Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ιβάν Ρούσεφ: «Κίνητρό μου η δίψα για ποδόσφαιρο»

Published

on

Ο Βούλγαρος «μαέστρος» μίλησε για πρώτη φορά στον εκπρόσωπο Τύπου της Διάνα Ηλιούπολης, Νίκο Χαραλαμπόπουλο και όπως πάντα ήταν ταπεινός. Αυτή ήταν η πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης των ‘κυανέρυθρων’, καθώς αποκτήθηκε πριν λίγες εβδομάδες για να συμβάλει άμεσα στην παραμονή του συλλόγου στην Α’ ΕΠΣΑ μέσω του δευτέρου ομίλου. Αναλυτικά:

Ο Ιβάν Ρούσεφ μίλησε για πρώτη φορά μετά τον ερχομό του στη ΔΙΑΝΑ. Εξήγησε, μεταξύ άλλων, τι του δίνει ώθηση στο να συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Αναφέρθηκε ακόμη, στις πρώτες του εντυπώσεις από το νέο του περιβάλλον, αλλά και το ποιος τον προσέγγισε ώστε να υπογράψει στην ομάδα, ενώ παράλληλα σημείωσε πως ο στόχος της παραμονής θα επιτευχθεί με σκληρή δουλειά, αρχής γενομένης από τη σπουδαία (όπως εξελίχθηκε το ματς) νίκη με την Ένωση Βοτανικού.

-Αρχικά θα θέλαμε ένα σχόλιο για το χθεσινό 2-1 επί της Ένωσης Βοτανικού.
Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το πάρουμε οπωσδήποτε. Έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία και αν και ήταν ένας δύσκολος αγώνας, τα καταφέραμε γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και εν τέλει αξίζαμε να κερδίσουμε.

-Αν και μείνατε πίσω στο σκορ, αλλά και με 10 παίκτες, αντιδράσατε εντυπωσιακά.
Όλα τα παιδιά το πιστέψαμε πολύ και δείξαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες για εμάς, όμως βγάλαμε πάθος και ψυχικό σθένος, με αποτέλεσμα στο τέλος να τα καταφέραμε.

-Στην αγωνιστική που πέρασε είχαμε το αποτέλεσμα του Ιάσονα, που παλεύει επίσης για την παραμονή, με τον πρωτοπόρο Ιερόθεο, που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και εν μέρει απροσδόκητο.
Εντάξει ήταν ένα παιχνίδι που ήρθε ισόπαλο, στο ποδόσφαιρο η άποψή μου είναι πως όλα μπορούν να συμβούν, οπότε δεν μου φαίνεται πως υπάρχει κάτι το επιλήψιμο που θα έπρεπε να το αναφέρουμε. Εμείς κοιτάμε μόνο την δική μας ομάδα και δεν ασχολούμαστε με το τι γίνεται με τους υπόλοιπους.

-Σχετικά με τη μετεγγραφή σου στη Διάνα, πώς σου φαίνεται το καινούργιο σου περιβάλλον εδώ;
Έχω να πω πως και με την ομάδα αλλά και με τη διοίκηση του συλλόγου, υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα. Πιστεύω πως θα τα πάμε καλά. Θέλω να δουλεύω καθημερινά στις προπονήσεις και με τη βοήθεια του κύριου Χατζηράπτη νομίζω πως στο τέλος όλοι θα δικαιωθούμε.

-Τι σε έκανε να έρθεις στη Διάνα. Ποιος ήταν αυτός που σε έπεισε;
Με προσέγγισε με αβρότητα ο κύριος Ζευγίτης και δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα ώστε να έρθω και να βοηθήσω την ομάδα. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και είμαι εδώ για να πετύχει η Διάνα το στόχο της.

-Η ομάδα ενισχύθηκε και με άλλους ποδοσφαιριστές με στόχο την παραμονή. Θεωρείς πως είστε πλέον σε καλύτερο επίπεδο; Θα τα καταφέρετε;
Ναι πιστεύω ότι τα παιδιά που ήρθαν είναι πολύ αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Η ομάδα θα σωθεί, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και καθημερινή προσήλωση σε αυτό που θέλουμε όλοι μας να πετύχουμε. Θέλουμε λίγο χρόνο ακόμα για να δέσουμε, γιατί αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως θα βρούμε τα πατήματά μας και τη χημεία που χρειάζεται.

-Εφόσον παραμείνετε στην κατηγορία και μείνεις και εσύ στην ομάδα, που θα πρέπει να στοχεύσετε την επόμενη χρονιά;
Νομίζω πως επιβάλλεται να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα. Δεν μας αξίζει να παλεύουμε για τη σωτηρία μας. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να πούμε για άνοδο, παίζουν ρόλο και οι μετεγγραφές που ίσως γίνουν, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είμαστε για τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

-Με μια αξιοσημείωτη καριέρα πίσω σου, τι είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο ώστε να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι;
Σίγουρα η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Όταν παίζεις νιώθεις σαν μικρό παιδί. Όσο πιστεύω ότι αντέχω και ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του εαυτού μου πρώτα απ’ όλα , θα συνεχίσω να βρίσκομαι στους αγωνιστικούς χώρους.

Photo: Sportifico.gr