Connect with us

5ος Όμιλος

Ιστορική νίκη… ανάσας για την Άνω Μερά 1-0 τον Πανθηραϊκό [vid]

Published

on

Πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές σε έναν όμιλο που υποβιβάζονται οι μισές και πλέον ομάδες.

Το αρνητικό αυτό σερί έλαβε τέλος σήμερα για την Άνω Μερά που στο Κυκλαδίτικο ντέρμπι επικράτησε με 1-0 του Πανθηραϊκού πανηγυρίζοντας το πρώτο του τρίποντο για φέτος στο πρωτάθλημα.

Το συγκρότημα του Νίκου Κωτσοβού παρότι δεν ήταν καλύτερο κατόρθωσε σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησε να σκοράρει με τον Ζυγκερίδη στο 55′ και να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο.

Από την άλλη, ο Πανθηραϊκός που πατούσε καλύτερα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς δεν εκμεταλλεύτηκε την απόδοση του στο α’ μέρος με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη του ήττα μένοντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από τις νίκες.

Όπως συμβαίνει σε κάθε ματς που γίνεται στη Μύκονο έτσι και σε αυτό ο δυνατός αέρας κυριάρχησε, με τον Πανθηραϊκό να πατάει καλύτερα στο α’ μέρος προβληματίζοντας αρκετά την άμυνα των γηπεδούχων.

Μάλιστα στο 11′ ο Μαναριώτης είχε την ευκαιρία να κάνει το 0-1 όμως η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Σιλεβίστα είχαν δυο καλές στιγμές, μία στο 32′ σε σουτ του Παληγεώργου και η άλλη στο 37′ όπου ο ίδιος παίκτης του Πανθηραϊκού είδε το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει μόλις άουτ.

Στην επανάληψη η Άνω Μερά εκμεταλλεύτηκε τις καιρικές συνθήκες και στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς βρήκε δίχτυα στο 55′ με σουτ του Ζυγκερίδη.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Γιάννης Σιλεβίστας έκανε πιο επιθετική την ομάδα, βάζοντας στο γήπεδο Περιάλη, Λούκα και Νομικό όμως η πίεση των φιλοξενούμενων δεν αξιοποιήθηκε σε ουσιαστική ευκαιρία και έτσι η Άνω Μερά πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο.

ΡΟΗ ΑΓΩΝΑ

10′ Φάουλ του Παληγεώργου ο Παλιούρας σε κόρνερ.

11′ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟ. Μετά από κόρνερ ο Μαναριώτης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Παπασάββα κατέληξε στα σώματα.

32′ Τρομερό σουτ σου Παληγεώργου ο Παλιούρας διώχνει σε κόρνερ.

37′ Φάουλ Παληγεώργου η μπάλα άουτ.

53 Κόρνερ κεφαλιά Ντούνια η μπάλα λίγο άουτ.

55′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ. Σουτ η μπάλα αλλάζει τροχιά και ο Ζυγκερίδης κάνει το 1-0.

86′ Καλή στιγμή για τον Πανθηραϊκό με τη σέντρα να περνάει ανεκμετάλλευτη.

ΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ (Νίκος Κωτσοβός) Παλιούρας, Σαββίδης, Καλαγκάνης, Κωφοκώτσιος, Λένγκα, Παλαιοπάνος (62′ Ντατίδης), Ζυγκερίδης (77′ Κέμπε), Μεζίνι (90+5 Σαλταμάρας), Αχείμαστος, Σούλτσε, Λεσάι (89′ Ζώτος).

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Σιλεβίστας) Ζωντός, Χούσα (84′ Γκίκας), Φουάσης, Μπιρμπίλι, Παληγεώργος, Αντωνιάδης (63′ Λούκας), Παπασάββας, Λαμπρόπουλος (58′ Νομικός), Μαναριώτης (79′ Περιάλης), Ντούνιας, Κορέτα.