιο. Μετά την ανάστασή του Χριστού να ξεπεράσουμε και αυτή την πανδημία όσο γίνετε ταχύτερα, ανώδυνα και αναίμακτα.

Εύχομαι στους φορείς: Ε.Π.Ο.  Ε.Π.Σ. Πειραιά (συμβούλιο και εργαζόμενους), επιτροπές, γιατροί, διαιτητές και βοηθοί, παρατηρητές. Προέδρους των πειραϊκών σωματείων, ποδοσφαιριστές ανδρικό-ακαδημίες προπονητές, βοηθούς γυμναστές, φροντιστές, γονείς, στους δήμους  όλου του Πειραιά, αθλητικούς οργανισμούς, φιλάθλους και γενικά σε όλους του εμπλεκομένους στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή από τους παράγοντες και ειδικούς της Ε.Π.Ο. για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ο λόγος είναι οτι έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, δίχως αμοιβές (φοιτητές- εργαζόμενους- μικρά παιδιά  – γονείς με υπαρκτό φόβο). Υπάρχει πιθανότητα σοβαρών τραυματισμών με πιθανή έναρξη των ενωσιακών πρωταθλημάτων ανά την Ελλάδα μετά από 40 ημέρες απραξίας. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μένουν έξι αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου και άλλες τρεις ή τέσσερις στα πλέι οφ και πλέι άουτ.

Στην περίπτωση που συνυπολογίσουμε πως θα παίζουν Κυριακή-Τετάρτη τότε η κούραση σε συνδυασμό με την απραξία και η υψηλή θερμοκρασία θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα φέρνοντας τους διοικητικούς φορείς προ των ευθυνών τους. Όλες οι Ενώσεις έχουν μεταξύ τους διαφορές λόγω δυναμικού ποδοσφαιρικών σωματείων και παραγόντων οι οποίοι επλήγησαν οικονομικά από τον κορωνοϊό  με απρόβλεπτες συνέπειες σε βαθμό που θα οδηγηθούμε σε αλλοίωση των υπαρχόντων Ενωσιακών  πρωταθλημάτων την μεγαλύτερη εμπειρία για την λειτουργικότητα της υλικοτεχνικής υποδομής στα όρια της ευθύνης της έχει η κάθε Ένωση που γνωρίζει τις αδυναμίες των σωματείων της. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και επιστώ  την προσοχή!!! να πρυτανεύσει η λογική και μην ταυτίζονται το επαγγελματικό που απέχει πολύ από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που δεν έχει οικονομικούς πόρους!!!

Ευχαριστώ πολύ και όπως λέμε μένουμε μέσα πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας!!! εγώ σας το είπα με πολύ προσοχή στους υπεύθυνους με τις αποφάσεις που θα πάρουν… η υπευθυνότητα είναι αρετή σοφών ανδρών!!! Λόγω του επίκαιρου θέματος σας αναφέρω ότι νίπτω τας χείρας μου με πολύ προσοχή!!!»