Connect with us

5ος Όμιλος

Ικανοποίηση στον Ιωνικό

Published

on

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε τον κύκλο των φιλικών αγώνων προετοιμασίας ο Ιωνικός. Νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 επιβεβαιώνοντας με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις προβλέψεις οτι θα είναι ο βασικός διεκδικητής της ανόδου στην football League από τον 5o όμιλο της Γ´ εθνικής κατηγορίας.

Με βασικό όπλο την εκπληκτική αμυντική τους λειτουργία και συνεχή πίεση του αντιπάλου σε όλο το γήπεδο με διαρκή κίνηση και αξιοποίηση του κενού χώρου με ή και χωρίς την μπάλα,  οι νεαροί ποδοσφαιριστές  της ομάδας της Νίκαιας καθοδηγούμενοι από τον έμπειρο επιτελικό μέσο Γιάννη Χρυσάφη, δημιούργησαν όμορφες ποδοσφαιρικές εικόνες, πέτυχαν δύο γκολ σε βάρος της ΑΕΚ ενώ τους ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και γκολ το οποίο θα έπρεπε να μετρήσει.

Ο Ιωνικός, συνεχίζοντας το σερί των πολύ καλών εμφανίσεων, ικανοποίησε απόλυτα τους φίλους του που ατενίζουν πλέον με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον. Η ομάδα της Νίκαιας εμφανίζεται αγωνιστικά πανέτοιμη για να διεκδικήσει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου της Γ´ Εθνικής κατηγορίας και το εισιτήριο της ανόδου στην football league.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα της ομάδας  εμφανίστηκε ο προπονητής Μάρκος Δήμος ο οποίος δήλωσε:

“Σε ένα παιχνίδι που πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ξεκινήσει και οι οιωνοί δεν ήταν οι καλύτεροι μετά τα επεισόδια που συνέβησαν, το τέλος του ήταν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας. Τα παιδιά έπαιξαν απέναντι σε αντίπαλο υψηλού επιπέδου με διαφορά στην Γ´ Εθνική και πέτυχαν απόλυτα στο δυνατό αυτό τεστ δείχνοντας ότι έχουν κατανοήσει όλα όσα δουλεύουμε  στις προπονήσεις  και το βγάζουν μέσα στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για την προσπάθειά τους, έδειξαν ομάδα έτοιμη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Εκτός από τους παίκτες μου θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κόσμο του Ιωνικού γιατί ανταποκρίθηκε στην παράκλησή μου και επέδειξε ψυχραιμία σε μια δύσκολη στιγμή όπου η ομάδα κινδύνευε με τιμωρία λόγω των επεισοδίων. Οι οπαδοί μας έδειξαν ωριμότητα και περιφρούρησαν την ομάδα χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα”.

Η ΑΕΚ μια εβδομάδα πριν την έναρξη το πρωταθλήματος εμφανίστηκε ανέτοιμη με κτυπητές αδυναμίες στην άμυνα και έλλειψη φαντασίας στην επίθεση.

Ο Ιωνικός προηγήθηκε με γκολ του Άγγελου Δημητρίου με κοντινό σούτ και αφού προηγουμένως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Βούρας είχε διώξει σε καρφωτή κεφαλιά και πέτυχε το γκολ της νίκης με το ξεκίνημα  του δευτέρου ημιχρόνου οταν ο Νίκος Μπερνιδάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα   αξιοποιώντας κάθετη μπροστινή μπαλιά και αφου προηγουμένως είχε  αποφύγει τον τερματοφύλακα της Ενωσης. Η ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με συρτό, δυνατό γωνιακό σούτ του Μπέρεσιτς από το ύψος της περιοχής.

Ο προπονητής της Ενωσης εμφανώς απογοητευμένος απο την εμφάνιση της ομάδας του απέφυγε τις δηλώσεις ωστόσο στο ” ionikosfc ” μίλησε για την ομάδα του Ιωνικού.

Τραιανός Δέλλας :  ” Ο Ιωνικός είναι πολύ καλή ομάδα, με  καλή αμυντική και επιθετική λειτουργία. Ομάδα με σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς και δουλεμένη σε θέματα τακτικής. Εύχομαι καλή πορεία στον Ιωνικό”

Τα επεισόδια

Την εικόνα της φιλικής αναμέτρησης αμαύρωσαν σοβαρά επεισόδια,  περιορισμένης όμως  έκτασης,  που σημειώθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός γήπεδου. Στα εκτός γηπέδου επεισόδια  πρωταγωνίστησαν οπαδοί της ΑΕΚ όταν προσερχόμενοι στο γηπέδο συγκρούστηκαν με δυνάμεις τις Αστυνομίας οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων ενώ και στα εντός γηπέδου επεισόδια  πρωταγωνιστές ήταν και πάλι φανατικοί οπαδοί των φιλοξενούμενων οι οποίοι αφού εκτόξευσαν καπνογόνα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με νεαρούς οπαδούς, αρκετοί εκ των οποίων είχαν παρεισφρύσει στις τάξεις των οπαδών του Ιωνικού, που ακολούθησαν απαντώντας στις προκλήσεις τους.

Η ψύχραιμη στάση μελών της Διοικούσας  Επιτροπής του Ιωνικού με συνδυασμό με την άμεση επέμβαση των αστυνομικων δυνάμεων καταστολής απέτρεψαν τα χειρότερα. Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και αφού προηγουμένως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Ο Ιωνικός για τα χθεσινά επεισόδια

Από τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιωνικού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Νεάπολης.

“Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιωνικού καταδικάζει τα επεισόδια και κάθε μορφή βίας απ´ όπου κι αν προέρχεται. Είναι σταθερά προσανατολισμένη  στη  υποστήριξη  του αγώνα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και δηλώνει απερίφραστα οτι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν ανάλογα θλιβερά φαινόμενα στο μέλλον. Η βία δεν έχει θέση στο γήπεδο της Νεάπολης όπως και οι εκφραστές της οι οποίοι θα βρουν απέναντι τους όχι μόνο την Διοικούσα Επιτροπή  αλλά το σύνολο των φιλάθλων του Ιωνικού”.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply